معاون وزیر بهداشت:
پوشش ۹۹ درصدی واکسیناسیون سرخک در کشور/ شناسایی ۸۲ مورد ابتلا در سال جاری
1404/02/01 - 08:03 - کد خبر: 134754
نصر: معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با وجود پوشش ۹۸ تا ۹۹ درصدی واکسیناسیون سرخک، حدود ۱۰ تا ۲۰ هزار کودک زیر یک سال از دریافت واکسن محروم هستند. و از طرفی، حدود ۵ درصد از افراد واکسینهشده نیز ایمنی کافی پیدا نمیکنند
به گزارش نصر، دکتر علیرضا رئیسی روز یکشنبه با اعلام این خبر افزود: از سوی دیگر حدود پنج درصد از افراد واکسینه شده علیه بیماری سرخک نیز ایمنی کافی را پیدا نمیکنند.
وی از افزایش موارد ابتلا به سرخک در کشور خبر داد و گفت: در سال گذشته ۶۰۳ مورد ابتلا شناسایی و تأیید شد و امسال نیز تاکنون ۸۲ مورد ابتلا جدید ثبت شده است.
رییس با اشاره به وضعیت نگرانکننده سرخک در کشورهای همسایه، اظهار کرد: پوشش ضعیف واکسیناسیون در کشورهایی مانند افغانستان و پاکستان، مهمترین عامل تهدید سلامت جمعیت ایران در برابر این بیماری است.
به گفته وی، شیوع گسترده بیماری در این کشورها منجر به ورود ویروس به ایران و طغیانهای پراکنده در برخی استانها شده است.
به گفته دکتر رییسی، بیشترین موارد ابتلا به سرخک در سال گذشته مربوط به چابهار با ۹۷ مورد، اهواز ۸۵ مورد، هرمزگان ۷۲ مورد و زاهدان ۶۷ مورد بوده است.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: همچنین ۳۳ درصد مبتلایان زیر یک سال و ۳۰ درصد در گروه سنی یک تا چهار سال قرار دارند.
دکتر رییسی گفت: متاسفانه چهار کودک زیر ۶ ماه نیز بر اثر عوارض ناشی از سرخک جان خود را از دست دادند که این موارد عمدتاً به دلیل سوءتغذیه یا ابتلا به بیماریهای زمینهای بودهاند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه واکسیناسیون سرخک در ایران به صورت دو نوبت در ۱۲ و ۱۸ ماهگی انجام میشود، افزود: سال گذشته بیش از ۷۶۰۰ مورد تب و راش پوستی به عنوان مظنون سرخک مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد ۶۰۳ مورد قطعی تشخیص داده شد.
به گفته وی، ۹۱ درصد از این موارد مربوط به جمعیت ایرانی و مابقی اتباع خارجی بودند.
وی اظهار کرد: برای مهار طغیان سرخک در برخی مناطق، عملیات واکسیناسیون تکمیلی انجام شده که به عنوان نمونه در دیماه سال گذشته ۵۶ هزار کودک زیر ۵ سال در چابهار واکسن سرخک و سرخجه دریافت کردند که البته اعتبار ۲ میلیارد تومانی این عملیات هنوز تخصیص نیافته است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیگر چالش جدی در مسیر حذف بیماری سرخک از کشور را افزایش جمعیت اتباع خارجی، نبود اطلاعات دقیق از پراکندگی آنها، کمبود منابع مالی برای پوشش جمعیتهای پرخطر و نبود امکان ایزولاسیون در بیمارستانهای کشور بهویژه مناطق جنوب شرق عنوان کرد.
گفتنی است ایران در کنار بحرین، عمان و مصر یکی از چهار کشور منطقه مدیترانه شرقی است که تأییدیه حذف سرخک و سرخجه را از سازمان جهانی بهداشت دریافت کرده، این تأییدیه دائمی نیست و ادامه آن نیازمند پایش مستمر، سند سالیانه و مهار سریع طغیانها است.
انتهای پیام/