معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی؛
۹۳ درصد افراد دارای معلولیت در خانه نگهداری میشوند
1404/01/27 - 18:19 - کد خبر: 134464
نصر: معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: یک میلیون و ۶۰۰ هزار فرد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که از این میان، ۶۹۸ هزار نفر دارای معلولیت شدید و خیلی شدید هستند و ۹۳ درصد از این افراد در منزل نگهداری میشوند.
به گزارش نصر، فاطمه عباسی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان این سازمان و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به ضرورت بازنگری در محتوای آموزشی دانشجویان رشتههای مرتبط اظهار کرد: دانشجویی که آموزش میبیند، معمولاً در سطح خاصی از آموزش قرار دارد و تصور میکند فردی که باید به آن رسیدگی کند، از دهکهای بالای جامعه و با سطح سواد بالاست، این در حالی است که ۸۴ درصد از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی مربوط به دهکهای ۴ به پایین هستند و ۳۰ درصد آنها در دهک یک یعنی از کف جامعه قرار دارند.
عباسی تأکید کرد: باید این واقعیت را در فرآیند آموزشی پررنگتر ببینیم، محتوای آموزشی که تولید میشود باید برای آن ۹۳ درصدی باشد که در خانه هستند، گاهی ادبیاتی که در محتواهای آموزشی بهکار میرود- مثلاً توسط کاردرمانگران یا گفتاردرمانگران- برای این جمعیت قابل فهم نیست و باعث میشود افراد یا خانوادههایشان متوجه آموزشها نشوند.
وی افزود: به همین دلیل، نیاز به محتوای آموزشی داریم که متناسب با نیازهای این گروه و درک خانوادههایی باشد که مستقیماً با فرد دارای معلولیت در خانه سروکار دارند.
حمایت از رسالههای دکتری در راستای نیازهای سازمان بهزیستی
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی نیز در این مراسم، اظهار کرد: این تفاهمنامه فرصتی است برای دانشگاه تا سرفصلهای آموزشی خود را متناسب با حوزههای کاری سازمان بهزیستی تدوین و اجرا کند، بسیاری از اساتید دانشگاه با ساختار و نیازهای سازمان آشنا هستند و این شناخت میتواند مسیر اجرا را تسهیل و تسریع کند.
سید حسن موسوی چلک افزود: چند حوزه کلیدی باید برای دانشگاه تسهیل شود. نخست، کارورزی دانشجویان در بخش های مرتبط با فعالیت سازمان بهزیستی است که در حال حاضر فرآیند آسانی نیست. لازم است همکاری شود تا ورود دانشجویان به میدانهای کاری مرتبط تسهیل شود، همچنین برگزاری تورهای علمی برای اساتید و دانشجویان و نیازسنجی دقیق آموزشی و پژوهشی از دیگر اقداماتی است که باید در اولویت همکاریها قرار گیرد.
وی تأکید کرد: با عزم جدی در سازمان بهزیستی و دانشگاه، خروجی این تفاهمنامه میتواند بسیار اثربخش باشد، پیشنهاد میکنیم گزارشهای ملی مشترکی میان حوزه اجرا و حوزه علمی در موضوعات مرتبط با مأموریتهای سازمان تهیه شود، این گزارشها باید مبتنی بر دادههای واقعی و تحلیلهای علمی باشند.
وی تاکید کرد: حمایت از رسالههای دکتری که در راستای نیازهای سازمان بهزیستی تعریف شدهاند، یکی از روشهای موثر برای تقویت پیوند میان دانشگاه و حوزه اجرا است.
ضرورت حضور و همراهی بخش خصوصی و سازمانهای مردمنهاد
همچنین معاون آموزشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در این مراسم گفت: کارهایی که سازمان بهزیستی انجام میدهد، بسیار بزرگ و پر اهمیت است و اگر قرار باشد این مأموریتها تنها توسط سازمان انجام شود، عملاً قابل اجرا نخواهد بود.
حمیدرضا خرم افزود: برای تحقق مأموریتهای سازمان بهزیستی، حضور و همراهی بخش خصوصی و سازمانهای مردمنهاد ضروری است، ذات فعالیتهای این سازمان به گونهای است که بدون کمک سایر نهادها و ظرفیتهای بیرونی نمیتوان آنها را به درستی به سرانجام رساند.
خرم با تأکید بر ظرفیتهای دانشگاه در همکاری با سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: در حوزههای آموزشی، پژوهشی و فناوری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی میتواند پشتیبان مؤثری برای سازمان بهزیستی باشد و در پیشبرد اهداف آن نقش ایفا کند.
وی تاکید کرد: مرکز رشد فناوری مشترک بین سازمان بهزیستی و دانشگاه به زودی افتتاح خواهد شد و فاز اول این مرکز تا سه ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
انتهای پیام/