مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده‌ ای خبر داد:

جابجایی ۶ میلیون مسافر از پایانه‌ های مرزی آذربایجان غربی

1404/01/27 - 12:21 - کد خبر: 134424
پایانه مرزی رازی خوی، مرز رازی

نصر: مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده‌ ای آذربایجان غربی گفت: در یک سال گذشته ۶ میلیون نفر مسافر داخلی و خارجی، توسط ۱۱ هزار و ۹۱۵ دستگاه ناوگان مسافربری از پنج پایانه مرزی استان جابجا شدند.

به گزارش نصر، ارسلان شکری روز چهارشنبه در گفت و گویی با اشاره به رشد چشمگیر ترانزیت کالا و تردد مسافر از پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی افزود: در سال گذشته میزان تردد ناوگان ترانزیتی از پایانه‌های مرزی استان به ۱۶۹ هزار و ۶۲۲ دستگاه رسید که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل از نظر ترانزیت ورودی و خروجی به ترتیب ۱۳.۴۵ و ۳۹.۰۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد.
وی به نقش مهم استان آذربایجان‌غربی در مبادلات مرزی ایران اشاره و خاطرنشان کرد: این استان دروازه تجاری برای ورود و خروج کالاها به کشورهای همسایه است و در این بازه زمانی پایانه مرزی بازرگان با ۶۹ هزار و ۳۵۵ دستگاه و پایانه مرزی تمرچین با ۵۸ هزار و ۴۷۷ دستگاه به ترتیب بیشترین سهم را از ترانزیت استان به خود اختصاص داده‌اند.
شکری با تاکید بر اینکه آذربایجان‌غربی به عنوان یکی از استان‌های مرزی ایران، نقش مهمی در جابجایی مسافر از پایانه‌های مرزی دارد، یاد آور شد: تردد مسافر از پایانه‌های مرزی استان ۲۳.۲۷ درصد افزایش نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل را داشته است.
وی با اشاره به اینکه پایانه مرزی رازی در جایگاه نخست تردد مسافر قرار دارد، یادآور شد: بیشترین تردد مسافر نیز در این بازه زمانی مربوط به پایانه مرزی رازی با بیش از یک میلیون و ۷۷۳ هزار تردد است.
مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای آذربایجان غربی گفت: بعد از پایانه رازی، پایانه‌های مرزی بازرگان با بیش از یک میلیون و ۳۵۱ هزار تردد و پایانه مرزی تمرچین با بیش از یک میلیون تردد قرار دارند.
آذربایجان غربی با پنج پایانه مرزی رسمی هم اکنون صاحب کرسی اول در کشور است و یک پنجم پایانه‌های ورود و خروج به کشور را به خود اختصاص داده است که سهم مهمی در کشور تلقی می‌شود.
۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان موجب شده تا آذربایجان‌غربی به یکی از استان‌های مهم جمهوری اسلامی ایران در توسعه تجارت بین المللی به ویژه با کشورهای اروپایی بدل شود که البته این امر در دولت سیزدهم بسیار رونق یافته و روند توسعه زیرساخت ها برای استفاده از این مزیت، با سرعت دنبال می شود.
شهرستان‌های چالدران، ماکو، پلدشت، خوی، سلماس، ارومیه از طریق سرو، اشنویه، پیرانشهر و سردشت با سه کشور جمهوری آذربایجان، ترکیه و عراق هم مرز هستند و این اتفاق موجب طلایی شدن محورهای این استان برای ترددهای مرزی است تا با استفاده از این ظرفیت، ضمن مراودات اقتصادی با کشورهای مختلف، زمینه توسعه شهرستان های گوناگون نیز فراهم شود.
البته تا چند سال قبل برخی از ظرفیت‌ها مغفول مانده بود و برخی دیگر نیز با کمترین میزان ممکن در حال خدمت رسانی بود ولی با تاکیدات رییس جمهور و راهبری استاندار آذربایجان غربی، در حال حاضر بخش مهمی از ظرفیت‌ها به سمت باروری رهنمون شده و بخش دیگری نیز در حال طی مقدمات در راستای خدمت رسانی است.
تخصیص اعتبار ویژه و کلان برای اتمام طرح بزرگراه خوی- قطور - رازی، اهتمام برای استفاده از ظرفیت ریلی این مرز، توجه به ظرفیت های مرز سرو با توجه به نزدیکی آن به ۲ مرکز استان ارومیه و تبریز و اتمام بزرگراه ارومیه - سرو، توجه به زیرساخت های مسیر نقده - پیرانشهر - تمرچین با توجه به ظرفیت این مرز هم در حوزه حمل و نقل بین المللی و هم در بخش زائران اربعین، تلاش در راستای احداث مسیر بزرگراهی از ایواوغلی خوی تا مرز بازرگان تنها بخش هایی از اهتمام دولت برای بارورکردن ظرفیت مرزی آذربایجان غربی بوده است.
پایانه مرزی رازی خوی یکی از مبادی ورودی و خروجی کشور در این استان است که بیشترین میزان تردد مرزی را به خود اختصاص داده و در همین راستا نیز توسعه زیرساختی بسیار خوبی در این مرز اتفاق افتاده است.
انتهای پیام/

پژوهشیار