گفتگو با آقای مدیرکل در خصوص دارالفنون/ 

لباس نو بر تن دارالفنون تا پایان بهار

1404/01/26 - 07:51 - کد خبر: 134296
دارالفنون

نصر: در پی انتشار ویدیویی مردمی از وضعیت اسف بار ظاهری مدرسه دارالفنون تبریز که دومین مرکز عالی آموزشی تاریخ کشور است، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی در خصوص روند مرمت این بنای تاریخی شفاف سازی کرد. 

به گزارش نصر، «احمد حمزه‌زاده» در دی ماه سال گذشته در پی بازدید از دارالفنون تبریز، یکی از نخستین مدارس مدرن ایران، خبر از آغاز مرمت این بنای ارزشمند دوره قاجار داد که با تلاش‌های گسترده اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و اداره‌کل امور اقتصادی و دارایی استان در مسیر احیاء و بازسازی قرار گرفت ولی چند روز پیش، ویدیویی مردمی از حال نزار این بنای تاریخی، هیچ اثری از مرمت را در ظاهر دارالفنون نشان نمی داد و با واکنش منفی مخاطبان مواجه شد. لذا با جناب حمزه زاده در این خصوص گفتگویی داشتیم تا از روند مرمت این بنا خبر بگیریم. 
احمد حمزه‌زاده گفت: ما اقدامات بسیاری در جهت مرکت این بنا انجام داده ایم که شاید در ظاهر بنا به چشم نمی آید. وقتی مدیر کل اقتصاد دارایی خبر ویدیو را به ما دادند، ما پیگیری کردیم و با اطمینان می گوییم که دارالفنون تبریز، انبار نیست و برای ما اهمیت مرمت و صیانت از این بنای تاریخی با کاربری آموزشی کاملا روشن است و در این جهت اقداماتی صورت گرفته است. 
وی اذعان داشت: این بنا سه طبقه است که طبقات همکف و زیر زمین آن دولتی است و طبقه فوقانی مالک خصوصی دارد لذا ما مرمت این دو طبقه را آغاز کردیم و در برنامه کاربری این بنا، تصمیم داریم که نمایشگاه دائمی صنایع دستی این شهر را در اینجا برپا کنیم. 
مهم ترین کار تثبیت نما است 
حمزه زاده افزود: اجرایی شدن این برنامه هنوز مشخص نیست ولی اتمام عملیات مرمت ظاهر بنا برای اطمینان خاطر مردم، پایان بهار ۱۴۰۴ خواهد بود. برای مرمت داخل بنا، ما به تخصیص اعتبار مضاعف نیاز مندیم که در این خصوص سازمان برنامه و بودجه را در جریان قرار دادیم که به ما کمک کنند. 
 وی تشریح کرد: د الویت اول، نمای فرسوده دارالفنون، تعویض و مرمت می شود. زیر زمین این مدرسه که رطوبت گرفته، درست می شود. ما در حال حاضر، نزدیک به یک ماه است که در حال نخاله برداری از زیر زمین هستیم که باعث تاسف و تعجب است که این میزان خاک و سنگ در این جا تلنبار شده بود!
انتهای پیام/ 

پژوهشیار