با صدور بیانیه؛

کمیسیون حقوق بشر توهین های دامنه دار علیه شهروندان ترک ایران در ورزشگاه آزادی را محکوم کرد

1398/11/09 - 23:04 - کد خبر: 13342
کانون وکلای دادگستری

نصر: کمیسیون حقوق‌بشر و حقوق‌شهروندی کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی در محکومیت توهین های دامنه‌دار در ورزشگاه‌های کشور علیه شهروندان ترک ایران بیانیه صادر کرد.

به گزارش نصر، در پی حواشی به وجود آمده در خلال بازی دو تیم پرسپولیس تهران و تراکتورسازی تبریز در ورزشگاه آزادی در توهین و نفرت پراکنی علیه هواداران تیم تراکتورسازی و هم وطنان آذربایجانی توسط جمعی از هواداران تیم پرسپولیس، کمیسیون حقوق‌بشر و حقوق‌شهروندی کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی در محکومیت توهین های دامنه‌دار در ورزشگاه‌های کشور علیه شهروندان ترک ایران بیانیه صادر کرد.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

باسمه تعالی

همانگونه که همگان اذعان دارند، ذات ورزش و هدف غایی آن در نزدیکی انسان‌ها و اتحاد و اتفاقی که به وجود می‌آورد تبلور داشته و بروز رفتار‌های خارج از اخلاق و قانون و شنیده شدن شعار‌های نژاد‌پرستانه در ورزشگاه های‌ کشور بر طبل اختلاف و انشقاق می‌کوبد.

بروز توهینات قومی و نژادی در ورزشگاه‌های کشور علیه شهروندان تورک ایران، علی‌الخصوص در مسابقه فوتبال اخیر بین تیم‌های تراکتورسازی و پرسپولیس موجبات تاسف و تاثر بوده و لزوم توجه جدی جهت جلوگیری از تکرار رفتارهای مشابه را می‌طلبد.

کمیسیون حقوق‌بشر و حقوق‌شهروندی کانون وکلای دادگستری استان آذربایجان شرقی ضمن قدردانی از دادستان شهر تبریز به جهت اعلام جرم علیه برخی از توهین کنندگان و با تاکید بر لزوم برخورد قانونی با عوامل توهین و اهانت‌ها، موارد ذیل را اعلام می‌دارد:

الف) از آنجا که مخارج و هزینه‌های برخی از تیم‌های پایتخت علیرغم ورود انتقادات فراوان از محل بودجه عمومی تامین می‌گردد، شایسته است که این هزینه‌ها صرفاً به خرید بازیکن و یا مربی اختصاص نیافته و وزارت ورزش و جوانان جهت فرهنگ‌سازی در میان هواداران این تیم‌ها نیز تمهیداتی بیاندیشند.

ب) وزارت ورزش و جوانان به عنوان یکی از نهادهای متولی ورزش در تمام کشور از حمایت‌های تبعیض‌آمیز و سلیقه‌ای اجتناب نموده و با نگاه ملی به تمامی مناطق کشور موجبات توسعه متوازن کشور را در زمینه‌های ورزشی فراهم نمایند.

ج) صدا و سیما به عنوان رسانه ملی با نگاه یکسان به تمامی نقاط کشور از مجریان و گزارشگرانی که حب و بغض‌ها و علایق شخصی را با وظیفه حرفه‌ای خویش خلط می‌نمایند، استفاده ننمایند.

د) مجلس شورای اسلامی جهت تصویب، نهایی و اجرایی شدن قوانین مرتبط با مجازات توهین کنندگان به اقوام و نژادها، اقدامات مقتضی را به انجام رسانند.

هـ) انتشار رفتار توهین‌آمیز چند جوان در فضای مجازی مصداق بارزی از نتیجه انکار جامعه چند‌ زبانی و چند‌ فرهنگی ایران است. لذا، وقتی نظام آموزشی ما بر انکار و نادیده گرفتن حقوق سایر اقوام و انحصارطلبی در حوزه های فرهنگی و زبانی مصر باشد و از اجرای اصول قانون اساسی کشور در زمینه حقوق زبانی شانه خالی کند، این امر موجبات اختلاف و انشقاق را به وجود خواهد آورد. بنابراین، علاوه بر موارد ذکر شده، کمیسیون حقوق بشر و حقوق شهروندی کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی بر خود وظیفه می‌داند که با برگزاری نشست‌های تخصصی نسبت به آسیب‌شناسی حقوقی و اجتماعی اتفاقات صورت گرفته پرداخته و نتایج آن را در اختیار افکار عمومی و نهادهای مرتبط قرار دهد.

انتهای پیام/

پژوهشیار