همزمان با روز زبان مادری /

آرماندیس راوی حرمت عشق و خانواده به زبان مادری من است/ جوانان را برای روزگار هجر بزرگان تربیت کنیم

1403/12/03 - 20:25 - کد خبر: 131680
رونمایی از پوستر

نصر: کارگردان تئاتر تبریزی گفت: نمایش آرماندیس ادای دین من به زبان مادری ام بود که تلاشی برای روایت حریم عشق و حرمت خانواده است.

به گزارش نصر، بهنام پناهی در نشست خبری و مراسم رونمایی نمایش آرماندیس، در رابطه با نقش زبان در اجرای این نمایش گفت: مطمئنم با همین ترکیب و زبان در شهرهای دیگر نیز مخاطب پیام اثر را خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه نمایش هنری متشکل از زبان، حرکات بدنی، میمیک، گریم، نور، صدا و دکور است، گفت: معتقدم حذف یکی از اینها نباید به رسالت هنر تئاتر آسیب بزند و اثر درست و حرفه ای باید بتواند با حذف یکی از این جزییات هم مفهوم و پیام خود را برساند.
وی افزود: در این اثر تنها زبان نمایش ترکی است اما اسامی و شخصیت ها و دیالوگ‌ها هیچ ربطی به زمان و مکان خاصی ندارد همانطور که در نمایش شخصیت ازبک، هندوستانی، عرب هم داریم.
پناهی در تشریح نام اثر، گفت: آرماندیس یک اسم خاص به معنی به سوی آرزوها است و نمایش در مورد شخصی است که می خواهد به دنبال آرزوهایش برود اما پیام نمایش می گوید ممکن است برای شخص چیزی آرزو اما در عرف جامعه کاملا بی ارزش و بی معنا باشد.
وی با اشاره به تیم اجرایی و بازیگران نمایش گفت: ۸ کاراکتر داریم که بازیگران همگی هنرجوهای آموزشگاه هنرهای نمایشی دومان هستند.
پناهی با اشاره به دلیل انتخاب بازیگران ‌و عوامل کار از میان هنرجوهای جوان و کار اولی گفت: بازیگران مطرح و هنرمندان واقعی این شهر به مرور پا به سن می گذارند و  باید از امروز این جوانان را استعدادیابی و پرورش دهیم تا در آینده بتوانیم جانشینان درستی برای بزرگان هنر تئاتر این شهر معرفی کنیم.
بهنام پناهی ادامه داد: معتقدم وقتی جوانی یک سال مستمر آموزش دیده، در نهایت از تلاشش نتیجه ای باید بگیرد، جوانی که هزینه کرده در این سنین زمانش را در کوچه و کافه ها نمی‌گذارد و هدفی برای رشد دارد باید برای رسیدن به آرزوهایش حامی باشیم.
این هنرمند تبریزی، در رابطه به نمایشنامه آرماندیس گفت: متن برگرفته از اثر "مردان بیوه" داریوفو، اما با تغییرات زیادی اجرا شده که تغییر عمده در عناصر داستانی داشتیم و مسایل روز ایران در نمایش منعکس شده است.
کارگردان نمایش آرماندیس ادامه داد: قهرمان داستان یک زن است و روایت داستان پیامی خطاب به مردان است تا دیدگاههای خود را در رابطه با زندگی زناشویی تعدیل کنند، به عبارتی دیدگاه برابری دو طرفه به زندگی زناشویی و خانوادگی دارد.
 وی با اشاره به معضلات و مشکلات روز جامعه و چالش های خانواده و زندگی زناشویی گفت: متاسفانه هر روز از گوشه و کنار و ارگانهای مرتبط اخباری از آمارهای رو به رشد طلاق و جدایی و معضلات خانوادگی می بینیم پیام نمایش در رابطه با اصلاح نگرش‌ها و رویکردهای فردی درزندگی مشترک است که اگر هر دو طرف در زندگی مشترک کمی از خواسته های شخصی خود کوتاه بیایند خیلی از مشکلات حل خواهد شد.
کارگردان نمایش آرماندیس ادامه داد: پیام نمایش با درون‌مایه‌های طنز به مخاطب ارایه می‌شود، امروز مخاطب نیاز به زمانی برای تفریح و آرامش دارد. ما هم سعی کردیم دغدغه ها و معضلات و نیازهای امروز جامعه را با زبان طنز در لحظات و دقایقی شاد به تماشاگر ارایه دهیم و از نصیحت و درس گفتار دوری کنیم.
بهنام پناهی خاطرنشان کرد: تاکنون چندین بار در نمایشهایی به زبان ترکی به ایفای نقش پرداختم اما اولین اثر کارگردانی من به زبان ترکی است که با توجه به ذایقه و مطالبه مخاطب و از سویی با هدف ادای دینی به زبان مادری و زادگاه خودم تصمیم گرفتم این اثر را به زبان مادری ام اجرا کنم.
حمید مجد آبادی،  هنرمند پیشکسوت تئاتر و سینما تبریزی نیز در این نشست اظهار داشت: تئاتر هنری مظلوم است که اقبال مالی در عرصه اقتصادی ندارد، حمایت‌های مالی قوی ندارد، تئاتر هنر و شغل سودآور نیست، هنرمند تئاتر بیشتر بخاطر عشق و آرمان هنر و ادای دین به مردم و جامعه‌اش تلاش می کند.
وی افزود: اینکه امروز بهنام پناهی با تمام سالها سابقه هنری خویش ریسک کرده و با هنرمندان جوان کاری شروع کرده ، تعصب و رویکرد معلمی به کار گرفته تا با معرفی چهره های جوان به جامعه تئاتر تبریز مسیری نو شروع کند.
مجدآبادی تاکید کرد: این فرصت برای هنرجویان جوان نعمت بزرگی است که توانسته اند در این سن و اول مسیر آموزش هنر تئاتر فرصت رفتن به صحنه را پیدا کنند.
این هنرمند پیشکسوت کشور خطاب به هنرمندان جوان تئاتر نیز گفت: دچار غرور نشوید، اساتید و صحنه را رها نکنید، با یک اثر و‌ صحنه رفتن دچار خودبینی نشوید، همچنان در تمام طول عمر باید درحال یاد گرفتن باشیم، به والله تئاتر و سینما و هنر، همیشه نکاتی برای یاد دادن دارد من هنوز بعد از ۵۰ سال درحال یاد گرفتن هستم، همیشه باید مبنا را بر این بگذاریم که هیچ نمی‌دانیم.
گفتنی است، نمایش آرماندیس به نویسندگی و کارگردانی بهنام پناهی از ۵ اسفند ساعت 19 در سالن قبه زرین تئاتر شهر تبریز اجرا خواهد شد.
انتهای پیام/

پژوهشیار