جشنواره موسیقی فجر آذربایجان شرقی/

شب شکوه موسیقی آذربایجان

1403/12/01 - 10:28 - کد خبر: 131534
متفرقه

نصر: اختتامیه جشنواره موسیقی فجر استانی با حضور اعضای گروه های موسیقی و مدیران برگزار کننده، روز سه شنبه ۳۰ بهمن ماه در سینما ناجی برگزار شد و در این مراسم از گروه های شرکت کننده و سه تن از بزرگان موسیقی تجلیل شد. 

به گزارش نصر، «مهدی ناصری تهرانی» دبیر اجرایی جشنواره موسیقی فجر استان در مراسم اختتامیه چهارمین دوره جشنواره موسیقی فجر استان آذربایجان شرقی در خصوص نحوه برگزاری جشنواره اظهار داشت: ۴۲ گروه در این جشنواره شرکت کردند و ‌از این بین ۲۴ گروه از نوازندگان تبریز و ۱۱ گروه از شهرستان ها منتخب بودند. ۵۰۷ نفر نوازنده و خواننده در این یک هفته به روی صحنه رفتند که خود آمار بسیار خوبی است. ما در این جشنواره رکوردار بیشترین بازدید کنسرت در تبریز بودیم چرا که در ۳۶ سانس، ۹۲۴۰ نفر مخاطب را به سالن ها جذب کردیم. 
وی افژود: طی همکاری با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد و معاونت فرهنگی هنری، سیاست گذاری این جشنواره به گونه ای بود که گروه های بومی که از طیف حمایتی ضعیف تری در مقایسه با گروه های پاپ تهران برخوردارند، بیشتر به مخاطبین معرفی شوند و ما سیستم حمایتی از این گروه ها را به شرط همراهی گروه ها، در پیش خواهیم گرفت.


«غلام رضا میرزا زاده»، رئیس انجمن موسیقی استان، گفت: طبق آمار دبیرخانه جشنواره ملی موسیقی، استان ما بیشترین مخاطبان را میزبانی کرده و در صدر جدول کمیت در کشور است. ما نخواستیم دور همی برگزار کنیم و از این حیث، تقریبا ۹۰ درصد گروه های شرکت کننده،  منتخب بودند ولی کیفیت اجرا ها آنطور که باید نبود! 
وی اذعان داشت: متاسفانه در کنار برخی گروه های با سابقه و کار کشته، گروه هایی بودند که به بهانه برگزاری جشنواره تشکیل و در مدت کوتاهی تمرین، آماده شدند که مطمئنا کیفیت خوبی نداشتند! همچنین برخی کروه ها از کیفیت صدا در سالن ناراضی بودند. ما بایدتلاش کنیم همانطور که در کمیت بالا هستیم، از نظر کیفیت هم خود را ارتقا دهیم. باید گفت مدیریت چهل اجرا در یک هفته سخت است و تلاش برگزار کنندگان این جشنواره قابل تقدیر است. 
گفتنی است، کارت اعتباری و عضویت اعضای انجمن موسیقی استان با همکاری بانک مهر ایران رونمایی شد. 
مدیر عامل انجمن موسیقی در خصوص کارت عضویت در انجمن گفت: انجمن موسیقی استان قبلا مثل باقی انجمن های استان ها، عضوی از انجمن موسیقی ایران بود. اما پس از برگزاری مجمع، عضو گیری کرد‌و به عنوان یک مرکز، هیئت مدیره خود را برگزید. اعضای هیئت مدیره طرح های بسیار آموزشی و پژوهشی برای اعضا دارند. کارت های عضویت یکی‌از نمونه هایت که از این هفته صادر می شوند و اعضای ثبت نامی با افتتاح حساب، از تسهیلاتی که در آینده شامل حالشان می شود، بهره مند می گردند. 

 
«سید محمدحسین بلاغی»، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی هنر را محفل جلای روح خواند و افزود: معتقدم هر مدیری که می‌خواهد روحش تازه شود باید با درک خود در این جلسات حضور یابد. جلسه هنر امری سیاسی یا اقتصادی نیست، بلکه جلسه روح و دل است پس باید مراقب بود که اقتصاد هنر به تجارت هنر بدل نشود. هنرمندان و مخاطبان نیز باید مراقب باشند که هنر از مسیر اصیل خود خارج نشده و به لودگی تبدیل نشود.
وی در زمینه بهمن موسیقی آذربایجان‌شرقی، گفت: استقبال هنری نسبت به چندسال گذشته جهشی فزاینده داشته و چنین دورانی در عرصه هنر ‌بی‌سابقه است. بهمن‌ماه با جشنواره عاشیقلار آغاز شد و با جشنواره موسیقی فجر استان و حضور پررنگ مردم خاتمه یافت. همچنین شاهد اجراهای سفره‌خانه‌ای و صحنه‌ای از دی‌ماه تا قبل از شروع ماه‌ مبارک رمضان هستیم. ما توانسته‌ایم امر موسیقی و هنر را در استان به‌صورت کمی و کیفی توسعه دهیم.
وی با اشاره به مشکلات و کمبود سالن‌های اجرا، ادامه داد: افزایش استقبال مخاطب و اجراها منجر به کمبود سالن‌های اجرا شده که این نشان‌دهنده پویایی در موسیقی استان است. هم‌اکنون نزدیک به ۵۰ درصد اجراها، موسیقی صحنه‌ای استانی و فولکلور آذربایجان هستند که نسبت به سال گذشته افزایش چشم‌گیری دارند و اگر موسیقی ایرانی و پاپ را نیز محاسبه کنیم، بیشتر می‌شود. اجراهای اخیر حاکی از باز شدن مسیر هنر در استان و کشورمان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی گفت: برخلاف سخنان یک‌سری افراد که در تلاش برای تفرقه‌افکنی هستند، شفافیت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در بالاترین حد خود نسبت به دوره‌های قبلی است. تمامی مبالغ پرداختی، قراردادها، مجوزها و... در سایت این اداره‌کل قابل پیگیری هستند. در دوره‌های قبلی نیز شفافیت بوده اما شکوفایی امروز به خاطر نگاه توسعه‌گرایانه، غیرسیاسی، غیرخطی و با حمایت تمام و کمال دولت حاکم است.
وی سیاست‌گذاری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی را تقویت هسته‌های مردم‌نهاد دانست و تصریح کرد: سه نهاد موسیقی مردمی در سطح استان فعالیت می‌کنند؛ شورای نظارت بر شعر و موسیقی، انجمن موسیقی‌ استان، انجمن عاشیقلار استان که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از این سه نهاد قرار می‌گیرد و صرفا مکمل پازلی برای کمک به این انجمن‌هاست. این مراکز جشنواره برگزار می‌کنند، سیاست‌گذاری می‌کنند، راهبری می‌کنند و در حوزه خود از ما نیز بهتر و تخصصی‌تر عمل می‌کنند. هنر را باید به هنرمند سپرد چون این شیوه است که نتیجه می‌دهد. همان‌طور که انتخابات انجمن موسیقی با کاربلدان برگزار شد که بدون جناح‌بندی و دید غلط، بر اصل دموکراسی پیش رفتند.
انتهای پیام/ 

پژوهشیار