تسهیلاتی که برای مشاغل خانگی پرداخت نشد
1403/11/03 - 16:52 - کد خبر: 129707
نصر: سهم کردستان از تسهیلات مشاغل خانگی ۱۴۶ میلیارد تومان است که پرونده ۱۳۰ میلیارد تومان طرح در بانک ها خاک می خورد.
به گزارش نصر، دهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه کردستان با سه دستور کار اصلی و چند دستور کار فرعی اختصاص داشت، نشستی که در سه ساعت از نتایج سرشماری کشاورزی تا درآمدهای مالیاتی، قانون حمایت از معلولان و مصوبات کارگروه امور زیربنایی استان را مورد بحث و بررسی قرار داد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان در این نشست درباره نتایج مقدماتی سرشماری عمومی کشاورزی استان، اظهار کرد: در نتایج به دست آمده، تعداد بهره برداران نسبت به سال ۱۳۹۳، ۸.۴ درصد افزایش دارد.
اکبرمحمدی افزود: از نظر تعداد بهرهبرداران در حوزه زراعت ۱۰ درصد، باغداری ۲۹ درصد، زنبورعسل ۷۵ درصد، آبزی پروری ۲۰ درصد و کشت گلخانهای ۱۴۸ درصد افزایش و در بخش دامداری نیز ۳۶ درصد کاهش داریم.
وی با اشاره به افزایش حدود ۱۱ درصد مساحت اراضی زراعی استان نسبت به سال ۱۳۹۳، گفت: از جمله دلایل آن میتوان به برگشت تعدادی از بهرهبردارانی که اراضیشان را رها کرده بودند و همچنین تغییر کاربریهایی که در حوزه منابع طبیعی اتفاق افتاده است، اشاره کرد.
به گفته محمدی، تعداد دامهای سنگین در روستاها ۶ درصد و دامهای سبک سه درصد افزایش داشته و مختصات جغرافیایی همه واحدهای دامی بررسی شده است.
بازگشت مازاد درآمد به کردستان
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان در ادامه با بیان اینکه روز گذشته ۱۲ استان از ۳۱ استان کشور مشمول برگشت مازاد درآمد شدند، افزود: بر اساس آخرین رایزنی، مقرر شده به ازای هر یک درصد افزایش درآمدی در استانها، تخصیص پنج درصد افزایش پیدا کند.
محمدی به تجربه خوب واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی در مناطق مختلف استان اشاره کرد و افزود: پنج پروژه طرح از روز شنبه به فراخوان گذاشته خواهد شد که حداقل سرمایهگذاری در این پنج پروژه ۳۷۰ میلیارد تومان با برآورد اولیه است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان گفت: یک پروژه شاخص گردشگری در بانه داریم که سرمایه گذاری آن به تنهایی حداقل ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیارد تومان و تا ۸۰۰ میلیارد تومان خواهد بود که هم نسبت به رونق گردشگری و ایجاد اشتغال کمک خواهد کرد و هم هزینههایی را که دولت امروز نمیتواند انجام دهد، پوشش خواهد داد.
وی تاکید کرد: اگر بتوانیم این ۶ پروژه را واگذار کنیم هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی را در کنار سایر مزایا در استان شاهد خواهیم بود.
پارک علم و فناوری سامان می یابد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان هم با اشاره به لزوم الحاق ۱۷ هکتار برای استقرار واحدهای دانش بنیان پارک علم و فناوری اظهار کرد: فلسفه پارک علم و فناوری استقرار واحدهای در حال پیش رشد است.
ارسلان ازهاری ادامه داد: در حال حاضر ۱۹۰ واحد فناور در کردستان داریم که ۳۰ واحد در مرحله پیش رشد، ۱۰۸ واحد در مرحله رشد، ۵۲ واحد پارکی و ۸۰ واحد در مرحله تجاری سازی است.
به گفته وی، تمامی این واحدها فاقد زمین است که مقرر شده پنج هزار متر مربع زمین مجوز ماده ۲۳ را دریافت کنند تا واحدهای در مرحله تجاریسازی در این زمینها استقرار یابند.
توقف نیمه اول روند رو به رشد دو ماه اخیر
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان به سهم سه درصدی کردستان از تسهیلات بند سه و ۴ تبصره ۲ قانون بودجه اشاره کرد و گفت: تاکنون در این بخش ها ۳۰ و ۳۸ درصد از سهم استان از محل این بندها محقق شده که بیشتر آن در ۲ ماه اخیر بوده است.
ازهاری افزود: سهم یکی از دستگاههای اجرایی استان در سال ۱۴۰۱، ۶۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات تبصره ۱۸ بود که این تسهیلات را به پروژههای خود اختصاص داده بود و برای همین سهم این دستگاه اجرایی کاهش یافته و اگر به این روند ادامه دهد قطعاً صفر خواهد شد.
وی با بیان اینکه در نیمه اول سال در جز ۳ بند ب تبصره (۲) تنها ۲ درصد عملکرد داشتیم، ادامه داد: با توجه به تغییراتی که در کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان انجام و به صورت هفتگی جلساتی را برگزار کردیم روند جذب این تسهیلات بهتر شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان افزود: اصلیترین چالش، عدم همکاری بانکهای خصوصی در حوزه پرداخت تسهیلات است که بخش بزرگی از منابع استان را جذب کرده ولی در حوزه پرداخت تسهیلات کاملاً ضعیف عمل میکنند تا جایی که عملکرد برخی از این بانکها در حوزه پرداخت تسهیلات صفر است.
وی با بیان اینکه سهم کردستان در حوزه مشاغل خانگی از تسهیلات ۱۴۶ میلیارد تومان است، گفت: جذب این تسهیلات باید تا پایان سال جاری انجام شود در حالی که تاکنون تنها ۷۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده و ۴۸ درصد از مجموع تسهیلات را شامل میشود.
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی کردستان هم در این بخش اظهار کرد: ۱۳۰ میلیارد تومان پرونده متقاضیان طرحهای اشتغال زا به بانکهای عامل ارسال شده که پرداخت آن نیازمند اهتمام کافی بانکهاست.
فرزاد پیشکاری ادامه داد: از بانکها درخواست میشود در صورت وجود موانعی برای پرداخت از جمله تضامین بانکی، پروندههای راکد را به دستگاههای اجرایی ارجاع دهند، تا جایگزینی انجام گیرد.
سهم معلولان از برنامه ریزی
دستور کار دوم دهمین جلسه شورای برنامهریزی و توسعه کردستان هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان بود؛ موضوعی که هر ۶ ماه یکبار باید در این جلسه مطرح و بررسی شود.
مدیر کل بهزیستی کردستان در این نشست با ارائه گزارشی اظهار کرد: فرودگاه، بهزیستی، بیمه سلامت، سازمان فنی و حرفهای و هواشناسی کردستان پنج دستگاه برتر استان از نظر مناسب سازی اماکن خود هستند.
حسین رسولی ادامه داد: اداره کل خدمات حمایتی کشاورزی، سازمان صنعت معدن و تجارت، سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس، تعزیرات حکومتی و شرکت آبفا نیز پنج دستگاه ضعیف در حوزه مناسب سازی شناخته شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان هم در این نشست اظهار کرد: حداقل یک درصد اعتبارات شهرداریها باید در حوزه مناسب سازی هزینه شود که شهرداری سنندج این مبلغ را تا ۳ درصد در سال هم افزایش داده است.
کیومرث حبیبی با بیان اینکه برخی ادارات بدلیل قدیمی بودن ساختمان امکان مناسبسازی ندارند، افزود: شهرداریها در ۲ سال اخیر موظف شدند که در مناسبسازی محیط کار کنند که در این زمینه اقداماتی انجام شده است.
ایجاد دبیرخانه مناسب سازی معلولان در شهرداری سنندج
شهردار سنندج نیز در این جلسه اظهار کرد: برای نخستین بار دبیرخانه مناسب سازی در شهرداری ایجاد شد و صندلی و وسیله بازی ویژه معلولان در پارکهای جدید ایجاد شده است.
سیدانور رشیدی گفت: مناسب سازی معلولان در پارکهای در دست احداث و سایر پارکهایی که در سالهای اخیر ایجاد شده با دیدگاه مناسبسازی انجام شد.
وی یادآور شد: در دهه فجر امسال پنج دستگاه اتوبوس با دیدگاه مناسب سازی برای معلولان به ناوگان حمل و نقل اضافه میشود.
نیروگاه های خورشیدی توسعه می یابد
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه در سه ماه اخیر، ۸۸ درصد از ۵۱ پرونده ارسالی به کارگروه امور زیربنایی استان تایید شده است، افزود: نوسازی مدارس و انرژیهای تجدید پذیر از جمله مواردی هستند که با اولویت بررسی شده است.
وی با اشاره به تاکید رئیس جمهور مبنی بر استفاده از انرژی خورشیدی اظهار کرد: نیروگاه ۱۳ مگاواتی خورشیدی قروه به تازگی بهرهبرداری شده و ۲ مجوز هم در شهرستانهای کامیاران و دیواندره در صادر شده است.
حبیبی با بیان اینکه در کردستان تاکنون ۲۰ مجوز برای احداث نیروگاههای خورشیدی صادر شده است، ادامه داد: زمین ۲۰ هکتاری شهرک خورشیدی قروه نیز در حال بررسی و تامین است.
بافت های فرسوده فراموش نشود
بازرس کل کردستان هم با قدردانی از پیگیریهای استاندار کردستان برای حضور هلدینگهای بزرگ اقتصادی در استان ابراز امیدواری کرد استقرار این واحدها زمینه ساز رشد اقتصادی کردستان باشد.
عیسی هواسی با بیان اینکه کردستان در زمینه بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیر رسمی در جایگاه سوم کشور قرار دارد، گفت: در این بخش نیازمند توجه ویژهای هستیم تا احیای این بافتها در اولویت باشد چرا که سرمایهگذاری در این بخش کاهش مخاطرات ناشی از حوادث طبیعی را در بر خواهد داشت.
در این جلسه با قدردانی از خدمات مجتبی مقیاسی، فریدون خدامرادی به عنوان سرپرست دیوان محاسبات کردستان معرفی شد.
انتهای پیام/