دستور ترامپ برای توقف مجوز مزارع بادی فراساحلی
1403/11/02 - 11:46 - کد خبر: 129604
نصر: دونالد ترامپ، روز دوشنبه، در نخستین روز ریاست جمهوری خود، فرمانی را برای توقف موقتی اجاره فروش پروژههای بادی فراساحلی در آبهای فدرال و توقف صدور مجوز و وام برای پروژههای بادی فراساحلی و خشکی، امضا کرد.
به گزارش ایسنا، وزیر کشور آمریکا شیوههای اجاره بادی و مجوز پروژهها برای آبها و زمینهای فدرال را بررسی خواهد کرد. در این فرمان آمده است که این ارزیابی، تاثیر زیست محیطی پروژههای بادی بر حیات وحش، هزینههای اقتصادی مرتبط با تولید متناوب برق و تاثیر یارانهها بر دوام صنعت بادی را مد نظر قرار خواهد داد.
ترامپ میخواهد حفاریهای نفت و گاز را افزایش دهد و با انرژیهای تجدیدپذیر، به خصوص، بادی فراساحلی، مخالفت کرده است. داگ بورگوم، گزینه ترامپ برای وزارت کشور، در جلسه تایید صلاحیتش، در پاسخ به اینکه آیا او متعهد به ادامه اجاره نامههای بادی فراساحلی صادر شده، است، اظهار کرد: پروژه هایی که منطقی بوده و در جریان هستند، ادامه خواهند یافت.
انرژی بادی، در حال حاضر، منبع حدود ۱۰ درصد از برق تولید شده در آمریکا بوده و این کشور را به بزرگترین منبع انرژی تجدیدپذیر کشور تبدیل کرده است. طبق اعلام انجمن نیروی پاک آمریکا، ۷۳ گیگاوات ظرفیت بادی فراساحلی در آمریکا، در دست توسعه است که برای تامین برق ۳۰ میلیون خانه کافی است.
این فرمان همچنین شرکت «مجیک والی انرژی» را از ادامه ساخت پروژه بادی لاوا ریج در آیداهو، موقتا منع میکند. دولت فدرال، طرح تعدیل این پروژه را به دلیل مخالفت محلی، در دسامبر، تصویب کرد.
ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی، وعده داده بود که بمحض بازگشت به کاخ سفید، به صنعت بادی فراساحلی، خاتمه خواهد داد. او میخواهد تولید سوختهای فسیلی مانند نفت خام، گاز طبیعی و زغال سنگ را افزایش دهد تا آمریکا پایینترین هزینه انرژی و برق را در میان کشورهای جهان داشته باشد.
هنوز مشخص نیست که ترامپ چه میزان قدرت برای توقف پروژههای بادی، به خصوص پروژههایی که مجوزهای فدرال را دریافت کردهاند، دارد. فرمان او احتمالا درست مانند فرمانی که جو بایدن، بلافاصله پس از رسیدن به قدرت صادر کرد و اجاره فروش نفت و گاز را متوقف کرد، در دادگاه به چالش کشیده خواهد شد.
بر اساس برآوردهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا، نیروی بادی فراساحلی، یکی از منابع تولید برق جدید است که بیشترین هزینه را به میزان حدود ۱۰۰ دلار در هر مگاوات ساعت، برای اتصال پروژههای جدید به شبکه برق در سال ۲۰۲۸ خواهد داشت. این شامل اعتبارات مالیاتی تحت قانون کاهش تورم است که هزینه فناوریهای تجدیدپذیر را کاهش میدهد. اما مزارع بادی در خشکی، یکی از ارزانترین منابع تولید برق است که به طور متوسط برای پروژههای جدید، حدود ۳۱ دلار است.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، طبق همین برآوردها، نیروگاههای گازسوز جدید، برق را با هزینه حدود ۴۳ دلار در هر مگاوات ساعت تولید میکنند. مهم است که قابلیت اطمینان این شبکه را در نظر گرفت. نیروگاههای گازسوز برخلاف نیروگاههای خورشیدی یا بادی، در طول روز، میتوانند فعالیت کنند.
انتهای پیام