پس از مراسم تحلیف دونالد ترامپ عنوان شد/

ترامپ، آشفتگی جهانی و مسئله ایران

1403/11/02 - 10:55 - کد خبر: 129590
دونالد ترامپ

نصر: مراسم تحلیف دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا امروز دوشنبه ۲۰ ژانویه در هوای سرد واشنگتن دی سی برگزار شد.

به گزارش نصر، ترامپ اولین روز حضور خود را با ۹ فرمان اجرایی کلید زد که دوران متفاوت و پرتلاطمی را برای جهان و بازیگران کلیدی آن در افق قرار می دهد.
 ترامپ در چهار سال اول ریاست جمهوری خود، آمریکا را به گونه‌ای تغییر داد که یک دهه پیش قابل تصور نبود. قبل از ترامپ، اجماع واشنگتن بین جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها بر چارچوب های توافقی و استراتژی کلان ایالات متحده برای پیشبرد ارزش های لیبرال منطبق بود.
موسم این تغییر به جهان نیز رسید و چین و خاورمیانه و اروپای متحد را نیز تحت تاثیر قرار داد. بازگشت دوباره او می تواند مسائل و مشکلات جدیدی را برای مناطق و کشورها از جمله خاورمیانه به دنبال داشته باشد.
ترامپ در خاورمیانه با چالش برنامه هسته ای در حال پیشرفت ایران مواجه است. مشاوران ترامپ وعده بازگرداندن پروژه فشار حداکثری را داده اند. اینکه او در نهایت مسیر مذاکره یا فشار را برگزیند مشخص نیست و با توجه به شخصیت غیرقابل پیش بینی ترامپ نمی توان با قاطعیت از آن سخن گفت.
ترامپ به همان میزان که تهدید به شمار می‌رود، می‌تواند دربردارنده فرصت‌هایی هم باشد. این فرصت و تهدید دقیقا متاثر از شخصیت او برای دور زدن ساختارها، ترتیبات، نهادها و بطورکلی سلسله مراتبی است که محدودیت هایی را بر تصمیم گیرنده اعمال می‌کند و روسای جمهور قبلی آمریکا مجبور و یا متمایل به رعایت آن بودند.
آنچه مشخص است تمایل ترامپ به مذاکره مستقیم با ایران برای حل پرونده هسته.ای آنهم به روش خود و در یک بازه زمانی کوتاه مدت است. متقابلا ایران تمایل دارد دولت ترامپ به چارچوب برجام باز گردد و در قالب آن مذاکرات جدیدی برای بروز رسانی این توافقنامه شکل بگیرد.
سید عباس عراقچی پیشتر رویکرد ایران برای مذاکره بدون تاخیر و شرافتمندانه را اعلام کرده و این به معنای تمایل تهران به حل و فصل پرونده هسته‌ای در یک قالب جدید است.
به نظر می رسد که اگر ترامپ تا حدی رویکرد خود را تعدیل کند و مسیر مذاکرات چندجانبه برای رسیدن به یک فرمول به روز شده را بپذیرد که زمینه‌های آن از ۹ آذر با گفت‌وگوهای ایران و اروپا کلید خورده، می توان گفت فضا برای توافق به سرعت حاصل می‌شود. این وضعیت کمترین هزینه را برای همه طرف‌ها در بر خواهد داشت.
انتهای پیام/

پژوهشیار