شهردار تبریز:

قوه قضائیه ساخت‌وسازهای غیرمجاز را جرم‌انگاری کند

1403/11/01 - 15:56 - کد خبر: 129550
ساخت و ساز غیرمجاز

نصر: شهردار تبریز ضمن تشریح برنامه‌های شهرداری برای مقابله با توسعه حاشیه‌نشینی و حل موضوع ساخت‌وسازهای غیرمجاز تأکید کرد: این دو پدیده از آسیب‌های جدی کلان شهرها به شمار می‌روند و نیازمند برنامه‌ریزی و اقدامات مؤثر در سطح ملی و محلی است.

به گزارش نصر، یعقوب هوشیار روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به ضرورت اصلاح قوانین مرتبط با حاشیه‌نشینی اظهار کرد: متأسفانه هر اقدامی که در شهرها انجام می‌شود، به دلیل توسعه این پدیده، عملاً بی‌نتیجه باقی می‌ماند و نیازبه قوانین مناسب و جامع برای جلوگیری از گسترش این معضل احساس می شود.
وی افزود: در تبریز حدود ۵۰۰ هکتار بافت حاشیه‌نشین داریم که ۱۲۰ هزار نفر در این مناطق ساکن هستند. این شهروندان از خدمات و انشعابات شهری برخوردارند، اما در صورت وقوع حوادثی مانند زلزله، سیل و آتش سوزی دسترسی برای امدادرسانی و خدمات‌رسانی به شدت دشوار خواهد بود.
وی با تأکید بر اقدامات انجام شده در دوره جدید شورا ومدیریت شهری، خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین پروژه‌های شهرداری تبریز، بازآفرینی شهری در مناطق حاشیه‌نشین است برای نمونه، مسیرگشایی شهید آیت‌الله آل‌هاشم به عنوان بزرگترین طرح بازآفرینی کشور و یکی از طرح‌های بزرگ در دل این بافت‌هاست، به مراحل نهایی خود رسیده و تا پایان بهمن ماه به بهره‌برداری خواهد رسید. این پروژه با هدف افزایش نفوذپذیری، ارائه خدمات بهتر و توانمندسازی مناطق حاشیه‌نشین اجرا شده است.
شهردار تبریز ادامه داد: با وجود اینکه این پروژه به عنوان وظیفه دولت تعریف شده بود و هزینه بالایی نیز داشت، شهرداری تبریز با بیش از هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، این طرح را اجرا کرد.
وی بیان کرد: در این پروژه، بیش از ۱۵۰۰ خانه که در بافت ریزدانه قرار داشتند، تملک شدند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌های شهرداری برای انتقال خانوار ساکن در مناطق پرخطر شمال شهر اشاره کرد و گفت: در این مناطق ۳۵۰۰ خانوار در محدوده‌ای به وسعت ۴۸ هکتار سکونت دارند که از نظر ژئوتکنیکی جزء مناطق پرخطر و حادثه‌خیز شهر محسوب می‌شوند. در این راستا، شهرداری تصمیم گرفته است با تغییر کاربری این مناطق و تبدیل آن‌ها به فضای سبز، خطرات احتمالی را کاهش دهد.
هوشیار افزود: همچنین برای انتقال این خانوارها، ۱۲۰۰ واحد مسکونی در شهرک جوانان در حال احداث است که در مرحله اسکلت‌ قرار دارند.
وی ساخت‌وسازهای غیرمجاز را یکی دیگر از معضلات جدی شهری دانست و گفت: متأسفانه این تخلفات اغلب توسط افراد حرفه‌ای انجام می‌شود و به دلیل نبود قوانین بازدارنده کافی، شاهد تداوم این ناهنجاری در شهرها هستیم. ما سال گذشته نامه‌ای به مقام عالی قضایی ارسال کردیم و خواستار جرم‌انگاری برای ساخت‌وساز غیرمجاز شدیم.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، وی تشریح کرد: افرادی که در این مناطق زندگی می‌کنند، معمولاً به دلیل مشکلات مالی و اقتصادی به حاشیه‌نشینی روی آورده‌اند و نیازمند حمایت‌های جدی هستند. در مقابل، کسانی که به صورت حرفه‌ای در این زمینه تخلف می‌کنند، باید با برخورد قانونی مواجه شوند. در حال حاضر، اراضی ملی در برخی مناطق در حال تصرف است و افراد سودجو برای ساخت‌وساز غیرمجاز در آن اراضی برنامه‌ریزی می‌کنند. این وضعیت باید با همکاری نهادهای مختلف کنترل شود.
انتهای پیام/

پژوهشیار