معاون استاندار آذربایجان‌شرقی:

«سند ملی خواندن» نقشه‌راه توسعه فرهنگی است

1403/10/30 - 11:18 - کد خبر: 129455
مرتضی محمدزاده

نصر: معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌شرقی بر لزوم گسترش فرهنگ مطالعه و اجرای دقیق سند ملی خواندن تأکید کرد و آن را نقشه‌راهی برای توسعه فرهنگی جامعه دانست.

به گزارش نصر، مرتضی محمدزاده، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی پیش از ظهر امروز در گفتگو با خبرنگاران بر اهمیت توسعه انسانی از طریق گسترش دانایی تأکید کرد و اظهار داشت: جامعه‌ای پیشرفته خواهد بود که نیاز به خواندن و مطالعه به بخشی از زندگی روزمره مردم آن تبدیل شود و افراد جامعه با بهره‌گیری از دانش به دست آمده، تغییرات مثبتی در زندگی خود ایجاد کنند.
وی با اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه در کشور گفت: برای پیشرفت در هر زمینه‌ای، لازم است که نقشه راهی تدوین شود. در این راستا، سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید، به عنوان نقشه راه جامعه‌ای که به گسترش فرهنگ مطالعه و خواندن مفید در میان مردم اهتمام دارد، طراحی شده است.
وی در ادامه به برگزاری نخستین جلسه «کارگروه استانی خواندن و ترویج مطالعه مفید» اشاره کرد و افزود: تمامی دستگاه‌های دولتی و عمومی که در این سند مسئولیت‌هایی دارند، موظفند تا با پیگیری دقیق این تکالیف و ارائه گزارش‌های لازم به دبیرخانه این کارگروه، به پیشبرد اهداف این سند کمک کنند.
محمدزاده همچنین سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید را همانند سایر اسناد بالادستی قانونی، به عنوان راهنمای حرکت فرهنگی کشور برشمرد و تاکید کرد: این اسناد که براساس قوانین کشور طراحی شده‌اند، باید با دقت و در زمان مناسب اجرا شوند تا به رشد و تربیت انسان‌های متعالی و مسئولیت‌پذیر منجر شوند.
معاون استاندار آذربایجان شرقی در ادامه افزود: اجرای صحیح و مؤثر سند ملی «خواندن و ترویج مطالعه مفید» نیازمند همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی و نهادهای فرهنگی است.
وی تأکید کرد: در این فرآیند، تنها با هم‌افزایی و تلاش مشترک می‌توان موانع موجود را برطرف کرده و فرهنگ مطالعه را به یک بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی مردم تبدیل کرد.
محمدزاده همچنین بر لزوم ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای تسهیل دسترسی عمومی به منابع مطالعاتی تأکید کرد و گفت: این دسترسی باید نه تنها از لحاظ کمیت بلکه از جنبه‌های کیفی نیز بهبود یابد تا مردم بتوانند با مطالعه منابع مفید و معتبر، آگاهی و دانش خود را ارتقا دهند.
معاون استاندار آذربایجان شرقی افزود: در راستای تحقق اهداف این سند، نقش نهادهای آموزشی و کتابخانه‌ها به ویژه در مناطق کم‌برخوردار بسیار حائز اهمیت است و باید برنامه‌های ویژه‌ای برای ترویج مطالعه در این مناطق تدوین شود.
وی با اشاره به اهمیت حمایت از نویسندگان و تولیدکنندگان محتوا، گفت: برای ترویج مطالعه، لازم است که تولیدات فرهنگی و کتاب‌های مفید و مناسب به مردم معرفی شود و از تولیدات داخلی به ویژه در حوزه‌های علمی و فرهنگی حمایت‌های جدی صورت گیرد.
این اقدام‌ها به نهادینه‌سازی فرهنگ مطالعه در جامعه کمک خواهد کرد و موجب رشد و پیشرفت کشور در ابعاد مختلف می‌شود.
لازم به توضیح است، سند ملی «خواندن و ترویج مطالعه مفید»، که با هدف تسهیل دسترسی شهروندان به منابع خواندنی مناسب و توسعه مهارت‌های خواندن و رفع موانع عمومی‌سازی فرهنگ مطالعه طراحی شده، توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور پیگیری و تدوین گردیده است. این سند که شامل ۱۴ ماده و ۶ تبصره است، در جلسه ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ توسط رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.
انتهای پیام/

پژوهشیار