در حاشیه هفتمین همایش استانی حمایت از حقوق مصرفکنندگان مطرح شد:
تنظیمگری کلید حمایت از تولید و مصرفکننده است/ اقتصاد پایدار، نیازمند تعادل بین تولید و مصرف است
1403/10/25 - 11:58 - کد خبر: 129147
نصر: در همایش حمایت از حقوق مصرفکنندگان که در آذربایجان شرقی برگزار شد، کارشناسان اقتصادی به بررسی چالشهای تولید و راهکارهای بهبود آن پرداختند.
به گزارش نصر، در ابتدای این مراسم "صابر پرنیان" مدیرکل صمت آذربایجان شرقی ضمن قدردانی از تمام تولیدکنندگان پر تلاش که برای پیشرفت این عرصه تلاش میکنند؛ بیان کرد: بخش خصوصی آذربایجان همیشه توانمند، پیشرو و خط شکن بودن خود را نشان داده است. ما قدردان زحمات فعالان عرصه صنعت که در این شرایط بد اقتصادی، تولید را ارتقا دادند و خدمات و کالاهای با کیفیت ارائه دادند، هستیم.
وی گفت: تبریز شهر تجارت است. هرکسی در این شهر متولد میشود یا تفکری تجاری دارد و تاجر میشود؛ یا تفکر صنعتی دارد. این ویژگیهاست که تبریز را به مهد تجارت و صنعت تبدیل میکند.
پرنیان در ادامه به عدم سرمایهگذاری خارج استانی در آذربایجان اشاره کرد: از سیستان و کرمان گرفته تا گلستان، تبریزیها همیشه پیشرو سرمایهگذاری در این استانها هستند؛ اما چرا از خارج استان اقدام به سرمایهگذاری در تبریز نمیشود؟ در اقصی نقاط کشور ما ظرفیت، نیروی انسانی، امکانات، منابع مادی، پشتکار، تیزهوشی، علاقهمندی و ... به وفور موجود هست که با استفاده از اینها میتوانیم بستر اقتصادی متکی به دانش، رقابت و تکنولوژی که در بازار پایدار باشد را فراهم کنیم.
وی با اشاره به اهمیت حقوق مصرف کننده اظهار کرد: ما در ۴۵ سال گذشته اقدامات نظارتی خاصی را در کشور اجرا کردهایم تا به تضمین حقوق مصرفکننده منجر شود. مانند استفاده از مفاهیم تعزیراتی، ورود دستگاه های قضایی و وزارتهای مختلف و دیگر موارد. برگزیدگان این همایش نیز همگی از فیلترهایی مانند سودده بودن، عدم داشتن پرونده قضایی در سازمان تعزیرات، رعایت حقوق مصرف کننده از نظر استاندارد، قیمت، کیفیت و نحوه ارائه گذشتهاند که در نهایت میرسیم به تعدادی واحد کهنسال که در سال گذشته نماد رعایت حقوق مصرفکننده میشوند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه کشور ما هم اکنون با پیچیدگیهای سیاسی و اقتصادی مواجه هست؛ ادامه داد: در دنیا انواع مدلهای علمی اقتصاد داریم. اقتصاد خودش یک اکوسیستم بینالمللی است که تولید درون آن قرار دارد. ما نمیتوانیم اقتصادی پویا داشته باشیم ولی نظام دیپلماسی ما نظامی پرچالش باشد. پرنیان اضافه کرد: نمیشود تولید را بالا ببریم اما گمرک همراهی نکند. نمیتوانیم گمرک را همراه کنیم اما نظام حملونقل بینالمللی متداول نداشته باشیم.
وی بر مضرات اقتصاد دستوری تاکید کرد: اقتصاد رانتزا همان اقتصاد دستوری است که منجر به کاهش بهرهبری، کاهش رقابتپذیری و توزیع رانت توسط دولت میشود. اگر نتوانیم در مسیر تولید، زنجیرههایی مانند نظام تامین مالی، نظام گمرکی نظام توزیع کالا و خدمات، نظام تامین مواد اولیه و ... را کنار هم قرار دهیم؛ به تولید رقابتپذیر پایدار منتهی به حقوق مصرف کننده منتهی نمیشویم. باید نظام و شیوه استاندارد را پیاده سازی کنیم.
وی تصریح کرد: باید اقتصاد دولتی و شبه دولتی را کنار بگذاریم. بخش دولتی باید به وظایف هدایت، سیاستگذاری و تنظیم نظام دیپلماسی رسیدگی کند؛ سپس بخش خصوصی باقی کارها را پیش ببرد آن وقت است که نظام بهرهبری شکل میگیرد. همچنین باید روابط بینالمللی را با کشورهایی که بازار و تکنولوزی دارند، گسترش دهیم. همیشه باید نگاهی به خارج و ظرفیت داخل داشته باشیم.
پرنیان در زمینه حکمرانی خوب نیز خاطرنشان کرد: صدور مجوزها، دستورالعملهای متعدد، بخشنامههای شبانه، بخشنامههای متناقض، شفافیت اقتصادی و... در حیطه حکمرانی حوزه اقتصاد است. برای مثال ما در زمینه تامین زیرساختهایی مانند برق با مشکل هستیم اما مجوز توسعه کارخانهها را بدون توجه به این مسائل صادر میکنیم.
پرنیان همچنین گفت: زمان طولانی و موانع متعدد در راه صدور مجوز، از مشکلات مهم سرمایهگذاران است. باید با توجه به این نکات درآمد مردم را افزایش دهیم. هدف اقتصاد، تولید ثروت است.
وی گفت: امیدواریم بتوانیم با رفع موانع تولید، بهبود فضای کسب و کار و شفافسازی اقتصادی؛ بستر را برای فعالیت پیشرونده واحدهای اقتصادی استان باز کنیم. البته به همراهی بخش خصوصی در این مسیر با تولید ایده، تصمیمسازی و ... نیازمندیم. آذربایجان نیز مانند همیشه باید نقش موثر و اساسی داشته باشد تا از این بزنگاه با موفقیت رد شویم.
تولید و مصرف، دو بال رونق تولید
در ادامه "حسین فرهیدزاده" رییس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان در هفتمین همایش استانی حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان آذربایجان شرقی اظهار کرد: اقتصاد پایدار به ۲ مولفه تولید و مصرف وابسته است و تولید کنندگان و مصرف کنندگان باید برای داشتن اقتصادی پویا و پایدار با هم وفاق داشته باشند.
وی با بیان اینکه نباید نسبت به افرادی که در امر تولید هستند توقع نظارتی داشته باشیم، گفت: در کنار ناترازی پولی، انرژی و ارزی، برنامه ریزی های ضعیف اقتصادی هم مشکلاتی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است و باید رفع شود.
فرهیدزاده افزود: به عنوان مثال، اگر در تامین نهاده های تولید ثبات داشته باشیم، تولید کننده با خیالی آسوده تولید می کند و با سود منطقی کالای خود را ارایه می کند.
وی، وظیفه سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان را تنظیم گری عنوان کرد و گفت: در تمام دنیا، رگولاتوری های وجود دارد که وظیفه شان تنظیم گری است و این گونه نیست که هیچ نظارتی بر تولید کننده وجود نداشته باشد اما این نظارت به معنی بگیر و ببند نیست و بیشتر جنبه حماتی دارد.
فرهید زاده به مشکلات موجود در زمینه رفع تعهد ارزی اشاره کرد و افزود: طبق قانون، دولت این حق را دارد که به تولیدکنندگانی که یارانه ارزی دریافت می کنند نظارت کامل داشته باشد و در قیمت گذاری کالای تولیدی آنها نیز ورود داشته باشد.
وی با تاکید بر حذف رانت و تک نرخی شدن ارز، گفت: چون ایراداتی در سطح مدیریت داریم متاسفانه بهترین طرح ها را در بدترین زمان ها اجرا می کنیم.
فرهیدزاده افزود: اقتصاد مردم ضعیف و فاصله طبقاتی زیاد شده است از این رو باید کارهایی را پیش ببریم که در کشور تولید رونق بگیرد و رقابت ایجاد شود تا از این شرایط سخت به سلامت گذر کنیم.
راهکار کاهش هزینه تولید
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تبریز کاهش قیمت ها و ارتقای کیفیت را حمایت واقعی از مصرف کنندگان عنوان کرد و گفت: پیوستن به FATF هزینه تولید در کشور را به رغم استمرار تحریمها تا ۱۵ درصد به نفع مصرف کننده پایین می آورد.
"رضا جعفری" روز دوشنبه ۲۴ دیماه، در هفتمین همایش استانی حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان آذربایجان شرقی بر لزوم رفع تحریمهای همه جانبه تاکید کرد و افزود: عدم تعامل با دنیا، موجب شده است تا قیمت تمام شده محصولات در داخل ۱۵ درصد بیشتر شود.
وی به حمایت همه دستگاههای دولتی و بخش خصوصی از تولید کنندگان در راستای حل مشکلات اقتصادی تاکید کرد و افزود: سازمان های صنعت، معدن و تجارت (صمت)، حمایت از تولید کننده و مصرف کننده، تعزیرات و اتاق بازرگانی باید به سمت کارهای خوب بروند و حمایت واقعی از تولید کننده را رقم بزنند و در این صورت است که مصرف کننده هم حمایت میشود.
جعفری گفت: وضع مردم خوب نیست و ما تولیدکنندگان وظیفه داریم تا با کمترین سود کالای تولیدی را عرضه کنیم همانطور که در دوران کرونا، هیچ کارگری را اخراج نکردیم باید در این شرایط هم در کنار مردم باشیم.
وی با بیان اینکه بانک ها باید در گره گشایی از وضعیت اقتصادی وخیم امروزی ایفای نقش بیشتری داشته باشند، ادامه داد: حمایت های بانکی نیز باید فعال شود و همانند بقیه کشورها، کارت های اعتباری خرید باید در اختیار مردم قرار گیرد تا در جامعه تحریک تقاضا صورت گیرد.
وی افزود: حاکمیت و مسئولان نظام باید با رفتار عقلانی و جلوگیری از اظهار نظر برخی افراد، مقصدهای صادراتی را که به زور پیدا شدهاند را حفظ کنند و از ایجاد تنش اضافی داخلی و خارجی جلوگیری کنند.
در پایان این همایش از ۵٢ واحد برتر تقدیر شد.
انتهای پیام/