توسط دو نماینده مجلس مطرح شد:
مسیر اصلاحات بودجه ۱۴۰۴
1403/10/24 - 12:21 - کد خبر: 129112
نصر: در جلسه روز گذشته مجلس ایرادات شورای نگهبان و هیات عالی نظارت مجمع از لایحه بودجه ۱۴۰۴ مورد بررسی نمایندگان قرار گرفت.
به گزارش نصر، در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان و هیات عالی نظارت مجمع، برخی نمایندگان در تذکراتی نسبت به ایرادات هیات عالی نظارت مجمع انتقاد کردند. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در پاسخ به این انتقادات گفت که بحث نمایندگان نقدی به روش کار هیات عالی نظارت است که باید موضوع عدم انطباق و مغایرتها با سیاستهای کلی بر اساس یک شاخصه مشخصی انجام شود تا برداشت دیگری به وجود نیاید. به گزارش «ایسنا»، او تاکید کرد: البته ما به هیات عالی نظارت حق میدهیم چون در آغاز کار است و تجربه شورای نگهبان را ندارد.
نمایندگان با بررسی ایرادات وارد بر لایحه بودجه، بر یک بند اصرار، برخی از بندها را اصلاح و چند بند را هم جهت بررسی به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند. بر این اساس با رای نمایندگان سازوکار پرداخت متناسبسازی حقوق بازنشستگان اصلاح شد. همچنین با تصویب مجلس و برای تامین نظر شورای نگهبان، سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور مجاز شد تعرفه خدمات آموزشی در بخش دولتی و غیردولتی مهارتآموزان دارای توان پرداخت(حداکثر پنج دهک برخوردار) را با استفاده از اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان، به میزان حداکثر ۳۰ درصد افزایش دهد.
علاوه بر این نمایندگان مجلس، وزارت راه و شهرسازی را مکلف کردند تا از هر گردشگر خارجی که از مبادی هوایی خارج از کشور وارد مشهد مقدس و سایر مقاصد گردشگری میشود، ۲۵۰ هزار تومان اخذ کند. از سوی دیگر نمایندگان بر مصوبه خود در لایحه بودجه ۱۴۰۴ درباره حذف یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد اصرار کردند بر این اساس این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.
همچنین با تصمیم محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه که برای تامین نظر شورای نگهبان، منجر به کاهش حداقل تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری از ۳۵۰ میلیون تومان به ۲۷۵ میلیون تومان میشد را جهت اصرار بر مصوبه قبلی به این کمیسیون ارجاع داده شد.
ایرادات بودجه ۱۴۰۴
مهدی طغیانی، نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به ایرادات شورای نگهبان و هیات عالی نظارت مجمع بر لایحه بودجه ۱۴۰۴، گفت: ایراداتی که از لایحه بودجه ۱۴۰۴ گرفته شده ماهوی نیست و اغلب ایرادات شکلی است. اما ایرادات بودجه ماهوی است، چراکه متناسب با چالشهای اقتصادی کشور نیست. او تاکید کرد: واقعیت این است که بودجه ۱۴۰۴، همان بودجه ۱۴۰۳ است و فقط یکسری از اعداد که خارج از بودجه همچون بودجه نظامی و هدفمندی یارانهها بود را به داخل بودجه آوردند و اقدام متفاوتی در بودجه نداریم. بر این اساس شفافیت بودجه اصلیترین اقدامی است که از سوی دولت انجام شده است. نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اما یکسری موارد را در لایحه بودجه باید میآوردند که نیاوردند. بر این اساس هیچ ایدهای در مورد رفع ناترازیها در بودجه نیست. این ایراد در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مانند بودجه ۱۴۰۳ وجود دارد.
جبار کوچکینژاد، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه نیز با اشاره به ایرادات شورای نگهبان و هیات عالی نظارت مجمع از لایحه بودجه، گفت: شورای نگهبان از بخشهای مختلف بودجه ایراد گرفته است. ما در لایحه بودجه ۲۰۰ هزار میلیارد مصوب کردیم تا بانکها از ناترازی بیرون بیایند که از این مصوبه ایراد گرفتند. از سوی دیگر از یکسری اسناد خزانه که قرار شد به صورت سازمانی برای مناطق سردسیر که بودجه آنها ابلاغ نمیشود، منتشر شود ایراد گرفتند. البته برخی ایرادات جزئی و بیشتر ایرادات شکلی بود.
او ادامه داد: یکی دیگر از ایرادات در خصوص خروج ارز برای خرید خودرو بود که در کمیسیون تلفیق بر این مصوبه اصرار کردیم. مجلس در لایحه بودجه به دنبال افزایش حقوق نیروهای خدماتی بود که این موضوع به کمیسیون تلفیق ارجاع شد. همچنین از معاف شدن آب و برق مدارس اشکال گرفتند. از سوی دیگر در خصوص درآمدهایی که سازمان فنی و حرفهای کسب میکند نیز ایراد گرفته شد.
این عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس تصریح کرد: در لایحه بودجه اسناد خزانه بسیار منتشر شده و بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان است و این موضوع یک مشکل است. این میزان اسناد خزانه دولتهای بعدی را بدهکار میکند و بانکهایی که باید این اسناد را بخرند نیز دچار مشکل میشوند.
بودجه ۱۴۰۴ ناتراز است
کوچکینژاد اظهار کرد: موضوع دیگر درآمدهای نفتی و مالیات است که تحقق آن ممکن نیست. مالیات ۱۷۰۰هزار میلیارد تومان است که رقم آن بسیار بالا است. معتقدم قطعا این موارد تحقق پیدا نمیکند و قطعا ناترازیهایی در بخش فروش اموال شاهد خواهد بود و کسری بودجه موجب ناترازی بودجه میشود. او همچنین با اشاره به ناترازی انرژی خاطرنشان کرد: در لایحه بودجه، ناترازی انرژی دیده شده است و دولت باید اقدام جدی در بخش انرژی انجام دهد. سلمان ذاکر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز با اشاره به ایراد هیات عالی نظارت از بند مربوط به واردات خودرو در لایحه اظهار کرد: واردات خودروی نو و کارکرده در لایحه بودجه ۱۴۰۳ به تصویب رسید و مجلس بر مصوبه خود مصر است بر این اساس بر این بند هم اصرار خواهیم کرد. چراکه مجلس مصمم بر واردات خودروی نو و دستدوم است.
انتهای پیام/