دیوار بزرگ خورشیدی؛
چین درصدد تبدیل بیابان به بزرگترین مزرعه خورشیدی جهان است
1403/10/19 - 08:46 - کد خبر: 128751
نصر: چین درحال ساخت دیوار بزرگ خورشیدی است که میتواند انرژی موردنیاز پکن و مناطق اطراف آن را تأمین کند.
به گزارش نصر، صحرای کوبوچی در شمال غربی چین جایی نیست که معمولا انتظار داشته باشیم شلوغ و پر جنبوجوش باشد، اما اکنون این بیابان خشک و بایر درحال تغییر است. چین مشغول اجرای پروژهی جاهطلبانهای برای ساخت دیوار بزرگ خورشیدی در کوبوچی است که این چشمانداز بیابانی را متحول خواهد کرد.
مزرعه خورشیدی کوبوچی پس از تکمیل پروژه (طبق پیشبینیها در سال ۲۰۳۰)، با عرض پنج کیلومتر و طول ۴۰۰ کیلومتر در امتداد شنها گسترش خواهد یافت. این مزرعه ممکن است در مقایسه با دیوار بزرگ چین که ۲۱٬۱۹۶ کیلومتر طول دارد، کوچک بهنظر برسد؛ اما عظمت این پروژه طول آن نیست، بلکه مقدار انرژی است که قرار است تولید کند.
ظرفیت حداکثری تولید برق مزرعه خورشیدی جدید چین قرار است ۱۰۰ گیگاوات باشد، اما تاکنون ۵٫۴۲ گیگاوات آن نصب شده است. این انرژی از میلیونها پنل خورشیدی تامین میشود که حدود ۳۱۰۰ ساعت آفتابی در طول سال در این صحرا استفاده خواهد کرد. انتظار میرود وقتی پروژه کامل شود، نیروگاه خورشیدی بزرگ بتواند برق کافی برای تأمین نیازهای انرژی پکن، پایتخت چین را تولید کند.
در سال ۲۰۲۳، در پکن حدود ۱۳۵٫۸ میلیارد کیلووات ساعت برق مصرف شد. طبق پیشبینیها، این مزرعه تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱۸۰ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید خواهد کرد. اگر میزان نیاز پکن به انرژی در این مدت چندان تغییری نکند، این مقدار برق نه تنها برای پکن کافی خواهد بود، بلکه میتواند انرژی موردنیاز مناطق اطراف آن را نیز تامین کند.
میزان برق تولیدی از مزرعه خورشیدی جدید چین بسیار بیشتر از تولید سالانهی بزرگترین مزرعه خورشیدی جهان است که آن نیز در چین قرار دارد و فقط حدود ۶٫۰۹ میلیارد کیلووات ساعت برق در سال تولید میکند.
چین درحالحاضر بزرگترین تولیدکننده گازهای گلخانهای در جهان است و در سال ۲۰۲۱ چیزی در حدود ۱۰٫۸ میلیارد تن کربندیاکسید منتشر کرد.
طبق پیشبینی کارشناسان، در منطقه دالاد بنر، یعنی همان جایی که بخشی از دیوار بزرگ خورشیدی درحال ساخته شدن است، مزرعه خورشیدی میتواند حدود ۳۱٫۳ میلیون تن از انتشارات کربنی منطقه را کاهش دهد.
مسئولین پروژه امیدوارند مزرعه خورشیدی بزرگ آنها به فرایند سبزکردن زمین و پیشگیری از تبدیل بیشتر صحرای کوبوچی به بیابان کمک کند. آنها قصد دارند حدود ۲۷ میلیون هکتار از بیابان را به فضای سبز تبدیل کنند.
پنلهای خورشیدی میتوانند به ثابتماندن شنهای صحرا کمک کنند. آنها میتوانند بهعنوان مانع بهکار آیند و از حرکت تپههای شنی توسط باد جلوگیری کنند و همچنین سایه برای رشد گیاهان فراهم کنند.
این ایده که پنلهای خورشیدی میتوانند به بازگشت پوشش گیاهی کمک کنند، بیاساس نیست. در گذشته، به دلیل چراهای مداوم، پوشش گیاهی از بین رفته بود، اما طی ۴۰ سال گذشته پروژههای مختلف موجب شدند یک سوم از بیابان کوبوچی سرسبز شود.
انتهای پیام/