بدرقه باشکوه فرمانده/ تشییع پیکر فرمانده اسبق هوانیروز

1403/10/18 - 17:18 - کد خبر: 128737
تشییع پیکر

نصر: پیکر امیر سرتیپ دوم خلبان «منصور علیزاده‌شالچی» فرمانده اسبق هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران، با حضور باشکوه فرمانده و کارکنان پایگاه ششم رزمی هوانیروز در تبریز به خانه ابدی‌اش بدرقه شد.

به‌گزارش نصر، آیین تشییع پیکر امیر سرتیپ دوم خلبان «منصور علیزاده‌شالچی» فرمانده اسبق هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران، با حضور باشکوه فرمانده و کارکنان پایگاه ششم رزمی هوانیروز در تبریز برگزار شد.
امیر شالچی در سال‌های 1362 تا 1364 فرماندهی هوانیروز ارتش را بر عهده داشت و نقش مهمی در هدایت عملیات‌های هوانیروز در دوران دفاع مقدس ایفا کرد.
وی با مدیریت شجاعانه خود، در پشتیبانی از نیروهای زمینی و انجام عملیات‌های حساس هوایی، نقشی بی‌بدیل در موفقیت ارتش جمهوری اسلامی ایران داشت.
از مهم‌ترین فعالیت‌های ایشان می‌توان به حضور در عملیات‌های بزرگ دوران جنگ تحمیلی مانند خیبر، بدر، و والفجر اشاره کرد که در آن‌ها با استفاده از توان بالگردی، ضمن تأمین پشتیبانی هوایی، نیروی زمینی را در عبور از موانع و تثبیت مواضع یاری داد.
این فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران، به عنوان فرماندهی کاردان و شجاع، توانست نقش کلیدی هوانیروز را در میدان نبرد به اثبات برساند.
سرهنگ خلبان بهروز سلیمانی، فرمانده پایگاه ششم رزمی هوانیروز تبریز در مراسم تشییع ایشان، با بیان تسلیت به خانواده امیر شالچی، از وی به عنوان یکی از اسطوره‌های ماندگار هوانیروز یاد کرد و بر لزوم زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره وی در میان نسل‌های آینده تأکید کرد.
به‌گزارش تسنیم، امیر سرتیپ خلبان منصور شالچی فرمانده هوانیروز در دفاع مقدس، در فروردین‌ماه سال 1318 در تبریز به دنیا آمد و تحصیلات دوره دبستان و دبیرستان خود را تا مقطع دیپلم در این شهر به پایان رساند. وی سپس وارد دانشگاه نظامی ارتش شد و پس از طی دوره علوم و فنون نظامی در مهر‌ماه سال 1339، فارغ‌التحصیل و به لشکر دو تبریز منتقل شد و در سمت فرمانده دسته تعمیرات مشغول خدمت شد.
امیر سرتیپ خلبان شالچی، در شهریورماه سال 1347 در تخصص افسر فنی هوایی، جذب هواپیمایی نیروی زمینی ارتش و پس از طی دوره فنی هوایی در مهرماه سال 1347 به هنگ هوانیروز اصفهان منتقل شد. وی پس از طی دوره‌های تخصصی تعمیر و نگهداری بالگرد (ایتالیا)، شرکت در عملیات برون‌مرزی (پاکستان و عمان)، به مدت سه ماه در سمت تعمیر و نگهداری بالگرد‌ها انجام وظیفه کرد.
وی دوره عالی را در سال 1352 در تبریز، سپری و در سال 1353 دوره خلبانی عمومی را با بالگرد‌های 206 و 205 در دانشکده خلبانی هوانیروز اصفهان با موفقیت طی کرد. در سال 1354 دوره خلبانی و استاد خلبانی بالگرد 214 را در دانشکده خلبانی هوانیروز با موفقیت به اتمام رسانده و در سال 1355 در سمت رئیس طرح و برنامه دانشکده مرکز آموزش هوانیروز اصفهان مشغول به خدمت شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، امیر سرتیپ خلبان شالچی، در سال 1358 به پایگاه هوانیروز کرمانشاه، منتقل و در سمت فرماندهی فسک پایگاه یگان تعمیر و نگهداری انجام وظیفه کرد. وی در سال 1361، به سمت فرمانده پایگاه هوانیروز مسجد سلیمان و در سال 1364 بنا به دستور شهید صیاد شیرازی، فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش، به سمت فرماندهی هوانیروز، منتصب شد و در آبان ماه 1367 به افتخار بازنشستگی نائل آمد.
وی در دوران دفاع مقدس در سمت فرماندهی پایگاه هوانیروز مسجد سلیمان در عملیات بیت المقدس با 30 فروند بالگرد در اهواز مستقر و در پشتیبانی از قرارگاه قدس در حد شمالی منطقه نبرد در جنوب رودخانه کرخه و منطقه کوشک و طلائیه، تلفات سنگینی به نیرو‌های دشمن وارد کرد. وی در عملیات رمضان در منطقه شمال غرب خرمشهر و شلمچه نیز در تیرماه سال 1361، در عملیات محرم در منطقه عمومی موسیانو ارتفاعات مرزی حمرین در آبان‌ماه 1361 و در عملیات خیبر در منطقه غرب شلمچه آب‌های هورا و هویزه، در پشتیبانی از نیرو‌های ارتش و سپاه پاسداران وارد عمل شد و نقش موثری در پیروزی نیرو‌های خودی ایفا کرد.
امیر سرتیپ خلبان شالچی، در سمت فرماندهی هوانیروز در عملیات‌های بدر، قادر، والفجر هشت، کربلای چهار و پنج، در طرح‌ریزی عملیات و هدایت بالگرد‌های هوانیروز در صحنه‌های نبرد حضوری فعال و موثر داشت.
انتهای پیام/

پژوهشیار