خبر/
رییس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی خواستار تخصیص اعتبار ملی بازسازی مقبره الاشعرا تبریز شد
1403/10/12 - 11:13 - کد خبر: 128328
نصر: رییس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی با اشاره به بیش از یک دهه معطل ماندن طرح بازسازی مقبره الاشعرا و با توجه به ناکافی بودن اعتبارات شهرداری تبریز و سایر متولیان استانی خواستار تخصیص اعتبار ملی کافی برای تعیین تکلیف این مجموعه فاخر فرهنگی ایران و اتمام طرح بازسازی آن شد.
به گزارش نصر، علیرضا نوین، روز چهارشنبه در تذکری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شهر تبریز بیش از یک دهه درگیر عملیات بازسازی مقبرهالشعراست و با توجه به وسعت پروژه و محدودیت منابع، شهرداری تبریز بهتنهایی از عهده اتمام آن و تکمیل پروژه بر نمیآید.
وی اظهار کرد: مگر ما در کل کشور چند مجموعه داریم که میزبان آرامگاه اسطورهی شعر و ادب ترکی و فارسی و بیش از ۴۰۰ شاعر و عارف نامدار دیگر همچون اسدی طوسی، قطران تبریزی، میرزا طاهر خوشنویس، همام تبریزی و سایرین باشد؟!
نوین خاطرنشان کرد: مقبرهالشعرایی که باید در شأن بلندای شعر و مقصدِ اول گردشگران ورودی به تبریز میبود، مورد بیمهری قرار گرفته و در بهرهبرداری حداکثری از این ظرفیت گردشگری سالها فرصتسوزی شده است.
نماینده تبریز با توجه به اعتبارات ناکافی شهرداری این شهر از وزارت ارشاد خواست که اعتبار بازسازی مقبره الشعرا را به عهده بگیرد.
وی تاکید کرد: بدون تخصیص اعتبار برای تکمیل پروژه مقبرهالشعرا به شهرِ شهریار سفر نکنید و اگر ۲۷ شهریور سالِ بعد قصد حضور در مراسم بزرگداشت استاد شهریار را دارید، طوری تدبیر کنید که بجای سخنرانیهای مرسوم، در مورد تکمیل پروژه با تخصیص اعتبارات ملی نطق کنید.
به گزارش ایرنا، مجموعه فرهنگی و تاریخی مقبرةالشعرا بیش از یک دهه است که در تلاطم تعمیرات و تغییرات قرار دارد و گذاشتن نقطه پایانی بر طرح توسعه و بازسازی آن ضروری است.
ساخت این مجموعه که به اوایل دهه ۱۳۵۰ شمسی باز می گردد، چنان محبوبیتی در عرصه فرهنگ و هنر تبریز و ایران دارد که امروزه به یکی از نمادهای گردشگری و فرهنگی آذربایجان شرقی و کشور از منظر بصری تبدیل شده است.
مقبرةالشعرای تبریز از غنی ترین یادمان های حوزه شعر و ادب کشور است که با قدمت حدود ۸۰۰ ساله در محله قدیمی «سرخاب» تبریز و در ضلع شرقی خیابان ثقه الاسلام و شمال محله قدیمی «ششگلان» واقع شده است و بر اساس منابع تاریخی، پیکر حدود ۴۱۰ شاعر و ادیب ایرانی ادوار مختلف تاریخی را در خود جای داده و از مکان های ارزشمند و مهم گردشگری کهن شهر تبریز به شمار می رود.
این مکان تاریخی و فرهنگی، مدفن و آرامگاه شاعرانی مانند استاد سیدمحمدحسین بهجت تبریزی معروف به «شهریار»، اسدی طوسی، قطران تبریزی، مجیرالدین بیلقانی، خاقانی شیروانی، ظهیرالدین فارابی، شاپور نیشابوری، شمس الدین سجاسی، ذوالفقار شروانی، همام تبریزی، مغربی تبریزی، مانی شیرازی، لسانی شیرازی و شکیبی تبریزی است که همواره مورد توجه و احترام اهالی شعر و ادب ایران زمین و خارج از کشور بوده است.
انتهای پیام/