نمایش مادام کامیون در تئاتر شهر تبریز/

مادام کامیون؛ نقدی طنزآمیز به شرایط امروز هنرمندان 

1403/10/06 - 21:35 - کد خبر: 128035
مادام کامیون

نصر: «مادام کامیون» با نگاهی طنز, ساده ترین آرزوهای انسان امروز را به تصویر می کشد. این نمایش در یک پرده و با دو کاراکتر در زمینه ای کاملا ذهنی نوشته شده است. هجو کلامی, گفت و گوها پوچ گرایانه و بی پایان شخصیت ها، همه درموقعیت نمایشی, یک کمدی هجایی را که هدفش تمسخر حماقت های آدمی است، خلق می کند.

به گزارش نصر، «سید مهدی مصطفوی» هنرمند تبریزی با لیسانس بازیگری و تحصیلات ارشد کارگردانی، کارگردان این اثر نمایشی، نوشته «محمد چرمشیر» است. وی با تجربه کارگردانی ده نمایش در اجرای عمومی تئاتر شهر تبریز از سال ۹۱، در خصوص کارگردانی نمایش مادام کامیون، تشریح کرد: این نمایش مواجهه دو انسان را که دچار پوچ گرایی هستند، نشان می دهد. پوچ گرایی این این دو از روی سرخوردگی است. یکی از کاراکتر ها روایت گر دنیای هنری فردی است که عشق بازیگری است و از جانب اطرافیان و به ویژه پدر خود مورد بی توجهی است و دیگری از فشار روانی جامعه، دچار فراموشی خود خواسته ای در ناخودآگاه است و این دو کاراکتر، در دفتر سینمایی با هم مواجه می شوند. 
وی از علت برگزیدن این اثر نمایشی برای اجرا گفت: این نمایشنامه، جامعه ما را تعریف می کند و هنرمندانی که در فشار اجتماعی در عدم حمایت جامعه، به دنبال آرزوهای خود هستند و در این پوچی، گرفتار می شوند. نزدیکی این شرایط به امروز ما هنرمندان، علت انتخاب این نمایشنامه بود.
کارگردان و بازیگر نمایش افزود: در این نمایشنامه گریزی به زندگی اکبر عبدی زده شده بود که من آن را کم رنگ تر کردم تا بیشتر به قشر متوسط به پایین جامعه پرداخته شود.
وی از همکاری رسانه ها گلایه کرد و گفت: متاسفانه از این نمایش حمایت رسانه ای محدودی اتفاق افتاد و علتش عدم همراهی رسانه ها با هنرمندان و مطرح کردن بحث مالی در این حوزه است. این مهم است که رسانه ها بدانند نمایش تئاتر در این شهر، چنان درآمدی ندارد که بتوان توقع مالی بالای رسانه ها را تقبل کند. 
مصطفوی از عدم استقبال قشر تئاتری و هنرمند از مادام کامیون گفت: متاسفانه تا امروز با مخاطبینی همراه بودیم که از مردم عادی بودند که در مواجهه با این نمایشنامه، تنها از حیث سرگرمی به نمایش نگاه کرده اند و از هنرجویان و هنرمندانی که نگاه تخصصی تر به اجرای این نمایشنامه داشته باشند، محدود افرادی استقبال کردند. علت این شرایط دسته بندی هنرمندان تئاتری این شهر است که متاسفانه موجب از بین رفتن یک پارچگی این هنر مقدس در تبریز است. 
«علیرضا صالح نیا» بازیگر کاراکتر عشق بازیگری در این نمایش، گفت: تجربه این کاراکتر، عشق علاقه ای به دور از تخصص و علم به این حوزه را نشان می دهد که در مواجهه پوچ گرایانه، گرفتار کاراکتر مقابلش می شود. متن این نمایش سنگین است. انتخاب متن در تبریز خیلی مهم است تا مخاطبین یک اجرا را تا پایان نمایش حفظ شوند و دریافت درستی از نمایش داشته باشند لذا این نمایش برای هنرمندان موثر تر و قابل درک تر است.
وی اذعان داشت: معتقدم تئاتر تبریز، برای خود مخاطب تربیت نکرده است و برای اینکه این شرایط تغییر کند، باید ادعا را کنار بگذاریم و متون مخاطب پسند را فارغ از سلیقه شخصی، به نفع سلیقه مخاطبین به روی صحنه ببریم تا جذابیتی خلق شود و مخاطبین را با تئاتر آشتی دهد.
گفتنی است «مادام کامیون» تا هشت دی ماه در سالن استاد صادقی مجموعه تئاتر شهر تبریز، ساعت ۱۹ به روی صحنه خواهد رفت. 
انتهای پیام/ 

پژوهشیار