حنطوش زاده عنوان کرد:
سقط جنین تبدیل به تجارت شده است
1403/10/06 - 12:31 - کد خبر: 128004
نصر: رئیس پژوهشکده سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: امروز سقط جنین تبدیل به تجارت شده است.
به گزارش نصر، امروز پویش ملی نفس با موضوع پیشگیری از سقط و بیان عوارض آن برای زنان با حضور صدیقه حنطوش زاده رئیس پژوهشکده سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران، سودابه کاظمی رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان برگزار شد.
حنطوش زاده در این نشست خبری گفت: روزانه ۱۲۰۰ سقط صورت میگیرد. این سقطهای بی دلیل میتواند به سلامت مادر و جنین ضرر بزند و شاید بتوان گفت زمینه ساز خشونت در جامعه است.
وی ادامه داد: از عوارض سقط جنین میتوان به ریسک عفونت، خونریزی اشاره کرد. در هر سقط جنین در هر سنی عوارض خود را دارد هرچه سن حاملگی بالاتر میرود احتمال ریسک بیشتر میشود. ما اجازه نداریم حق حیات جنین را بگیریم، مواردی هم داشتیم که در مسیر سقط مادر از دست رفته است.
در ادامه؛ سودابه کاظمی رئیس متخصصین زنان و زایمان گفت: این باور در همه وجود دارد که زندگی کردن و حیات حقی است که توسط پروردگار داده میشود و ما حق گرفتن آن را نداریم.
وی افزود: ما متخصصین زنان و زایمان علاوه بر اینکه خود مادر هستیم یا با مادرها سروکار دارند نسبت به تک تک بچههای که به دنیا میاورند حس مادرانه داریم. بر ما ثابت شده که جنین روح دارد و میشنود.
کاظمی افزود: زمینههایی که مادران را به سمت سقط میبرد را باید شناسایی کنیم. کاسبان سقط از مرحله تراژدی و مافیا گذشته است و به یک صنعت تبدیل شده است. شما با دو کلیک در اینترنت به قرصهای سقط دسترسی دارید.
وی گفت: قانون جوانی جمعیت قوانین سفت و سختی گذاشته اما کسانی که در سقط شهره هستند پرونده شأن به قوه قضائی ارسال میشود ولی سریعاً پرونده بسته میشود. نمیتوان تمام تغییرات کردن مادر انداخت. باید بین قوه قضائیه و نهادهای نظارتی همکاری باشد.
کاظمی گفت: یکسری افراد هستند که مشوقین سقط اند زمانی که مادر به آنها مراجعه میکند بستگی دارد چگونه به او مشاوره داده (کاسبان سقط) شود. سقط جنین به یک صنعت تبدیل شده.
وی بیان داشت: مسئله سقط جنین اکنون از مرحله تراژدی و مافیا گذشته و به یک صنعت تبدیل شده است. با چند کلیک در اینترنت میتوان به قرصهای سقط جنین دسترسی پیدا کرد. اگرچه قانون جوانی جمعیت سختگیریهایی در این زمینه دارد، اما باید هماهنگی بیشتری میان قوه قضائیه و دانشگاهها برقرار شود تا با افرادی که به این اقدامات شهرت دارند، برخورد شود.
کاظمی اضافه کرد: در استان گیلان، جایی که مشغول طبابت هستم، نرخ موالید بسیار پایین است. بسیاری از زنان به دلایل شغلی یا تحصیلی حاملگی خود را به تأخیر میاندازند. این در حالی است که بارداری در سن ۲۵ سالگی بسیار راحتتر از ۳۸ سالگی است. در موردی که مربوط به خانمی ۳۷ ساله بود و در سومین بارداری خود اقدام به سقط کرده بود، به دلیل پارگی روده، مجبور شدیم ۱.۵ متر از روده او را برداریم.
در ادامه پویش؛ ستاره اخوان متخصص زنان و زایمان در پاسخ به این پرسش که افراد متفاوتی که سقط جنین انجام میدهند از ماماها و افرادی هستند که در این حوزه سر رشته دارند؛ چه کسی به این قانونی شکنی رسیدگی میکند؟ گفت: در این حیطه هم هستند افرادی که با هر مبنایی در ذهن خودشان این اقدام را انجام میدهند آنچه که مهم است ارتقای آگاهی مردم است، همکارانی که این کار را انجام میدهندت نیازمند آگاه شدن هستند و با عوارض سقط مواجه شوند.
اخوان در رابطه با انجام سقطهای غیر قانونی توسط اعضای کادر درمان اذعان داشت: در هر شغلی یک سری مسائل وجود دارد و در این حوزه نیست برخی هستند که با هر مبنایی که در ذهن خودشان است این کار را انجام میدهند.
وی افزود: کار اصلی که باید انجام دهیم ارتقای آگاهی زنان است تا بدانند اینکه جنین را نمیبینند دال بر زنده نبودن آن نیست و حق گرفتن جان آن را ندارند.
حنطوش زاده گفت: به عنوان یک مادر و متخصص زنان همیشه به مریض میگویم من اگر جان بودم این کار را انجام نمیدادم. بنظرم باید کلینیک مشاوره به مادران ایجاد شود، امیدواریم در کلینیکها شاهد درمان مادرها باشیم تا از انجام چنین کاری صرف نظر کند.
حنطوش ادامه داد: در خارج کشور زمانی که غربالگری سندروم دان انجام شد، هیچ تفاوتی صورت نگرفت، در غربالگری ما میگوئیم چه کسی مشکوک است و تشخیص قطعی نمیتواند داد. کودک حیات دار خیلی سخت بود برایشان که سقط را انجام دهند.
وی بیان داشت: من مخالف غربالگری هستم و در خارج پیگیری برای سقط نمیکنند بلکه برای درمان آن جنین به مراکز درمانی مراجعه میکنند.
حنطوش زاده اضافه کرد: در سقطهای القایی با دارو یا ابزار جراحی، خطراتی نظیر تب، عفونت و خونریزی افزایش مییابد. به ازای هر یک هفته افزایش سن جنین، عوارض سقط ۲ تا ۳ درصد بیشتر میشود.سقط جنین میتواند در آینده، مشکلاتی نظیر چسبندگی رحم و مشکلات رحمی را برای مادرانی که قصد بارداری مجدد دارند، ایجاد کند.
در ادامه پویش نفس؛ زهرا طاولی رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت گفت: جنین را خداوند قرار داده است که روی زمین باشد. مسائل اقتصادی میتواند منجر به این تفکر شود اما زمانی که مادر را متوجه میکنیم که کودک را سقط نکند روی حرف ما فکر میکند و یک انصراف آنی را از او دریافت میکنیم، بعد از آن مادر را به یک تیم ارجاع میدهیم که بتواند مادر را حمایت مالی و روانی کند.
طاولی گفت: بسته پیشگیری از سقط از سوی وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است که شامل آموزشهای مشاوره پیشگیرانه برای همکاران حوزه سلامت است.
در ادامه راضیه اکبری متخصص زنان و زایمان میگوید: کسانی که میخواهند سقط کنند قبل از آن یک مراجعه به مراکز درمانی ما بکنند تا متوجه این نکته شوند که نعمتی که خداوند به راحتی در اختیار او قرار داده است خیلیها با خرج کردن میلیونها پول نمیتوانند این نعمت را داشته باشند. شدید ترین آسیبی که میتواند به مادر وارد شود آسیب روحی به مادر است که تا سالیان سال با او باقی میماند.
اخوان گفت: حدود ۳۰۰ مرکز نفس در کل کشور روند انصراف از سقط را پیگیری میکنند که همزمان یا همکاران معاونت بهداشتی است که همسو شده اند و به زودی سامانه چهل سی نیز بخشی برای سقط جنین دارد که تلفنی صورت میگیرد و اگر مسئله فراتر بود به بخشهای بیشتر ارجاع داده میشوند. اسم این روند حمایت از حیات جنین است.
کاظمی در ادامه درباره جنین افزود: کسانی به ما مراجعه میکنند از افراد سوال میشود که آیا سقط قبلی داشتهاند یا نه.
وی اذعان کرد: اگر راهی باشد که مشوقین سقط جلوی آنها گرفته شود و دسترسی به داروهای سقط جنین در بازار باید کم شود و جلوی فروش آن به افراد بدون مجوز گرفته شود.
انتهای پیام/