کارشناس آموزشی:
لازمه حذف کنکور، اصلاح ساختار آموزش عالی است
1403/10/05 - 11:34 - کد خبر: 127928
نصر: یک کارشناس آموزشی، لازمه حذف کنکور را اصلاح ساختار آموزش عالی دانست و گفت: این ساختار در ۴۵ سال گذشته بیشتر با آزمون و خطا پیش رفته و آموزش و پرورش سیاست منظم، کارآمد و منسجمی ندارد و هنوز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی موفق به اجرای این امر نشده است.
به گزارش نصر، علیرضا صفوی آزمون سراسری کنکور را بزرگترین ومهمترین ابزار سنجش کشور دانست و افزود: قبل از انقلاب اسلامی حدود ۱۰ آزمون و بعد از انقلاب تاکنون ۴۷ آزمون سراسری برگزار شده است.
وی بر لزوم وجود کنکور در سیستم آموزشی کشور تاکید کرد و افزود: سیاست های توسعه پایدار برای تربیت نیروی انسانی و برای کشف استعداد نوجوانان و جوانان حتما باید یک روالی را سپری کند که کنکور بهترین مسیر برای این امر است ولی کنکور در هیچ جای دنیا تا این حد سختگیری، اضطراب و استرس ندارد. کنکور، پدیدهای برای دانشآموزان است که باید به شیوه درست و از راه منطقی با آن برخورد کنند.
صفوی، برنامه حذف کنکور از نظام آموزشی کشور را تشریح کرد و ادامه داد: مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۶ به وزارتخانه های بهداشت و درمان، علوم و آموزش و پرورش دستور داد تا پایان برنامه پنجم توسعه(سال ۱۳۹۱) باید کنکور از نظام آموزشی حذف شده و امتحانات نهایی را جایگزین آن کند ولی وزارت آموزش و پرورش با آن مخالفت کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به استقبال و رغبت عظیم دانشآموزان به رشته تجربی که حدود ۶۰ درصد داوطلبان کنکور در این رشته هستند، ما باید بتوانیم فرهنگ غالب را تغییر دهیم و یا کنکور دانشگاهی در این رشته ها را حذف کنیم.
این مشاور آموزشی و مولف چندین جلد کتاب در حوزه کنکور؛ با تشریح فرآیند سیاستگذاری سهمیه، وجود سهمیه های متعدد را سیاست نادرست آموزشی دانست و گفت: سهیمه های کنکور در سال ۱۳۶۱، دانشآموزان را به سه بخش آزاد، منطقهای و نهادها و در سال ۱۳۶۵ به پنج بخش آزاد، منطقهای، نهادها، خانواده شهدا و ایثارگران و در آخرین تغییرات سهمیه ها به مناطق یک، دو و سه، خانواده شهدا، ایثارگران و تعداد زیادی از سهمیه های که اختصاص به مناطق خاص دارد تقسیم کرد که با وجود این سهمیه ها شاهد ناعدالتی در کنکور سراسری هستیم.
وی پول را عامل موفقیت در کنکور سراسری دانست و گفت: متاسفانه طبق آمارهای وزارت آموزش و پرورش حدود ۸۰۰ هزار نفر به دلیل مشکلات مالی در مقاطع ابتدایی در مدارس ثبتنام نکردهاند و بعد از ۱۲ سال پیامد این امر در ورودی دانشگاه ها ملاحظه خواهد شد.
انتهای پیام/