خبر/

آغاز حرکت از هوش تجاری به هوش مصنوعی در صنعت نفت

1403/10/04 - 15:37 - کد خبر: 127886
هوش تجاری

نصر: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با اشاره به لزوم توجه به ورود هوش مصنوعی به صنعت نفت گفت: برای رسیدن به هوش مصنوعی، نیاز است ابتدا به هوش تجاری برسیم.

به گزارش نصر، حسین افشین در مراسم راه‌اندازی مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی (WRTM) با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین هوش‌های تجاری را افتتاح می‌کنیم، اظهار داشت: تا یک سال آینده هوش مصنوعی به این مرکز اضافه خواهد شد تا با بهره‌گیری از آن راهکارهای مورد نیاز ارائه شود.
وی با بیان اینکه این پروژه بزرگی در کشور است، تصریح کرد: این‌گونه پروژه‌ها را در کشورهای همسایه با استفاده از توان شرکت‌های بین‌المللی انجام می‌دهند، اما در ایران با توان داخلی انجام شده است.
 معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با بیان اینکه گسترش انرژی پاسارگاد با راه‌اندازی این مرکز سدشکنی کرد و سایر شرکت‌ها مسیر آسان‌تری برای رسیدن به این اهداف دارند، گفت: نخستین پالایشگاه هوشمند نیز  احداث می‌شود.
همچنین امید شاکری اظهار داشت: سرعت نوآوری در صنعت نفت کمی پایین است اما سرریزهای فناوری از حوزه‌های دیگر داریم که می‌تواند به صنعت نفت هدایت شود و تحولات اساسی را به‌دنبال داشته باشد.
وی تصریح کرد: در ادامه راه، اشتراک تجربیات بسیار مهم است. شرکت گسترش انرژی پاسارگاد می‌تواند تجربیات خود را با سایر شرکت‌های اکتشاف و تولید و شرکت ملی نفت به اشتراک بگذارد که نتیجه آن افزایش ثروت ملی است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت با تأکید بر اینکه ما در وزارت نفت در کنار شما هستیم، گفت: اگر نیاز به حمایت و تسهیل‌گری باشد، کمک می‌کنیم تا حرکت شرکت‌های ایرانی به سمت بلوغ باشد و حضور شرکت‌های ایرانی را نه در داخل کشور، بلکه در عرصه‌های بین‌المللی داشته باشیم.
در ادامه مجید قاسمی نیز گفت: برای جبران بخشی از ناترازی انرژی، در تلاشیم ۱۵ هزار مگاوات برق خورشیدی را در ۱۴ ماه آینده وارد شبکه برق کشور کنیم.
وی اظهار داشت:  اکنون ۲ واحد پتروشیمی در دو منطقه مکران و عسلویه در حال ساخت است.
وی به ساخت خطوط لوله انتقال گاز اشاره کرد و ادامه داد: همچنین یک پالایشگاه در قشم و  یک پالایشگاه ۶۰ هزار بشکه‌ای دیگر در حال ساخت است.
مدیرعامل بانک پاسارگاد با بیان اینکه توسعه میدان سپهر و جفیر در قالب قراردادهای آی‌پی‌سی کار ویژه بوده است، اظهار کرد: توانایی‌های فنی و مالی گروه پاسارگاد گسترده است و بین یک هزار بانک برتر دنیا، رتبه ۱۶۲ را دارد. در خاورمیانه نیز در بهره‌وری دارایی و بهره‌وری سرمایه به‌ترتیب حائز رتبه اول و دوم است.
وی به موضوع ناترازی انرژی در کشور اشاره کرد و افزود: برای جبران بخشی از این ناترازی، ۱۵ هزار مگاوات ظرفیت تولیدبرق خورشیدی را در ۱۴ ماه آینده وارد شبکه برق کشور خواهیم کرد.
انتهای پیام/

پژوهشیار