حمید پورمحمدی؛
ایران سومین کشور تربیتکننده مهندس در جهان است
1403/10/04 - 10:29 - کد خبر: 127853
نصر: معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه ایران سومین کشور تربیتکننده مهندس در جهان با رقمی حدود ۲۳۰ هزار مهندس در سال است، تاکید کرد: ترکیب قابلیتهای سرزمینی کشورمان با پتانسیلهای مهندسان، باید به عنوان یک رکن در دستور کار باشد.
به گزارش نصر، "حمید پورمحمدی" شامگاه دوشنبه در آیین پنجاهمین سالگرد تاسیس جامعه مهندسان مشاور ایران برای ترسیم آیندهای روشن، افزود: در دهههای گذشته تا به امروز پلها، فرودگاهها و تاسیسات مختلفی در کشور ساخته شده است. در دوره قبل از این سده هم کارهای خوبی اتفاق افتاد و همینطور پیشتر از آن تا صدراسلام.
وی خاطرنشانکرد: همیشه مهندسان ما شاهکار خلق کردند و این موضوع در شهرسازی و احداث بنا، کشتیسازی و... نیز صادق است و حتی شهر هگمتانه در ایران باستان را میتوان در این رده مورد سنجش قرار داد.
پورمحمدی یادآور شد: این مسیر حلقه به حلقه در نهایت به جامعه مهندسان مشاور فعلی ختم میشود و اهمیت فعالیتهای مهندسان ما همراستا بودن فعالیتها با اقلیم ماست که در طول تاریخ به شکل گستردهای میتوان شاهد آن بود.
وی خاطرنشانکرد: مهندسی ما ارتباط تنگاتنگی با ادبیات شاعرانه کشور دارد و در اشعار شاعران ما به فراوانی از آن یاد شده است.
معاون رئیس جمهور ادامهداد: یکی از ظرفیتهای بزرگ ما تربیت مهندس و رکن بعدی پتانسیلهای کشور ماست. ایران کشوری چهار فصل سال با مرزهای گسترده دریایی، هفتمین کشور بزرگ جهان از لحاظ معادن، دومین کشور جهان از لحاظ ذخایر اثبات شده گاز و دارای ۱۱ بندر بسیار مهم و اساسی است.
وی تاکید کرد: در این راستا، رکنی که باید وجود داشته باشد، ترکیب قابلیتهای سرزمین با پتانسیلهای مهندسان کشورمان است.
در ادامه، پیام تبریک تصویری "کاترین کاراکالتیس" مدیر بنیاد جهانی مهندسان مشاور به این رویداد، برای حاضران پخش شد.
لزوم انتقال تجربیات به نسل جدید
در این مراسم همچنین "محمدحسن شمشیرساز" رئیس شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران در سخنانی گفت: امروز اینجا گرد هم آمدیم تا علاوه بر گرامیداشت این رویداد، روی نقاط مشترک مسیری که ما را به اینجا رسانده است، بازنگری داشته باشیم.
وی بیانداشت: این مسیر با همه فراز و نشیبهایش، عاشقانه و با عشق به ایران پیش رفته است.
شمشیرساز افزود: طی نیمقرن تلاش و کوشش این جامعه، نخبگان با ماهیت حرفهای و صنفی خود ثابت کردند که سرمایهای کمنظیر برای ملت خود هستند. و این دستاورد بزرگ برآمده از انگیزههای کشور ماست.
وی تاکید کرد: در این مسیر با وجود نسلهای جوان و نوظهور، انتقال تجربه به آنان ضرورتی انکارناپذیر است و ما باید بستر مناسب برای رشد این نسل را مهیا کنیم که گامهای خوبی در این راستا برداشته شده است.
برپایه این گزارش، در آیین ۵۰ سالگی جامعه مهندسان مشاور کشور، از ۶۵ مهندس پیشکسوت تجلیل شد.
انتهای پیام/