معاون استاندار آذربایجان شرقی:

تطبیق آموزش‌های سوادآموزی با استانداردهای بین المللی ضروری است

1403/10/02 - 15:03 - کد خبر: 127753
مرتضی محمدزاده

نصر: معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی بر لزوم تطبیق آموزش‌های سوادآموزی با استانداردها و معیارهای ملی و بین‌المللی تعریف شده به این منظور تاکید و خاطرنشان کرد: امروز سواد تنها به خواندن و نوشتن خلاصه نمی شود و این تعریف به یک قرن قبل بازمی‌گردد.

به گزارش نصر، مرتضی محمد زاده روز یکشنبه در جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی استان آذربایجان شرقی، انسداد مبادی بی‌سوادی را یکی از مهمترین اصول‌ها برشمرد و گفت: این استان باید جزو سه استان اول در انسداد مبادی بی‌سوادی و ارتقای شاخص‌های باسوادی باشد درحالی که هم اکنون با جایگاه واقعی خود فاصله دارد.
وی تاکید کرد: مهارت‌آموزی و ارتقای آگاهی و اطلاعات سوادآموزان باید در سایر حوزه‌ها مانند ارتقای سواد رسانه‌ای و فناوری نیز مورد توجه قرار گیرد و سوادآموزان بتوانند آموزه‌ها را در راستای تغییر زندگی به کار بگیرند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی متذکر شد: هر دستگاه موظف است طبق برنامه اعلامی توسط معاونت سوادآموزی استان نسبت به پایش افراد بی‌سواد و کم سواد تحت پوشش خود اقدام کردده و شرایط لازم را جهت تحت پوشش قرار دادن آن افراد فراهم آورد.
وی افزود: در خصوص بازماندگان از تحصیل نیز باید جدیت لازم از طرف نهادهای مربوطه به خصوص آموزش و پرورش استان وجود داشته باشد تا حداکثر جذب اتفاق افتد و افرادی که تاکنون در مدارس ثبت نام نکرده‌اند تعیین تکلیف شده و علت آن مشخص شود.

درصد باسوادی در آذربایجان شرقی بالاتر از میانگین کشور است
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی گفت: در حال حاضر درصد باسوادی در استان به ۹۸/۴ درصد رسیده و ۰.۸ درصد بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد.
علی عبدلی با اشاره به اینکه در کنار فعالیت‌های سوادآموزی و دوره‌های رسمی برنامه‌های ویژه مهارت‌افزایی نیز در حال برگزاری است، گفت: در سال گذشته سه هزار و ۷۸۳ نفر در دوره سوادآموزی، ۹ هزار و ۳۴۷ نفر در دوره انتقال و پنج هزار و ۷۰۴ نفر در دوره تحکیم ثبت نام کردند.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۵۹.31 درصد افراد جذب شده موفق به قبولی در دوره سوادآموزی شدند، گفت: با وجود اینکه درصد با سوادی استان در سرشماری سال ۱۳۹۵ پایین بود در حال حاضر درصد با سوادی استان ۰.۸ درصد بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: ریشه کنی بی‌سوادی و جذب بی‌سوادان و کم سوادان استان مستلزم همکاری بین بخشی است.
انتهای پیام/

پژوهشیار