خبر/

قطار چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن به ایستگاه پایانی رسید

1403/09/29 - 12:13 - کد خبر: 127595
مسابقه قرآن

نصر: چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که از ۱۲ الی ۱۹ آذر در بخش بانوان و از ۲۰ الی ۲۹ آذرماه در بخش آقایان و در رشته های حفظ ۲۰ جزء قرآن کریم، حفظ کل قرآن، قرائت تحقیق و قرائت ترتیل، دعاخوانی، تواشیح و اذان در محل مصلی امام خمینی (ره) تبریز برگزار می‌شد فردا مراسم اختتامیه آن برگزار خواهد شد.

به گزارش نصر، در روز آخر مسابقات، آقایان سعید شاهرخی از کرمان، مجتبی علیرضالو از تهران، محمدمهدی رضایی از اصفهان، علی غلام‌آزاد از زنجان، امیرحسین عطارزاده از یزد، محمدرضا زاهدی از تهران، سیدعلی حسینی از قم، میلاد عاشقی از آذربایجان شرقی، مهدی برنده از همدان و پیمان ایازی از مازندران در بخش فینال رشته حفظ کل قرآن به رقابت پرداختند.
همچنین آقایان امید حق‌طلب از خراسان رضوی، محمد پورسینا از اصفهان، اسحاق عبدالهی از قم، سجاد پروینی‌نژاد از قم، مسعود نوری از تهران، وحید براتی از تهران، محسن قاسمی از تهران، عدنان مومنین از خوزستان، مهدی شایق از البرز و سیدجاسم موسوی از خوزستان در مرحله فینال رشته قرائت تحقیق به رقابت پرداختند.
برای کسب آخرین وضعیت سطح برگزاری وکیفیت مسابقات با متسابقین و مسئولان اجرایی حاضر در مراسم گفت وگو می‌کنیم.

برگزاری بیش از ۷۰۰ محفل شاخص و شهرستانی در آذربایجان شرقی
سینا طباخی‌اصل عضو کمیته فنی مسابقات سراسری قرآن کریم در حاشیه برگزاری مسابقات در گفت و گو با ایسنا از برگزاری بیش از ۷۰۰ محفل شاخص و شهرستانی در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: بیش از ۲۰۰ محفل شاخص و همچنین با توجه به شعار برگزاری یک‌محفل در یک مسجد، محله، مدرسه و پایگاه، ما بیش از ۵۰۰ محفل در سراسر استان برگزار کرده‌ایم.
وی به روند برگزاری محافل قرآنی اشاره کرد و گفت: قبل از شروع مسابقات ما با برگزاری محافل در شهر، روستا و اقصی نقاط استان رنگ و بوی قرآنی به استان بخشیدیم و در این راستا نیز هشتم آذرماه اولین محفل را تحت عنوان افتتاحیه محافل قرآنی در حسینیه شهدای گمنام تبریز در جوار مزار شهید خدمت آیت الله آل‌هاشم برگزار کردیم.
وی از خدمات و زحمات حاج آقای محمدی و حاج آقای سیف در راستای برگزاری محافل شهرستانی باشکوه ابراز قدردانی کرد وگفت: ما در طول برگزاری مسابقات در خدمت ۹ نفر از قاریان بین‌المللی سعید پرویزی، سید محمد حسینی‌پور، قاسم مقدمی، مهدی غلام‌نژاد، حمیدرضا احمدی‌وفا، یونس شاهمرادی، وحید نظریان، تقی‌پور و شجاع در محافل شهرستانی بودیم.
طباخی به سطح عالی برگزاری مسابقات تاکید کرد و گفت: چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از لحاظ کمی و کیفی نسبت به سال های گذشته پرشورتر و بهتر برگزار می‌شود و در این دوره از مسابقات شاهد درخشش پدیده و استعداد های ناب قرآنی هستیم.

تجوید، بخش تعیین کننده در مرحله فینال است 
محمد پور سینا متسابق بخش فینال رشته قرائت چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از استان اصفهان در گفت و گو با ایسنا، بخش تجوید را عامل تاثیرگذار در داوری های این دوره دانست و افزود: سطح داوری همانند برگزاری مسابقات از کیفیت بالایی برخوردار است و در این راستا نمرات متسابقین در بخش تجوید تعیین کننده است.
پور سینا در حاشیه برگزاری مسابقات ضمن تبریک میلاد خجسته حضرت زهرا(س) و روز مادر از عملکرد خود در مرحله فینال مسابقات ابراز رضایت کرد و گفت: الحمدالله اجرای بهتری نسبت به مرحله مقدماتی داشتم و درحالیکه صدام کمی گرفته بود ولی با جسارت خاصی قرآن را تلاوت کردم.
وی رقبای خود در بخش فینال را بهترین و برترین افراد حاضر در رشته قرائت عنوان کرد و ادامه داد: رقابت در بخش فینال با حضور افراد حاذق و باتجربه خیلی دشوار است و امیدوارم فردا جزو نفرات برتر باشم و اگر هم برگزیده نشوم چیزی از علاقه من به قرآن کم نخواهد شد.

پیشبینی قهرمان رقابت ها بسیار دشوار است 
مسعود نوری متسابق بخش فینال رشته قرائت چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از استان تهران پیشبینی قهرمانی رقابت ها را بسیار دشوار دانست و گفت: سطح رقابت متسابقین در مرحله فینال بسیار نزدیک و تنگاتنگ است.
نوری در حاشیه برگزاری مسابقات در گفت و گو با ایسنا، اجرای فینال خود را بهتر از قرائت مرحله مقدماتی دانست و گفت: من طبق برنامه‌ریزی فردی خود اجرا خوبی داشتم.
وی داوری مسابقات را در سطح بین‌المللی دانست و گفت: ۱۰ نفر از بهترین قاریان قرآن کشور در مرحله فینال قرار دارند و به همین دلیل کار داورای محترم بسیار دشوار است و امیدواریم در این راستا بهترین قضاوت را داشته باشند.
وی افزود: من به عنوان پیرترین متسابق دوره فینال رشته قرائت از لحاظ صدا نسبت به بقیه متسابقین در مرحله و سطح پایین‌تری قرار دارم.
این مهندس برق قدرت، سطح‌میزبانی تبریز به عنوان شهر اولین‌ها را بسیار عالی توصیف کرد و گفت: من کل شهر تبریز را دوست دارم ومیزبانی از لحاظ اسکان و رفت و آمد در سطح عالی قرار دارد.
وی از افزایش سطح کیفی مسابقات نسبت به دوره های گذشته تاکید کرد و گفت: متسابقین با دانش و تمارینی که زیر نظر اساتید مجرب و دانشمند در مسیر درست قرار گرفته و نسبت به دوره های گذشته خیلی پیشرفت کرده‌اند.
سید مهدی بنی‌هاشمی ۳۰ ساله از استان اصفهان متسابق رشته حفظ ۲۰ جزء چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، در گفت و گو با ایسنا، از حمایت و زحمات اساتید خود جاهی، پیغمبرپور و عربی ابراز قدردانی کرد و گفت: من حفظ قرآن را از ۱۵ سالگی در طرح حفظ یک‌جزء موسسه حافظان وحی کاشان شروع کردم.
وی به دلایل موفقیت خود اشاره کرد و گفت: عوامل متعدد از جمله ‌پشتکار، برگزاری مسابقات قرآنی، مشوقات مادی و جنبه معنوی قرآن کریم در ممارست من در حفظ قرآن تاثیر داشته است.
وی سطح کیفیت برگزاری مسابقات را عالی توصیف کرد و ادامه داد: من حدود ۱۰ سال است که در مسابقات سراسری اوقاف شرکت می‌کنم ولی سطح این مسابقات نسبت به دوره های گذشته و دوره های مختلف از سطح بسیار بالایی برخوردار است.
بنی‌هاشمی از برگزاری مسابقات در فصل سرد پاییز در تبریز ابراز تعجب و گلایه‌مندی کرد و گفت: سطح میزبانی تبریز در سطح عالی قرار دارد ولی بدلیل سرمای هوا متسابقین با مشکلاتی مواجه هستند و همچنین محل اسکان با محل مسابقات فاصله‌ی زیادی دارد که موجب تاخیر و استرس شرکت کنندگان می‌شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه رغبت و جذابیت آموزه های قرآنی در استان اصفهان برای جوانان و نوجوانان نسبت به گذشته کاهش یافته است و در راستای تربیت نسل جوان قرآنی آموزش و پرورش باید نقش زیادی را ایفا کند.
محمودرضا حلالی ۱۹ ساله از شهرستان مرند استان آذربایجان‌شرقی متسابق رشته ترتیل ‌چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، در گفت و گو با ایسنا، به عشق و علاقه خود به آموزه های دینی، اسلام و قرآن اشاره کرد و گفت: من در پنج سالگی ختم قرآن انجام دادم و در دوره دبستان شروع به یادگیری دوره های تخصصی تلاوت قرآن کریم کردم.
وی به شرکت متسابقین با سابقه و فدرتمند در مسابقات اشاره کرد و افزود: ‌چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری با حضور متسابقین جوان، باتجربه و صاحب سبک از سطح بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به هدف خود در عرصه قرآنی، خانواده و اساتیدی‌ همچون حاج محمد جباری را مشوقان اصلی خود در این عرصه عنوان کرد و گفت: افزایش بار معنوی شخصیت فردی، تبیین و آموزش آموزه های قرآنی از جمله اهداف من در این عرصه است.
حلالی، سطح میزبانی تبریز از مسابقات را عالی توصیف کرد و ادامه داد: کیفیت برگزاری، تلاش مسئولان حاشیه مراسم، پذیرایی، نظم و برنامه‌ریزی مسابقات تبریز نسبت به دوره های گذشته از جمله مسابقات کلانشهر اهواز خیلی بهتر است.
وی آرامش را یکی از ملموس ترین نتایج انس با قرآن دانست و افزود: من در همه مراحل زندگی شاهد و ناظر تاثیر قرآن کریم بوده‌ام.
وی تصریح کرد: من در بخش تجوید ترتیل استاد خلیل حصری، در بخش تلاوت های تحقیق استاد مصطفی اسماعیل از آثار این اساتید بهره‌مند می‌شدم.
امین هاشمی از استان اردبیل متسابق رشته حفظ ۲۰ جزء چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، در گفت و گو با ایسنا، به روند حفظ قرآن خود اشاره کرد و گفت: من دبیر آموزش و پرورش ناحیه دو در اردبیل هستم که از سال ۱۳۸۹ با قرائت قرآن و بعدا با صلاحدید استاد بهزاد هوش ابری طی سه سال حافظ کل قرآن شدم و برای اولین بار در مسابقات اوقاف شرکت کرده‌ام.
وی انس با قرآن را مسیر نور، سعادت و کمال دانست و گفت: از زمانی که حافظ قرآن شده‌ام، برکات مادی و معنوی زندگی من را فرا گرفته است و خواسته و ناخواسته نمی‌توانم این نعمت الهی را کنار بگذارم.
وی با اشاره به آیه مبارکه «الْحْمْدُ لِلّهِ الِّذی هَدانا لِهذا وَ ما کُنَّا لِنَهْتَدِیَ لْوْ لا أَنْ هَدانا اللهُ»، تصریح کرد: لطف و رحمت خداوند بر ما این بوده است که ما را در این مسیر نورانی قرار دهد و در این راستا از زحمات و تشویق های پدر و مادر خود تشکر می‌کنم.
هاشمی از کمبود توجه و اهمیت به فعالیت های قرآنی ابراز گلایه‌مندی کرد و گفت: متاسفانه در استان اردبیل مسئولان و خود فعالان قرآنی نسبت به برگزاری مراسمات و فعالیت های فرهنگی و قرآنی کم‌کاری دارند. 
وی به پاسخگویی و تامین تمام نیاز های انسان توسط قرآن و آموزه های قرآنی تاکید کرد و گفت: اگر ما به آموزه های تمام آیات و نکته های آیات قرآنی عمل کنیم دیگر مشکلی در عصر حاضر نخواهیم داشت.
مراسم اختتامیه چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم فردا ۲۹ آذرماه با حضور مسئولان ملی و استانی، خانواده شهدا، متسابقین و اقشار مختلف مردم در مصلی اعظم امام خمینی(ره) تبریز برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/

پژوهشیار