گزارش/
گردشگران خارجی کدام اماکن آذربایجانشرقی را می پسندند؟
1403/09/26 - 20:06 - کد خبر: 126449
نصر: آذربایجان شرقی با تنوع و تعدد آثار، ابنیه و اماکن تاریخی در سال های گذشته به یکی از مقاصد هدف گردشگران خارجی تبدیل شده است، که در این میان تعدادی از این آثار بیش از سایر اماکن مورد پسند قرار گرفته و خارجی ها تمایل بیشتری برای بازدید از آنها دارند.
به گزارش نصر، اکنون آذربایجان شرقی چهار هزار و ۸۰۰ اثر، ابنیه، محوطه و اماکن تاریخی ، فرهنگی و تمدنی دارد که ظرفیتی بسیار مهم و محوری برای توسعه صنعت گردشگری این استان به شمار می رود که در صورت توسعه و گسترش زیرساخت ها می تواند اقتصاد منطقه را دگرگون کرده و درآمدهای سرشاری برای استان داشته باشد.
از مجموع آثار تاریخی یاد شده تاکنون ۲ هزارو ۲۵۰ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که ظرفیتی بزرگ برای توسعه صنعت گردشگری آذربایجان شرقی است و مهمتر آنکه بازار تاریخی و مسقف تبریز، مجموعه کلیسای سنت استپانوس و مجموعه کاروانسراهای خواجهنظر شهرستان جلفا، جمال آباد میانه و گویجهبل اهر نیز در فهرست جهانی یونسکو ثبت جهانی شده و در تقویم های گردشگری بین المللی نامشان می درخشد.
معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، از روند صعودی ورودی گردشگران خارجی به استان خبر داد و افزود: آمارهای رسمی و ثبت شده در هتل ها و اماکن اقامتی نشان دهنده رونق گیری صنعت گردشگری پس از رکود سه ساله در دوران شیوه ویروس کرونا در منطقه است.
علیرضا بایرام زاده تعداد گردشگران ورودی به آذربایجان شرقی تا آخر آبان ماه سالجاری را بیش از ۷۳ هزار نفر اعلام و اضافه کرد: این آمار بر اساس ثبت رسمی و اقامت تک تک این افراد در هتل ها، هتل آپارتمان ها و واحدهای بومگردی حاصل شده است و نمی توان در خصوص آن تردید داشت.
حضور گردشگران در بازار تاریخی تبریز
وی روستای تاریخی کندوان در اسکو، موزه آذربایجان در تبریز، مجموعه کلیسای سنت استپانوس در شهرستان جلفا و بازار تاریخی و مسقف تبریز را صدرنشین اماکن، ابنیه ها و آثار تاریخی آذربایجان شرقی اعلام کرد که بیش از سایر آثار تمدنی و فرهنگی مورد پسند گردشگران خارجی از قاره های مختلف قرار گرفته است.
بایرام زاده یکی از مهمترین ویژگی های گردشگری خارجی آذربایجان شرقی را تنوع و تعدد کشورهایی عنوان کرد که این استان را مقصد گردشگری خود انتخاب می کنند.
به گفته وی امسال اتباع ۶۳ کشور جهان به عنوان گردشگر خارجی وارد آذربایجان شرقی شده اند که بیشترین آنها مربوط به عراق، ترکیه، چین و جمهوری آذربایجان است که البته در این آمارها کشورهای اروپایی همچون ایتالیا، فرانسه، لهستان، آلمان، انگلیس و تعدادی از کشورهای آمریکایی مثل ایالات متحده، کانادا، برزیل و بولیوی نیز جای دارند.
بایرام زاده یادآور شد: امسال آذربایجان شرقی حتی از کشوری مثل بورکینافاسو نیز گردشگر خارجی داشته است که نشان می دهد، برخی از برنامه ها و قرار گرفتن تعدادی از آثار و اماکن تاریخی استان در فهرست آثار جهانی بسیار تاثیرگذار بوده است.
وی یکی از برنامه های مهم حوزه گردشگری آذربایجان شرقی را توجه به آماده سازی این استان برای فصل آینده گردشگری تابستانی دانست و با اشاره به تمهیدات لازم در این خصوص، یادآور شد: از اکنون طرح استانداردسازی هتل ها و اماکن اقامتی در دستور کار قرار گرفته و طی آن تمام این اماکن به دقت رصد و نسبت به استانداردسازی آنها اقدام می شود.
بایرام زاده ظرفیت ها و مزیت های گردشگری آذربایجان شرقی را چندوجهی و چند بعدی دانست و ادامه داد: این منطقه از ایران اسلامی با برخورداری از آب و هوای خاص، جغرافیای طبیعی و انواع آثار و محوطه های طبیعی و تاریخی و تمدنی می تواند به یکی از مهمترین مقاصد گردشگری نه تنها ایران که در منطقه و جهان تبدیل شود.
بومگردی از مزیت های مهم گردشگری آذربایجان شرقی است
وی بومگردی یا «گردشگری بر پایه زندگی سنتی مناطق کوچک روستایی» را از برجستگی های بارز گردشگری آذربایجان شرقی برشمرد و از آن به عنوان احترام به فرهنگ و تاریخ گذشته و حال حاضر یاد کرد که هر میزان سرمایه گذاری در این خصوص به انجام برسد، به توسعه فرهنگ، هنر، آداب و رسوم اقوام و مناطق مختلف کشور کمک می کند.
بایرام زاده افزود: اکوتوریسم (طبیعت گردی) به عنوان یکی از عناصر مهم جذب گردشگر داخلی و خارجی در کشورهای مختلف جهان از جمله ترکیه، مصر، روسیه و حتی تعدادی از کشورهای اروپایی و آمریکایی به شمار می رود که سرمایه گذاری بسیار کلان در این حوزه ها صورت گرفته است تا از منبع سرشار درآمدهای دلاری آن، نه تنها مناطق کوچک روستایی که کل اقتصاد کشورها منتفع شود.
به گفته وی آذربایجان شرقی با برخورداری از ظرفیت ها و امکانات گسترده در عرصه بومگردی و داشتن افزون بر ۲ هزار و ۷۰۰ روستای دارای سکنه، یکی از مناطق بسیار مهم و بکر بومگردی به شمار می رود که با توسعه این نوع گردشگری می تواند در کشور به قطب تبدیل شده و از این صنعت درآمدزا به نحو مطلوب بهره مند شود.
انتهای پیام/