رشیدی:

شورای ششم به حوزهٔ المان‌ های شهری ورود کرده است

1403/09/18 - 12:23 - کد خبر: 126009
روح اله رشیدی

نصر: رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: از جمله توفیقات شورای ششم، ورود به حوزه المان‌ها و تعیین تکلیف عملکرد این حوزه بوده است.

به‌گزارش نصر، یک‌صدوبیست‌وششمین جلسهٔ کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در ساختمان شورا برگزار شد.
طرح پژوهشی بررسی و بهبود نگرش و دانش مدیران شهرداری به پدیده سالمند و شهر دوستدار سالمند باحضور روح‌الله رشیدی رییس، احد صادقی نایب رییس، محمدحسن اسوتچی دبیر، حکیمه غفوری و روح‌الله دهقان‌نژاد اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز، توسط نفیسه قصاب عبدالهی عضو هیئت علمی گروه سلامت سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ارائه شد.
روح‌الله رشیدی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه در دوره شورای ششم، مسئلهٔ سالمندان یکی از موضوعات محوری شورا بوده است، گفت: شورای ششم به بهانه‌های مختلف در حوزه‌های شهرسازی، فرهنگی و اجتماعی به مسائل و نیازهای سالمندان توجه کرده است که نیاز است این عملکرد در پایان دوره شورای ششم ارزیابی شود.
وی با اشاره به اینکه تبریز، شهر منتخب حوزه سالمندی معرفی شده است، گفت: باید با مداخله و آموزش، در نگرش مدیران شهری نسبت‌به پدیده سالمندی تحول ایجاد شود.
 در ادامه، احد صادقی، نایب رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: مطالعات انجام گرفته در مرکز پژوهش‌ها باید با رویکردهایی متمرکز بر حوزه شورا صورت بگیرد تا موجب افزایش سواد و بینش شورا در حوزه تقنینی و سیاست‌گذاری شود که ماحصل آن در مدیریت شهری دیده شود.
 روح‌الله رشیدی نیز در این خصوص توضیح داد: اگرچه که این مطالعات ناظر بر شهرداری است اما مخاطب آن شوراست.
وی با تأکيد بر اینکه در سیاست‌گذاری باید از پیشنهادهای انتزاعی پرهیز کرد، ادامه داد: بیش از ۱۰۰ طرح پژوهشی در مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز انجام شده که مرتبط با کمیسیون‌های شوراست.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: در حوزهٔ مدیریت شهری نیاز است که نگرش مديران ارتقا یابد و در صورتی که مدیران نسبت‌به سیاست‌گذاری‌های شورا بی‌اهمیت باشند، اتفاق شاخصی در حوزه مدیریت شهری رخ نخواهد داد.
در ادامه، گزارشی از عملکرد کمیته نظارت راهبردی بر طراحی و ساخت المان‌های شهری شهرداری تبریز از بدو تشکیل به استناد آیین‌نامه ساماندهی، سیاستگذاری و نظارت بر المان‌های شهری ارائه شد.
روح‌الله رشیدی با اشاره‌ به اینکه از جمله توفیقات شورای ششم، ورود به حوزه المان‌ها و تعیین تکلیف عملکرد این حوزه بوده است، گفت: درک ناظران بیرونی از مسئلهٔ المان‌های شهری تبریز این است که این مسئله در شرایط مطلوبی قرار ندارد و باید به این مهم نیز توجه داشت که سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز در ورود به این مسئله، محدودیت اداری دارد.
وی اظهار کرد: شورای ششم در مسئله المان‌های شهری مداخله کرد و شیوه‌نامه تهیه کرد و کمیته راهبردی نظارت راهبردی بر طراحی و ساخت المان‌های شهری شهرداری تبریز ناظر بر این مسئله است.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز خواستار گزارش مکتوب از فعالیت این کمیته شد که صورت‌جلسه‌ها و تصمیمات و مصوبه‌ها تا ۴۸ ساعت ارائه شود.
رشیدی با تأکید بر اینکه بازبینی و جانمایی المان‌های موجود باید صورت بگیرد، گفت: تعاملاتی با شهرداری در در این خصوص صورت گرفته و ضرورت دارد که شورای شهر با توجه به جایگاه خود به این موارد ورود کند و چارچوب و مسیر تصمیمات را در حوزه المان‌های شهری اصلاح کند.
در ادامه، روح‌الله دهقان‌نژاد، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی با اشاره‌ به اینکه درخصوص نظارت بر المان‌های سطح شهر، در اوایل شورای ششم در تبریز دو بحث مطرح شد، گفت: فلسفه وجودی المان‌ها باید مشخص شده و به جانمایی المان‌ها باید توجه شود.
وی با اشاره به اینکه در حوزه المان‌های شهری نقدهایی مطرح است، گفت: جلسات کمیته راهبردی نظارت راهبردی بر طراحی و ساخت المان‌های شهری شهرداری تبریز به صورت ماهانه برگزار شده و موارد مطرح شده در دستورجلسه این کمیته را بررسی می‌کند.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر ضرورت سامان‌دهی تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر، گفت: باتوجه به اینکه بلبشویی در حوزهٔ تابلوهای تبلیغاتی در سطح شهر وجود دارد، طرح جامع سامان‌دهی تابلوهای تبلیغاتی باید اجرایی شود.
 در ادامه، حکیمه غفوری، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: هدف از تشکیل کمیته راهبردی نظارت راهبردی بر طراحی و ساخت المان‌های شهری شهرداری تبریز، ایفای نقش توسط کارشناسان در حوزه المان‌های شهری بوده است.
انتهای پیام/

پژوهشیار