رییس سازمان پدافند غیرعامل خبر داد:

هشدار رییس سازمان پدافند غیرعامل درباره پاندمی بعدی

1403/09/05 - 15:49 - کد خبر: 125304
پدافند غیرعامل

نصر: رییس سازمان پدافند غیرعامل گفت: تهدیدات زیستی یک موضوع مهم و اساسی است و باید برای آن آماده بود.

به گزارش نصر، الهام قبادی - جلالی رئیس پدافند غیر عامل در مراسم اختتامیه دهمین کنگره حوادث و بلایا گفت: تهدیدات زیستی یک موضوع مهم و اساسی است و باید برای آن آماده بود. بیماری‌های طبیعی در تهدیدات زیستی وجود دارند. جهش‌های مولکولی و تغییرات اقلیمی که باعث می‌شود بیماری به وجود بیاید.
جلالی ادامه داد: موضوع بعدی دخالت انسان است که انسان در به وجود آمدن یک ویروس دخالت کرده و در غالب جنگ زیستی بررسی خواهد شد. در گذشته برای جنگ زیستی یک ویروس عامدانه باید دستکاری شده باشد و کدام کشور مدعی آن است، اما کرونا ثابت کرد ممکن است از معقوله‌ای به نام پیامد، ما وارد جنگ زیستی شویم و تهدید زیستی را انجام دهیم.
وی افزود: تهدیدات زیستی چندین بعد دارد که بعد اول آن سلامت، بعد بعدی آن اقتصاد، معیشت، مردم، امنیت اجتماعی و سایر مسائلی است که برای کشور‌ها می‌تواند به وجود بیاید. اینکه بتوانیم تشخیص دهیم منشأ آن کجا است، یک ابزاری را نیاز دارد که ما و چند کشور دیگر در این موضوع دچار عقب ماندگی شده‌ایم.
رئیس پدافند غیر عامل عنوان کرد: این یک سوال جدی در تمام جهان است  آیا کرونا در آینده با یک رویکرد جدید تکرار خواهد شد.کنفرانس امنیت مونیخ تشکیل شد و بیل گیس سه توصیه داشت یک ذخایر دارو سرم و تجهیزات را کامل کنید و ذخیره کنید، نظام مراقبت کنترل و پایش در کشورها، آمادگی در حد ارتش‌ها در شب حمله ارتقا دهید. امروزه جامعه جهانی معتقد است یک اپیدمی پیش رو داریم که کشور‌ها باید کمک کنند. مایک تهدید پیش رو داریم و تحت عنوان عامل x از آن یاد می‌شود. این تهدید را باید بشناسیم. در کرونا یک ضعف‌هایی داشتیم و باید برطرف کنیم.
جلالی اظهار کرد: نظام پیش بینی تهدیدات زیستی و تشخیص پیش دستانه، پیشگیری باید کنیم و، چون این مرحله را نداریم نمی‌توانیم پیشگیری کنیم. سامانه رصد پایش تشخیص پیش دستانه تهدیدات زیستی باید اقدام شود. کنترل و مراقبت بیماری‌ها در داخل کشور است تا بتوان هر نوع تحول را تشخیص مراقبت و کنترل کنیم. نظام آزمایشگاهی و تشخیصی ما است؛ که یکی از مهم‌ترین نظام‌ها در آینده ما است. ما هرچند در دوران گذشته در ۹۶ سند پدافند زیستی را مصوب و ابلاغ کردیم، اما درکرونا از این سند استفاده نشد و رویکرد درمانی به‌جای بهداشت انجام شد و در اسفند ۹۸ وزیر وقت اسرار داشت بر درمان و ما قادر به کنترل درمان آن جمعیت نبودیم، امروزه که فرصت داریم باید راهبرد‌های تهدیدات زیستی را مشخص و تعیین کنیم.
وی مطرح کرد: ما می‌توانیم در کنار کرونا معیشت را داشته باشیم که زمینه آن رویکرد بهداشتی است. تمام دنیا از ظرفیت بخش دفاع استفاده می‌کنند و ما نتوانستیم در کرونا از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم. طرح شهید سلیمانی نیز بلاتکلیف مانده است و تمام بخش‌ها باید اصلاح شود تا اپیدمی‌ها حل شوند.
جلالی اذعان کرد: زمانی که درگیر اپیدمی می‌شویم نیازمند یک سازوکار نیروی انسانی هستیم که ساماندهی شود تا دچار کمبود و خستگی نیرو انسانی نشویم. درحوزه واکسن نظام واکسن سازی در پدافند زیستی مهم است و نظام واکسنی ما دچار مشکل است و نوع حکم رانی ما ضعیف عمل کرده است، ما باید ذخیره واکسن داشته باشیم و ما بر اساس برآورد از تهدید پیش بینی واکسن داشته باشیم تا در موقع بحران از آن بتوانیم استفاده کنیم.
رئیس پدافند غیر عامل  بیان کرد: اگر برداشت جهانی این است که ما دچار اپیدمی خواهیم شد باید بر اساس برداشت ما بر تهدید ذخایر بهداشتی ما نیز تکمیل باشد، کنترل ورود بیماری به کشور باید تشخیص داده شود و امروزه در آن تجهیزات کمی مشکل داریم و باید آن را ارتقا دهیم. کنترل‌های ما در مرز‌های زمینی هوایی دریایی باید کنترل کنیم.
جلالی خاطر نشان کرد:تهدید آینده وجود دارد، ویژگی آن مشخص نیست، ما باید به سمت آمادگی برویم، تجربیات کرونا را باید بررسی کنیم تا نقاط ضعف را رفع و نقاط‌قوت را تقویت کنیم، اگر توجه نشود و آماده نشویم مجدد مشکلات کرونا برای کشور ایجاد خواهد شد.
سید عبدالله صفی الدین نماینده حزب الله در ایران در مراسم اختتامیه دهمین کنگره حوادث و بلایا گفت: مجروحان حوادث لبنان ظرف سه الی چهار روز از لبنان به ایران آورده شدند. ستاد مبارزه با بحران در ایران با توجه به جنگ ایران و عراق خیلی پیشرفته شده است.
وی ادامه داد: تعداد جراحی‌های انجام شده روی مردم لبنان زیاد و سخت بوده است، زیرا بعضی از آنها دو چشم خود را از دست داده بودند و با مشکلات زیادی مواجه بوده‌اند؛ و ما از پزشکان و کادر درمان ایران قدردانی می‌کنیم.
نماینده حزب الله لبنان در ایران اظهار کرد:برای بیشتر مجروحین به علت پر بودن بیمارستان‌ها در لبنان حتی پانسمان‌های اولیه هم انجام نشد و فقط در حدی بود که خونریزی مجدد نشود، شرایط برای آنها خیلی سخت بود. جراحان چشم پزشکی که در ایران وجود دارند با توجه به مقایسه با کشور‌های اروپایی جراحان ایرانی قوی‌تر از آنها هستند و همچنین در جراحی پلاستیک نیز ایران از بقیه کشور‌ها جلوتر است.
صفی‌الدین اظهار داشت: بحث بحران در ایران به این شکل که تعداد زیاد مجروح در طی چند روز وارد کشور شوند در ایران به این شکل نبوده است، اما این تصمیم گیری نیاز به مدیریت خیلی عظیم داشت و نوع این بحران که ایران با آن مواجه بود، مدیریت کردن این مجروحین کار خیلی بزرگی بوده است. ایران واقعاً یک جامعه بزرگ و قدرتمند است و ما باید یک مستند سازی در این باره انجام دهیم تا جهانیان بدانند جامعه ایرانی به کجا رسیده است. ما در لبنان بهترین جراحان را داریم که دانشجو در ایران بودند و بعد از تخصص گرفتن به لبنان برای خدمت رسانی به مردم پرداختند.
در ادامه علیرضا زاکانی شهردار تهران بزرگ گفت: امسال در پایتخت ۵۵ موضوع و خطر را مورد ارزیابی قرار دادیم. در سال ۱۴۰۳ از این ۵۵ موضوع ۱۴ موضوع مانند زلزله، ترافیک، آلودگی هوا، حوادث آتش سوزی را در اولویت قرار دادیم و عملاً ۳ موضوع از این شرایط را اولویت قرار دادیم آلودگی هوا، زلزله و سیل در کانون توجهات است.
وی افزود: روز‌های هوای پاک و سالم در تهران اندک است و عمده روز‌های شهر ناسالم و ناایمن است. ما یک مسیری را تعبیه کردیم تا مطلوبیت حمل و نقل عمومی ارتقا یابد و حمل ونقل عمومی از ۳۴ درصد به ۷۰ درصد تحول ایجاد کند.
زاکانی توضیح داد:موضوع برقی سازی شهر یک تحول سنگین انجام گرفت و باید بتواند شرایط و نوع خدمت را بتوانیم تنظیم و کار را پیش ببریم. قبل از شکستن سختی‌های ترافیک از سطح شهر ما باید آلودگی هوا که یک معضل بزرگ است ابتدا رفع کنیم. تهران سه گسل مهم در شمال غرب و شرق و جنوب شهر دارد که عملاً برای شهر خطر‌هایی را همراه دارد، ۹۳۰ هزار قطعه و پلاک دارد که بخشی از آن ناپایدار است؛ و زمانی که این ناپایداری وجود دارد یعنی مردم را تنها گذاشتیم و ۹۳ هزار از این‌پلاک‌ها در ساختمان‌های فرسوده است که ۱۷ درصد مردم آنجا زندگی می‌کنند.
زاکانی گفت: تهران ۷ رود دره دارد که خطر سیل در آن وجود دارد. در آن و ساختمان‌هایی که در حریم رودخانه بیش از ۳ هزار ساختمان ساخته شده که خطر آفرین است. بعضی از این ساختمان‌ها ضروری و حیاتی است. در ۱۵ کارگروه و در ۲۵ خط و ۱۵۸ محور کار را اغاز کردیم و شرایط را طوری پیش ببریم که ایمنی از تهدیدات پیشی بگیرد و در حادثه به دام نیفتیم. هشت دستگاه اولین بار در داخل مجموعه مدیریت شهری تلاش کردند پایش ساختمان را به عهده بگیرند و شروع آن از ساختمان‌هایی برای بیمارستان است. ۴ هزار و ۸۰۰ مورد آن انجام شده و باید ۷ هزار مورد دیگر کامل شود.
زاکانی گفت: تهران ۲۵۰ گود پرخطر در شهر داریم و ما در دو سال اخیر ۵۵ گود را احیا کردیم و سرعت بخشیدیم. این گود‌ها برای تهران یک خطر جدی و اساسی است. ما ۱۱ پل را مقاوم سازی کردیم و ۱۰ پل دارد مقاوم سازی می‌شود. ابنیه شهر نیز جزو نکاتی است که مورد توجه باید قرار گیرد.
شهردار تهران خاطر نشان کرد: در تهران کانون مخاطره آمیز وجود دارد مانند قلعه‌های خطرساز مانند سیمین قلعه که کمیسیون ماده پنج را قرار دادیم، کن و ونک و اسلام آباد تکلیفشان مشخص شده است؛ و در دستور کار قرار دادیم و با ۲۴ دفتر توسعه گر و تحصیل گر بتوانیم قریب ۴۵۰۰ هکتار را تأمین کنیم، اولویت خودمان را مراکز تجارت قرارداده‌ایم.
زاکانی گفت: به کمک هلال احمر بیش از ۵۰۰ هزار نفر آموزش دیده‌اند. کار‌هایی که با پشتیبانی مردم باید صورت می‌گرفت دنبال شد وحتی ما چهارچوب‌ها را فعال کردیم. ما مترو را توسعه می‌دهیم و خط ۸،۹،۱۰ قرارداداش بسته شده و توسعه زیرساخت‌های شهر به سرعت دارد توسعه پیدا می‌کند. تهران ۷۰۰ کیلومتر نیازمند شبکه آب جمعی است و ۵۳۰ کیلومتر آن در دست پایش و ایمن سازی و بازنگری اساسی است.
شهردار افزود: در رابطه با طرح جمع آوری معتادین که در شهر حضور پررنگ داشته و امروزه نیز به‌چشم‌می خورد. در گذشته ۸ هزار و ۵۰۰ نفر فقط داخل‌کمپ بودند و بقیه در خیابان قرار داشتند که لذا آمار کشتگان عابر پیاده اختصاص به اینها داشت که غریب به ۱۹ هزار نفر امروزه در کمپ هستند و خیلی از نقاط ایمن فراهم شده است. این طرح جمع آوری در سطح شهر راجع به کودکان خیابانی نیز باید صدق پیدا کند. امید داریم با کمک این کنگره بتوانیم رسالات خود را انجام دهیم.
انتهای پیام/

پژوهشیار