رئیس اداره میراث‌فرهنگی تبریز؛

باقلوا جایگاه‌ ویژه‌ای در فرهنگ و سنت گوگان دارد

1403/09/01 - 07:59 - کد خبر: 125053
سیدرامین اسبقی

نصر: رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تبریز ضمن اشاره به جایگاه ویژه باقلوا در فرهنگ و آداب و رسوم مردم گوگان گفت: کارگاه‌های سنتی تولید باقلوا در گوگان به‌عنوان بخشی از میراث‌فرهنگی و اقتصادی این منطقه، با توانمندسازی و حمایت بیشتر می‌توانند نقش مهمی در اشتغال‌زایی و حفظ هویت بومی ایفا کنند.

به گزارش نصر، سید رامین اسبقی ضمن اشاره به جایگاه ویژه باقلوای سنتی گوگان گفت: این شیرینی سنتی ریشه در آداب و رسوم منطقه گوگان بالأخص در روزهای منتهی به تحویل سال و ایام نوروز دارد که این پیوند، سامان‌دهی و توانمندسازی تولید این شیرینی در کارگاه‌های تولیدی این شهر که هنوز با روش‌های سنتی فعالیت می‌کنند را دوچندان می‌کند.
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌د ستی تبریز ادامه داد: کارگاه‌های سنتی باقلوا، علاوه بر حفظ میراث غذایی، می‌توانند با بهبود زیرساخت‌ها و ارتقای کیفیت تولید، باقلوای گوگان را به برندی شناخته‌شده در سطح ملی و بین‌المللی تبدیل کنند.
او بر لزوم آموزش در راستای حمایت از این شیوه تولید سنتی اشاره کرد و افزود: برای توانمندسازی این کارگاه‌ها، ایجاد دوره‌های آموزشی تخصصی، برگزاری جشنواره‌های محلی و همچنین ساماندهی تولیدات و ایجاد بستر مناسبی برای فروش، در دستور کار قرار گرفته است.
اسبقی خاطرنشان کرد: حمایت از تولیدکنندگان محلی باقلوا، باعث افزایش اشتغال‌زایی و ایجاد فرصت‌های برای صادرات این محصول سنتی می‌شود که در این راستا، ایجاد بازارچه‌های دائمی و معرفی این محصول در نمایشگاه‌های گردشگری، برای ارتقاء جایگاه باقلوای سنتی گوگان از اهمیت بسزایی برخوردار است.
انتهای پیام/

پژوهشیار