سلامتی/

ترس از وقوع مجدد حمله قلبی؛ عامل اصلی استرس بیماران

1403/08/23 - 09:08 - کد خبر: 124542
حمله قلبی

نصر: یافته‌های یک پژوهش نشان می‌دهد ترس از وقوع مجدد حمله قلبی، منبع اصلی استرس مداوم برای کسانی است که یک‌بار حمله قلبی را تجربه کرده‌اند.

به گزارش نصر، بر اساس پژوهش اولیه‌ای که در نشست علمی انجمن قلب آمریکا ۱۶ تا ۱۸ نوامبر ۲۰۲۴ میلادی (۲۶ تا ۲۸ آبان ۱۴۰۳) در شیکاگو آمریکا ارائه ‌می‌شود، ترس از وقوع مجدد حمله قلبی، عامل دائمی و اصلی استرس کسانی است که یک‌بار آن را تجربه کرده‌اند.
این موضوع پذیرفته شده است که افرادی که حملات قلبی را تجربه می‌کنند ممکن است دچار افسردگی یا اضطراب شوند؛ اما، توجه کمتری به این موضوع شده است که استرس روانی و ترس از وقوع مجدد حمله قلبی ممکن است بر بهبود ذهنی و عاطفی بیماران تأثیر بگذارد.
سارا زوونار (Sarah Zvonar)، سرپرست این پژوهش و از پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه ایندیانا در آمریکا، گفت: می‌خواستیم بفهمیم افرادی که یک‌بار حمله قلبی را تجربه کرده‌اند، درباره احتمال وقوع مجدد حمله قلبی چه فکری می‌کنند.
این پژوهش نشان داد:
ترس از تجربه حمله قلبی مجدد به طور چشمگیری بر نگاه فرد به بیماری و سطح استرس بیماران تأثیر می‌گذارد؛
ترس از تجربه مجدد حمله قلبی، بین شش تا حدود هشت ماه پس از حمله قلبی اول چشمگیر بود؛
کنترل افسردگی و اضطراب، تأثیر ترس از وقوع مجدد حمله قلبی در ماه ششم تا حدود ماه هشتم پس از حمله قلبی اول را کاهش نداد؛
میانگین مصرف الکل همه شرکت‌کنندگان کم بود؛ اما به نظر می‌رسید کسانی که الکل بیشتری مصرف می‌کردند، هم ترس از وقوع مجدد حمله قلبی و هم میزان بیشتری از استرس را تجربه می‌کنند.
پژوهشگران نتیجه گرفتند پس از وقوع حمله قلبی باید به مسئله ترس افراد از تجربه مجدد آن توجه کرد و فقط به تجویز داروهای ضدافسردگی برای کنترل افسردگی و اضطراب بیماران بسنده نکرد؛ ضمن اینکه باید به مسائلی مانند رژیم غذایی، ورزش، مراقبت‌های بعدی و توانبخشی قلبی بیماران توجه شود.
این موضوع که ترس بیماران از وقوع مجدد حمله قلبی بین شش تا حدود هشت ماه پس از حمله قلبی اول، از بین نمی‌رود، گویای نیاز بیماران به حمایت روانی است.
انتهای پیام/

پژوهشیار