گام های بلند ادارهکل میراث فرهنگی آذربایجان غربی برای توسعه زیرساختی گردشگری ماکو
1403/08/20 - 12:59 - کد خبر: 124356
نصر: پروژه های گردشگری و تاریخی ماکو رونقی مضاعف گرفته و می رود تا با به سرانجام رسیدن زیرساختها، گردشگری استان به ویژه با استفاده از ظرفیت مرزی شهرستان ماکو توسعه یافته و موجب جذب هرچه بیشتر گردشگران داخلی و خارجی به این شهر تاریخی و استان شود.
به گزارش نصر، شهرستان ماکو با برخورداری از آثار تاریخی فاخر و جاذبه های طبیعی دیگر از ظرفیت و قابلیت ممتازی در حوزه گردشگری برخوردار است و هرساله در ایام مختلف سال اعم از فصل تابستان و ایام نوروز و فصل بهار میزبان گردشگران داخلی و خارجی می شود.
قرار گرفتن بناهای تاریخی بی نظیری همانندکاخ موزه باغچه جوق،عمارت کلاه فرنگی و مهمتر از همه اثرثبت جهانی شده "کلیسای زور زور" درآن به این شهر جلوه خاصی بخشیده و آن را مقصد گردشگران داخلی و خارجی کرده است.
برخورداری این شهر از بسترها و ظرفیت های گردشگری می طلبد که زیر ساخت ها، پروژهای گردشگری، سرمایه گذاری و همچنین مرمت بناهای تاریخی آن دردستور کار میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی قرار گیرد.
چنانکه دراین راستا احداث هتل چهارستاره دراین شهرستان از جمله اقداماتی است که برای توسعه زیر ساخت های گردشگری این شهر تاریخی انجام می گیرد.
دو هزار میلیارد ریال برای هتل چهارستاره
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی دراین خصوص گفت: هتل چهارستاره دربازرگان ماکو از پیشرفت ۹۰ درصدی برخوردار شده است.
مرتضی صفری افزود: این هتل در زمینی به مساحت ۲۱۱ مترمربع و با زیربنای چهارهزار مترمربع ساخته شده و نیز دارای پنجهزار مترمربع پارکینگ است.
وی ادامه داد: این هتل دارای ۵۰ اتاق با ۱۳۰ تخت اقامتی است و با بهرهبرداری از آن برای ۵۰ نفر اشتغال ایجاد میشود.
وی اظهارکرد: ۲هزار میلیارد ریال برای احداث هتل ۴ستاره هزینه شده و ۵۲۰ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه پرداخت شده است.
سرمایهگذاری ۳۱۰ میلیارد ریالی در پروژه تفریحی و سرگرمی روستای کوسج ماکو
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی گفت: برای اجرای پروژه مجموعه تفریحی و سرگرمی در روستای گردشگری "کوسج ماکو" ۳۱۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری شده است.
مرتضی صفری افزود: این طرح شامل بخشهایی اقامتی، پذیرایی شامل رستوران سنتی و کافیشاپ، زیپلاین، نگهبانی و سرویس بهداشتی است.
وی اضافه کرد: این مجموعه در زمینی به مساحت ۹ هزار و ۶۴۷ مترمربع با زیربنای ۹۷۰ مترمربع در حال اجرا است و با بهرهبرداری از آن برای ۲۰ نفر اشتغال ایجاد میشود.
وی با تاکید بر لزوم حمایت از سرمایهگذاران گفت: ۱۳۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل تبصره ۱۸ به این پروژه پرداخت شده و برای رفع موانع پیش رو تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت.
کلیسای زور زور ماکو ساماندهی میشود
معاون گردشگری میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی هم با بیان اینکه استان دارای پنج اثر ثبت شده جهانی است، گفت: کلیسای زور زور ماکو یکی از این پنج اثر ثبت جهانی شده است و سالانه مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد.
رضا حیدری اظهارکرد: برای ساماندهی این اثر ثبت جهانی شده اقداماتی چون سنگفرش، رنگآمیزی در و نردههای اطراف محوطه کلیسا انجام میشود.
وی افزود: همچنین راهاندازی سرویسهای بهداشتی و نیز ایجاد واحدهای اقامتی و گردشگری با همکاری سایر دستگاهها در اطراف این کلیسا در دستور کار قرار دارد.
حیدری گفت: کلیسای زور زور در روستای گردشگری "بارون ماکو"قرار دارد که این روستا برای ثبت جهانی پرونده روستاهای ایران پیشنهاد شده و از این رو از جایگاه بالایی برخوردار است.
عزم جدی میراث فرهنگی برای ساماندهی زیر ساخت های گردشگری
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی همچنین با اشاره به لزوم برنامه ریزی برای تقویت زیرساخت های گردشگری در راستای رونق و توسعه این صنعت درآمدزا در استان گفت: آذربایحان غربی با توجه به ظرفیت های بالای گردشگری و جاذبه های طبیعی و مناطق کوهستانی جزو استان های برتر کشور است،
وی افزود: اما با وجود تمامی این پتانسیل ها آنگونه که شایسته است در زمینه زیر ساخت های این جاذبه های تاریخی و طبیعی کار صورت نگرفته است و یکی از مولفه های مهم که برنامه ریزی خوبی درآن زمینه صورت نگرفته است، زیر ساخت های گردشگری است.
وی ادامه داد: وقتی یک گردشگر به استان می آید و از جاذبه و اثر تاریخی بازدید می کند باید این آثار از امکانات رفاهی همانند سرویس های بهداشتی، رستوران و محل اقامت مناسب برخوردار باشد.
صفری گفت: همچنین ساماندهی و توجه به راههای ارتباطی این اماکن تاریخی از دیگر موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا گردشگر راحت تر به مقصد مورد نظر برسد و مسیرهای پرتردد استان نیز باید بهسازی و ساماندهی شوند.
وی افزود: باتوجه به فراموشی تقویت زیر ساخت ها در طول سالیان متمادی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی عزم خود را جزم کرده تا در حد توان به ساماندهی زیرساخت ها بپردازد چنانکه درحال حاضر در حال تکمیل زیر ساخت هاست و دریک ونیم سال اخیر توسعه زیر ساخت ها پیشرفت خوبی داشته است.
به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی دارای یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی ثبت ملی و جهانی است که از این میان تخت سلیمان تکاب، قره کلیسای چالدران، آیین مذهبی قره کلیسای چالدران، کاروانسرای شاه عباسی خوی و کلیسای زور زور ماکو در فهرست جهانی یونسکو قرار گرفته اند.
کلیسای زور زور از زیباترین جاهای دیدنی ماکو است که با داستانهای تاریخی و چشماندازهای زیبای اطرافش گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب میکند. نام این کلیسا، مریم مقدس است که با نام زور زور نیز شناخته میشود.
اهمیت و ارزش کلیسای زور زور ماکو باعث شد تا نامش در تاریخ هفت مهر ۱۳۸۱ هجری شمسی با شماره ۶۱۵۷ در فهرست آثار ملی ایران قرار گیرد. این اثر در سال ۱۳۸۷ هجری شمسی (۲۰۰۸ میلادی) نیز به ثبت جهانی رسید و در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.
انتهای پیام/