پیشکسوت کوهنوردی آذربایجان شرقی؛

آذربایجان مهد کوهنوردی در ایران است/ لزوم ثبت روز ملی کوهنوردی همزمان با افتخار آفرینی قیچی ساز

1403/08/19 - 19:49 - کد خبر: 124312
مجید رحمان بیگی

نصر: پیشکسوت کوهنوردی آذربایجان گفت: روز کوهنوردی بایستی روزی انتخاب شود که عظیم قیچی ساز بعنوان پرافتخارترین کوهنورد ایرانی پروژه فح قله های بالای 8 هزار متر جهان را به اتمام رسانده است نه روزی که یک کوهنورد در یکی از کوهستان های ایران جان خود را از دست داده است.

به گزارش نصر، مجید رحمان بیگی پیشکسوت ورزش  کوهنوردی در گفتگو با نصر با اشاره به جایگاه رشته کوهنوردی استان آذربایجان شرقی در سطح کشور گفت: متاسفانه با وجود اینکه آذربایجان مهد کوهنوردی در ایران است اما به کوهنوردان این استان هیچگاه بها داده نشده است؛ زمانی که کسی جرات پا گذاشتن در دیواره‌های علم کوه را نداشت این کوهنوردان استان آذربایجان شرقی بودند که آنجا را مسیر گشایی کردند و حتی آلمانی‌ها فرانسوی‌ها هم در این مسیر آنچنان موفق نشدند. خوشبختانه ظرفیت کوهنوردی آذربایجان شرقی به قدریست که تعداد صعود کنندگان این استان به قله‌های بالای هفته 7 هزار متر بیشتر از کل ایران است.
وی افزود: دنباله های همان نسل عظیم قیچی ساز و سعید میرزایی‌ها هستند و پروژه‌ای که عظیم قیچی ساز با موفقیت به اتمام رسانده بایستی ادامه داشته باشد. برخی کوهنوردان مثل سعید میرزایی که امروزه به ارتفاعات بلند دنیا صعود می‌کنند تنها هزینه صعودشان نیست بلکه آنها کسب و کارشان را هم تعطیل می‌کنند و درآمدشان حذف می‌شود و چنین افرادی که با جان خود دنبال افتخارآفرینی هستند بایستی به درآمد آنها نیز توجه شود.
این پیشکسوت کوهنوردی با بیان اینکه برند کوهنوردی آذربایجان یک برند جهانیست تصریح کرد: وقتی از کوهنوردی آذربایجان شرقی صحبت می شود نمونه آن عظیم قیچی ساز است که جزء ۱۶ کوهنورد جهان محسوب می شود که توانسته قله‌های بالای 8 هزار  متر را بدون اکسیژن به اتمام برساند.
بیگی همچنین با گلایه از عدم ثبت رسمی روز کوهنوردی در تقویم رسمی کشور در اردیبهشت ماه خاطرنشان کرد: متاسفانه در یک تاریخ غیر رسمی در تقویم مهر ماه با عنوان روز کوهنوردی در نظر گرفته شده و آن روز روزی است که تعدادی از کوهنوردان شیرازی به یکی از کوهستان‌ها صعود کرده و یکی از آنها جان خود را از دست داده است؛ در حالی که هیچ گونه سندی هم از این اتفاق موجود نیست. روز کوهنوردی بایستی روزی انتخاب شود که بهانه قوی برای آن وجود داشته باشد؛ بعنوان مثال عظیم قیچی ساز به عنوان پرافتخارترین کوهنورد ایرانی که ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴ قله را تمام کرده است می تواند دلیل قابل قبولی باشد. همچنین در اردیبهشت ماه اکثر هیمالیا نوردان به قله‌های هیمالیا صعود کردند. همچنین اولین بانوی ایرانی و تیم ملی کوهنوردی ایران برای اولین بار در اردیبهشت ماه به اورست صعود کرده اند و بیشترین بهانه برای ثبت روز کوهنوردی همان اردیبهشت ماه است.
وی در پایان بیان داشت: تبریز شهر اولین‌هاست و با وجود داشتن اولین کوهنورد صعود کننده به قله‌های بالای 8 هزار متر انتظار می رود که این روز به نام کوهنوردی ثبت شود و لازمه آن پیگیری مسئولان است. متاسفانه فدراسیون کوهنوردی هم تمایلی به این کار ندارد. حتی شهید آل هاشم نیز در شورای فرهنگ عمومی این موضوع را مطرح کرده بود و متاسفانه بعد از شهادت ایشان این موضوع به فراموشی سپرده شده است. 
انتهای پیام/

پژوهشیار