مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی؛
تولید مرغ ۲۰ درصد افزایش یافت
1403/08/16 - 08:29 - کد خبر: 124096
نصر: مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: براساس سیاست وزارت جهاد مبنی بر افزایش جوجه ریزی ها، تولید مرغ نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت.
به گزارش نصر، محمدعلی کمالی سروستانی در گفت و گویی، خبر داد: بنابر آمار سامانه سماصط تا ۱۰ آبان ماه ۵۱ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است و پیش بینی می شود که تا پایان آبان به ۱۵۰ میلیون قطعه برسد. با توجه به میزان جوجه ریزی ها متوسط تولید ماهانه مرغ ۲۴۰ تا ۲۴۵ هزارتن است که با احتساب سرانه مصرف این میزان مازاد بر نیاز کشور است.
کمالی سروستانی قیمت کنونی هرقطعه جوجه یکروزه را بالای ۳۰ هزارتومان اعلام کرد و افزود: با توجه به نوسانات قیمت جوجه یکروزه و اثر آن در قیمت تمام شده تولید، تفاهم نامه ای با انجمن جوجه یکروزه در راستای تعدیل قیمت جوجه منعقد شده که براین اساس در آبان ماه ۱۴ میلیون قطعه جوجه با نرخ ۲۴ هزارتومان در اختیار مرغداران قرار میگیرد.
کمبودی در عرضه مرغ نداریم
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: بنابر آخرین اعلام مرکز آمار حداکثر سرانه مصرف مرغ ۳۲ کیلوگرم است که با احتساب جمعیت ۸۵ میلیون نفری و جمعیت مهاجرین طی ماه های اخیر کمبودی در عرضه مرغ نداشتیم چراکه بواسطه سیاست ها مبنی بر افزایش جوجه ریزی ها، تولید مرغ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۹ تا ۲۰ درصد رشد داشته است.
او متوسط قیمت هرکیلو مرغ زنده در ۶ ماه نخست سال را ۵۸ هزارتومان و مهرماه ۵۷ هزارتومان اعلام کرد و افزود: با توجه به آنکه قیمت مرغ کمتر از نرخ تمام شده تولید فروش رفته است، در نتیجه مرغداران حدود ۱۴۶۵ میلیارد تومان متحمل زیان شدند که انتظار می رود وضعیت قیمت به گونه ای باشد که جوابگوی هزینه های تولید باشد. گفتنی است با احتساب هزینه های تولید و جوجه ۲۵ هزارتومانی، قیمت تمام شده هرکیلو مرغ زنده بالغ بر ۶۵ هزار و ۸۰۰ تومان است.
پیگیر رفع محدودیت صادرات مرغ هستیم
کمالی سروستانی افزود: اگر بدنبال پایداری تولید مرغ هستیم، از این رو قیمت مرغ باید قابل قبول باشد تا تداوم تولید در معرض خطر قرار نگیرد. براین اساس قیمت حمایتی باید اعلام شود تا تولیدکنندگان در حاشیه امنی بتوانند تولید کنند چراکه قیمت دستوری و تکلیفی راهکار تنظیم بازار نیست و قیمت اجباری در دنیا منسوخ شده است.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه کماکان پیگیر رفع محدودیت صادرات هستیم، گفت: براساس آمار در ۶ ماهه نخست سال ۸ هزار و ۶۰۰ تن مرغ توسط اتحادیه و بخشی توسط زنجیره ها صادر شد، حال امیدواریم بدلیل استفاده حداکثری از ظرفیت تولید، صادرات مرغ مجدد در دستور کار قرار بگیرد که در صورت صدور مجوز صادرات پیش بینی می شود که براساس برنامه های قبلی ماهانه ۱۰ تا ۱۲ میلیون قطعه مرغ صادر شود.
انتهای پیام/