خبر/
دانشگاه ایلخچی پیشرو در علم رباتیک/ مرکز رشد دانشگاه ایلخچی، دارای سطح یک کشوری
1403/08/15 - 08:43 - کد خبر: 124030
نصر: رئیس دانشگاه ایلخچی از کسب رتبه سطح یک کشوری توسط مرکز رشد این دانشگاه خبر داد.
به گزارش نصر، حامد تقیپور فرشی در گفتگو با آژانس خبری تحلیلی نصر ضمن اشاره به اینکه دانشگاه ایلخچی در سال ۸۲ تاسیس شده است و بیش از ۲۰ سال از فعالیت این دانشگاه میگذرد، گفت:این دانشگاه، واحد سطح ۲ است و بالغ بر ۱۶۰۰ دانشجو در این دانشگاه تحصیل میکنند.
وی با اشاره به اینکه ۷۸ رشته در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد تدریس می شود، افزود: ۸ رشته در مقطع کارشناسی ارشد داریم و در سال ۱۴۰۰ واحد برتر کشور در بین ۳۰۰ واحد شدیم.
وی با بیان اینکه فعالیت عمده دانشگاه ایلخچی به فعالیتهای رشته رباتیک باز میگردد، ادامه داد: در این حوزه سه مقام جهانی داریم، مقام سوم جهانی در آلمان،مقام سوم کشور ژاپن و چهارم جهانی در کانادا.
رئیس دانشگاه ایلخچی در ادامه با اشاره به اینکه ربات انسان نمای آرتین که یک ربات فوتبالیست است، افزود: رباتهای انسان نما آرتین در سایز بزرگسال است و بالای ۱۲۰ سانت قد دارد،
این ربات تمام اتوماتیک و به صورت خودکار تصمیم میگیرد که چطور حرکات و حملات خود را در زمینه بازی انجام دهد، جز ربات های انگشت شمار دنیا است.
وی اضافه کرد: به همت همکاران، اساتید و دانشجویان علم را به بهرهوری و ثروت تبدیل کردیم، دانشگاهها به سمت کسب ثروت از دانش بنیان بودن و حمایت از دانشجویان و شرکتهای فعال در دانشگاه می روند.
تقیپورفرشی با بیان اینکه دانشگاه ها رفته رفته به سمت درآمدزایی از محلی به غیر از شهریه دانشجویی می روند، افزود: مراکز رشد و سراهای نوآوری یکی از این منابع درآمدی و همچنین فراهم نمودن فضا برای فناوران است، ۹ سال است که مرکز رشد دانشگاه ایلخچی فعالیت دارد که دو شرکت دانش بنیان و ۱۴ شرکت فناور زیر نظر مرکز رشد این دانشگاه هستند.
وی با بیان اینکه این شرکت ها اکثراً در حوزه رباتیک و اتوماسیون صنعتی فعال هستند، گفت: سرای رباتیک و هوشمندسازی نیز در دانشگاه مستقر است و جز اولین واحدهای دانشگاهی در آذربایجان شرقی بودیم که مجوز سراهای نوآوری را دریافت کردیم.
رئیس دانشگاه ایلخچی اضافه کرد: در حال حاضر مرکز رشد دانشگاه یک مرکز رشد سطح یک است و تسهیلات مختلفی از محل تبصره ۱۶ و ۱۸ به شرکتهای مستقر در این مرکز رشد ارائه شده است، همچنین در دانشگاه آزمایشگاههای مجهز متعددی وجود دارد که مرکز تحقیقات ترمز abs یکی از آنهاست.
وی به موضوع حلقه مفقوده صنعت و دانشگاه اشاره کرد و گفت: من معتقدم این موضوع از عدم اطلاع صنعت از ظرفیتهای دانشگاه ناشی میشود و دانشگاهها نیز اطلاع ندارند در صنعت چه ضعفهایی وجود دارد تا پاسخگوی آنها باشند، اما این مفهوم در دانشگاه ایلخچی از میان رفته است و خود مسئولان دانشگاه به طور مستقیم به بازدید صنایع رفته و نیازهای آنها را بررسی میکنند.
این گزارش می افزاید، اصغر رضایی مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد ایلخچی با بیان اینکه بسیاری از حوزههای فناوری در دانشگاههای مختلف به دلیل مسائل مالی تعطیل شده است، گفت: این حوزه عمیقاً به سرمایه و زمان نیاز دارد و حتی اگر سرمایه باشد اما زمان لازم گذاشته نشود، موفقیت حاصل نمی شود.
وی با بیان اینکه با تمام مشکلاتی که در دانشگاه ای۸ وجود داشت، ریاست دانشگاه با ما همراهی کردند و صبر و حوصله لازم را نشان دادند و این دانشگاه توانست در حوزه فناوری پیشرو باشد، افزود: امسال بعد از ۷ سال تلاش بالاخره ثمره زحمتها را دیدیم مرکز رشد دانشگاه به سطح ۱ کشوری تبدیل شد.
وی با اشاره به اینکه که تنها ۸ دانشگاه در سطح کشور دارای سطح ۱ کشوری هستند، ادامه داد: تهران، مشهد، اردبیل، یزد، شیراز، اصفهان و رشت و جز این ۸ دانشگاه هستند و دانشگاه آزاد ایلخچی، تنها دانشگاه سطح ۲ است که دارای مرکز رشد سطح ۱ کشوری است.
وی اضافه کرد: این دانشگاه جز ۲۷۴ مرکز رشد وزارت است و شاید سه سال طول کشید که وزارت را قانع کنیم که مرکز رشد فقط در حوزه سختافزاری نیست و در حوزه نرمافزاری نیز میتوان فعالیت کرد.
وی در ادامه به وجود مرکز مهارت آموزی در این دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت: این دانشگاه جزو اولین دانشگاههایی است که دارای مرکز مهارت آموزی فنی و حرفهای از سال ۹۷ است و ۱۴۰ دوره مهارتی در این مرکز به دانشجویان آموزش داده میشود.
رضایی با بیان اینکه مرکز رشد این دانشگاه انحصاری نیست و از مناطق مختلف نیز شرکتهای فناور زیر نظر این مرکز رشد هستند، ادامه داد:شرکت های فناور از شهر جدید سهند، اسکو، گوگان و دیگر نقاط استانی نیز زیر نظر مرکز رشد دانشگاه هستند.
مدیر مرکز رشد دانشگاه ایلخچی اضافه کرد: امیدوارم حوزه فناوری نیز برای مسئولان دغدغه باشد و مثل تمام قسمتهای فرهنگی، پژوهشی و اجتماعی که نگاه جزئیتری دارند به این حوزه نیز نگاه داشته باشند و نبود معاونت مستقل حوزه فناوری در استانداری نیز نکته ای است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
انتهای پیام/