به مناسبت روز فرهنگ عمومی/

خرید آثار هنرمندان را جایگزین اهدای سبدهای گل کنیم

1403/08/14 - 22:49 - کد خبر: 124012
دسته گل

نصر: زمانی بود که با فوت یک عزیز، ده ها تاج گل بزرگ و کوچک با هزینه های گزاف هم بر سر مزار و سردر مساجد می مردند اما در یک اراده جمعی و فرهنگی از سوی مردم آگاه، امروز شاهد فرهنگ اهدا این هزینه ها در راه خیر چون آزادسازی زندانی و ... هستیم.

به گزارش نصر، ۱۴ ابان ماه روز فرهنگ عمومی است که نشان از اهمیت آن و لزوم تعیین اهداف و سیاست‌گذاری‌های کلی در راستای فرهنگ سازی است. 
فرهنگ قالب گسترده‌ای دارد و در مدلی که شورای فرهنگ عمومی ارائه کرده است، «فرهنگ عمومی» شامل امور فرهنگی، فعالیت‌ها و امکانات می‌شود. یکی از امور فرهنگی امروز جامعه را می توان، بازدید از رویداد های هنری و فرهنگی همچون بازدید از نمایشگاه آثار هنرمندان و مراسم رونمایی از کتاب نویسندگان قلمداد کرد.
 

تجدید فرهنگ بازدید از نمایشگاه آثار هنری
مدت هاست که هنرمندان در گفتگوهایشان، از نبود فرهنگ خرید و فروش آثار هنری در مردم تبریز گلایه مند اند. در راستای آسیب شناسی این کمبود با «امیر انتصاری» مدیر گالری آرتمیس تبریز گفتگو کردم. وی در این راستا اذعان داشت: مردم ما بنا به سابقه تاریخی، تابلو فرش را اثر ارزشمند برای خرید و سرمایه گذاری می خوانند حال اینکه مردم باید بدانند خرید تابلو نقاشی یک سرمایه گذاری است که ارزش افزوده خواهد داشت. در تبریز آورده مالی یک نقاشی گاهی بسیار بالاتر از سودآوری تابلو فرش است. مردم باید به این حوزه توجه کنند. 
وی افزود: علاوه بر این ها خرید کردن، حس خوبی است که در کشور ما بسیار جا افتاده است و حس خوب لحظه ای را به دنبال دارد. خرید تابلوی نقاشی روی دیوار یک حال خوب دائمی را به ارمغان می آورد. اثر هنری یک اثر روحی روانی دارد که باید مردم طعم خوش آن را بچشند. 
وی با اشاره به ۷۰۰ اثر هنری در آرشیو این گالری گفت: کمتر نمایشگاهی در این گالری برگزار شده که فروش نداشته باشد و معمولا خودمان از آثار هنرمندان خریداری می کنیم. این یک اصل مهم است که هنرمندان باید انگیزه ادامه راه را داشته باشند و مسیر هنری یک نقاش تا زمانی که به چرخه اقتصادی وارد نشده، برایش معنا نمی یابد. 
در این راستا باید چرخه مداومی با حمایت مردم و ورود کلکسیونر ها به بازار هنری شهر به راه بیفتد تا شاهد اتفاقات خوب هنری در تبریز باشیم.

 

بازدید از نمایشگاه ها با عطر احسان
جا دارد از یک تجربه شیرین یاد کنم. نمایشگاه «لبخند کودک» اواخر شهریور ماه ۱۴۰۳ در گالری آرتمیس برگزار شد و در این نمایشگاه، آثار رئال و هایپر رئالی از چهره کودکان در نژاد های مختلف برپا بود که لطافت دنیای طفولیتشان در قاب نقاشی ها به دست هنرمندان تصویر شده بود. این نمایشگاه برخلاف سایر نمایشگاه های گروهی، عطر و رنگ سبدهای گل را کم داشت ولی هیجان یک امر خیر، همچنان بازدید را دلچسب می ساخت.
«معصومه فروهی» فارغ التحصیل گرافیک و ارتباط تصویری و مدیر آموزشگاه هنر های تجسمی فروهی، در سومین نمایشگاه گروهی خود و ۱۳ نفر از هنرجویانش که در ۲۸ اثر، صداقت و بی ریایی کودکان را در لبخندها خلاصه کرده بودند، از اقدامی هدفمند در پی برگزاری نمایشگاهشان گفت: تصمیم گرفتیم با یک حرکت خاص، راهی برای فرهنگسازی و اقدام خیر پیش بگیریم تا عنوان لبخند کودک را به واقع معنا ببخشیم.
وی افزود: در نمایشگاه های قبلی سبد های گل زیادی از طرف عزیزان هریک از هنرجویان جمع شده بود که پس از زیبایی روز های اول افتتاحیه، کارکرد دیگری نداشتند.
ما تصمیم گرفتیم در دعوتنامه نمایشگاهمان، عزیزانمان را به کار خیر دعوت کنیم. تهیه لوازم تحریر برای کودکان بی بضاعت به جای گل، پیشنهاد ما در دعوتنامه مان بود تا لبخند را به چهره این کودکان در ماه مدرسه هدیه کنیم. 
به گزارش نصر، در نمایشگاه آثار زیبای استاد «کریم زینتی» با عنوان «مشق های شبانه» نیز شاهد بودیم که وی به نیاوردن گل برای بازدید از آثار تاکید داشت و در این راستا عطر و رنگ سبد گل های کوچک گوشه و کنار گالری آرتمیس روح نواز تر به چشم می آمد. 
 

برای بازدید از نمایشگاه های عزیزانمان چه کنیم
چند گزینه روی میز هست که از انتخاب سطحی و کلیشه ای گل خریدن، ماندگار تر و کارآمد تر است. در بازدید از نمایشگاه گروهی میتوان با خرید آثار هنرمندان، تکه ای از روح آن عزیز را در آشیانه خود ذخیره کرد و انگیزه ای مادی برای ادامه راه هنری در شخص هنرمندان ایجاد کرد. 
 «کبری رادپور» مدیر گالری استاد میرعلی تبریزی در خانه فرهنگ، در تاکید بر عدم خرید سبدهای گل برای بازدید از نمایشگاه ها بیان داشت: امروزه یکی از دغدغه های هنرمندان، خرید وسایل و ابزار مورد نیازشان برای نقاشی است که از گرانی و تورم جامعه امروز، بی نصیب نیستند.
بهتر است دوستان و عزیزان هنردوستی که با سبد های گران قیمت گل به گالری ها می آیند، به جای این انتخاب کلیشه ای که در طی فرهنگ سازی غلط رواج یافته، با خرید ابزار نقاشی چون رنگ و قلمو و ... برای هنرمندان، از آنها حمایت کنند.
همچنین اقدامات خیر همچون خرید لوازم تحریر برای کودکان بی بضاعت یا اقدام به تمدید روزهای نمایشگاه با هزینه های شخصی، اقداماتی به یادماندنی تر از خرید سبدهای گل زیبا و پر طمطراق است.
 

بازدید از رویداد رونمایی از کتاب 
به گزارش نصر، در رویداد های ادبی همچون رونمایی از کتاب هم شاهد ردیفی از سبدهای گل رنگارنگ و تلنباری ادبی از آثار نویسنده بر روی میز هستیم که با احتساب شاخه گل رز هایی که موم ۸۵ هزاری به ریششان خورده، با آن سبد گل ها میشود کل کتاب های روی میز را خرید و به جامعه ادبی و فرهنگی تزریق کرد. 
«مهدیار سرخابی» از هنرمندان دغدغه مند می گوید: مدتی است که به هر نمایشگاهی می روم با سبدهای گل گران قیمتی مواجه می شوم. این که بازدید کنندگان ارزش نهاده و برای هنرمندان و نویسندگان گل می خرند، بسیار ارزشمند است اما با توجه به این که فرهنگ خرید اثر هنری یا کتاب منتشر شده از یک نویسنده در تبریز هنوز جا نیفتاده است، آیا بهتر نیست به جای سبدهای گلی که زیبایی شان را در روزهای محدود برگزاری نمایشگاه از دست می دهند، از آثار هنرمندان خریداری کنیم تا انگیزه ای مادی برای ادامه مسیر آنها باشد.
انتهای پیام/

پژوهشیار