خبر/
ایجاد «صندوق توسعه» راهبرد استاندار آذربایجان شرقی برای تامین مالی واحدهای تولیدی
1403/08/11 - 11:14 - کد خبر: 123823
نصر: استاندار آذربایجان شرقی بزرگترین مشکل واحدهای تولیدی و صنعتی استان را تامین نقدینگی دانست و افزود: تامین مالی، حلقه مفقوده توسعه است، بههمین دلیل درصدد تدوین برنامهای در راستای ایجاد «صندوق توسعه» در استان و همچنین تعریف شیوههای نوین تامین مالی هستیم.
به گزارش نصر، بهرام سرمست در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجانشرقی بر ضرورت استفاده از نظر مشورتی و اتاق فکر اتاق بازرگانی تاکید کرد و گفت: فعالان اقتصادی در تمامی تصمیمات اقتصادی، پای ثابت قضیه هستند و وظیفه ما راهگشایی برای فعالیت این افراد است.
وی با اشاره به نقش تاریخی آذربایجان در جاده ابریشم گفت: برای احیای این جایگاه نیازمند توسعه آزادراهها، کریدورهای جادهای، ریلی و هوای هستیم.
وی گفت: استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه متاسفانه در کشور و بالاخص استان ما، هیچ آزادراهی مستقیم به مرز وصل نشده است، بر لزوم فعالتر کردن دیپلماسی اقتصادی استان با کشورهای همسایه تاکید کرد.
سرمست گفت: از هر حرکتی که به افزایش تفویض اختیارات بیشتر به استان ما و کاهش تمرکززدایی منجر شود، استقبال میکنیم و کنار بخش خصوصی هستیم.
وی با اشاره به آمار مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در خصوص جایگاه ۲۷ استان آذربایجانشرقی از نظر امنیت سرمایهگذاری در کشور، گفت: هر چند آمار در کشور ما از قدیمالایام محل مناقشه بوده است، با این وجود نباید فراموش کرد، مرکز پژوهشهای مجلس مرجع معتبر و مهمی برای تصمیمات مجلس است و امیدواریم نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، پیگیر مستندات این مرکز برای صحت و سقم این آمار باشند.
سرمست گفت: تبریز از دیرباز شهر اولینها بوده است، ولی نباید با اکتفا به این عناوین دلخوش و بیحرکت برای ایجاد تغییرات بود.
وی با تاکید بر اهمیت آگاهی از وضعیت و جایگاه استان در حوزههای مختلف گفت: باید نقطه حرکت برای روزهای آینده مشخص و تعریف شود.
آذربایجانشرقی استانی امن برای سرمایهگذاری
یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به برخی از اظهارنظرهای مغرضانه در رابطه با عدم امنیت سرمایهگذاری در استان گفت: برخلاف این گفتهها تاکنون هیچ گونه تعهدی به سرمایه در استان ما صورت نگرفته است و آذربایجانشرقی استانی امن برای سرمایهگذاری است.
وی امضای ۲۴ پروژه بزرگ ملی در جریان سفر شهید رئیسی؛ رئیسجمهور فقید در آذربایجانشرقی را نشان از امنیت سرمایهگذاری در استان دانست.
ژائله ضمن ابراز خرسندی از حمایتهای مسئولان دولتی استان از بخش خصوصی افزود: حمایت مسئولان استانی از فعالان اقتصادی بینظیر است.
ژائله با اشاره به برگزاری بیست و هشتمین همایش ملی صادرات غیرنفتی در تبریز در ۲۴ آبان ماه سال جاری گفت: در حال حاضر بهدلیل وضع اقتصادی کشور و وجود تورم بالا، فشار زیادی از نظر معیشتی بر مردم تحمیل میشود، بههمین دلیل طرح پیشنهادی توسعه تجارت بینالمللی در این دوره از همایش صادرات غیر نفتی در اتاق تبریز تدوین و راهکارهایی هم در زمینه بهبود و توسعه اقتصاد و تجارت استان و بهتبع آن بهبود شرایط معیشتی مردم در نظر گرفته شده است.
وی خواستار از سرگیری فعالیت پنجره واحد در اتاق تبریز شد و افزود: در این بستر فعالیتهای مرتبط با ثبت شرکتها با سرعت بیشتری انجام مییافت. همچنین مشاورههای زیادی در این مرکز صورت میگرفت، بههمین دلیل لزوم فعالیت مجدد این مرکز در اتاق تبریز ضروری است.
ضرورت تغییر رویکرد بانک مرکزی در تخصیص ارز
رضا جعفری؛ عضو هیئترئیسه اتاق تبریز با بیان اینکه تخصیص ارز حق دولت است، یادآور شد: ولی نباید فراموش کرد، ارز تخصیصی برای خرید ماشینآلات و مواد اولیه صرف ارزآوری و تولید ارزش افزوده میشود، بنابراین باید در اولویت قرار گیرد.
وی گفت: این نگاه باید در بانک مرکزی اصلاح شده و در میزان تخصیص ارز مورد توجه قرار گیرد.
جعفری در خصوص صدور کارتهای بازرگانی به شکل فعلی گفت: اتاق بازرگانی عملا با محدودیتهای قانونی برای تغییر این رویه و محدودسازی صدور روبرو است و لازم است این قضیه، به شکل جدی مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه تداوم این روند، مشکلات بیشتری را در آینده سبب خواهد شد.
سونامی درخواست صدور کارت بازرگانی
جعفر محرمپور؛ دبیر اتاق بازرگانی تبریز در این نشست با اشاره به تغییرات ایجاد شده در شرایط دریافت کارت بازرگانی گفت: تا سال ۱۳۹۸ فرایند صدور و تمدید کارت از طریق سامانه هوشمند اتاق ایران انجام میشد، اما با ایجاد سامانه جامع تجارت، تغییرات اساسی در این فرایند ایجاد شد و الزامات بازدید میدانی و مدارک مختلف حذف شد، به طوری که اکنون یک فرد بیست ساله با مدرک دیپلم میتواند کارت بازرگانی دریافت کند.
وی تاکید کرد: این رویکرد سبب ایجاد مشکلات قانونی و مالی برای فعالان اقتصادی شده است و از سوی دیگر اتاقهای بازرگانی را طی یکسال گذشته درگیر سونامی درخواست کارتهای بازرگانی کرده است.
محرمپور افزود: استفاده از اصطلاح غلط کارتهای یکبار مصرف در عمل سبب تعهدفروشی بهدلیل حذف سیستم نظارتی شده است.
دبیر اتاق تبریز تاکید کرد: توجه به اهلیت تجاری نکته مهمی بود که در رویکرد جدید به فراموشی سپرده شده است.
محرمپور اعلام کرد: امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۴ درصد افزایش صدور کارتهای بازرگانی را شاهد بودیم.
وضعیت اقتصادی استان نامطلوب است
روح الله متفکر آزاد؛ نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضع استان از نظر اقتصادی مطلوب نیست اظهار کرد: آذربایجانشرقی یک استان صنعتی است و دولت باید در تدوین استراتژیهای خود و همچنین تخصیص ارز به واحدهای تولیدی، در قبال استان ما نگاه ویژه و توسعهای داشته باشد.
وی با بیان اینکه صنایع استان چهار ماه از سال برق ندارد و ۲ ماه با کمبود گاز مواجه هستند، گفت: در این شرایط نمیتوان از صنایع انتظار پرداخت مالیات داشت.
متفکر آزاد با بیان اینکه امنیت، آسایش و زیرساختها برای فعالیت تولیدی در استان فراهم است، گفت: باید به وضع موجود اکتفا نکرده و دنبال توسعه زیرساختها باشیم.
وی همچنین از پیگیری تخصیص بخشی از درآمدهای مس سونگون در استان خبر داد.
انتهای پیام/