وزیر میراث‌ فرهنگی؛

تبریز تمام ۲۰ شاخص ظرفیت گردشگری را دارد

1403/07/26 - 12:31 - کد خبر: 122905
وزیر میراث فرهنگی

نصر: وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه قطار توسعه کشور با همراهی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی راه می‌افتد، گفت: تبریز تمام ۲۰ شاخص ظرفیت گردشگری را دارد که با فعال‌سازی ظرفیت‌های بی‌نظیر گردشگری این شهر می‌توان نقش بسزایی در ایجاد تحول حوزه گردشگری کشور ایفا کرد.

به گزارش نصر، سید رضا صالحی امیری ظهر امروز _پنجشنبه بیست و ششم مهر_ در نشست با سرمایه گذاران و تشکل‌های گردشگری استان آذربایجان شرقی و همچنین دیدار با شهردار تبریز با تاکید بر اینکه باور داشتن به توان سرمایه گذاران باعث رفع موانع در حوزه گردشگری می‌شود، اظهار کرد: فرایند توسعه کشور با مشارکت سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی محقق می‌شود که بر همین اساس نیازمند تغییر نوع نگاه به سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی هستیم.
وی با بیان اینکه تشکل‌های مردم نهاد نقش بسزایی در حوزه سرمایه‌گذاری دارند، افزود: در دنیا بخش اعظمی از اختیارات دولت به شهرداری واگذار شده و این مسئله سر منشأ اتفاقات و اقدامات ماندگار در شهرها بوده است.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تجمیع و تمرکز اختیارات در پایتخت را از دیگر مشکلات حوزه این وزارت دانست و تاکید کرد: ما در گام نخست ۲۵ اختیار ستاد را از تهران به استان‌ها تفویض کردیم و برای بهبود وضعیت، این سیاست کاری ادامه خواهد داشت.
سیدرضا صالحی امیری واگذاری اختیارت بیشتر به استانداران، شهرداران و شورای برنامه ریزی استان‌ها ساز و کار برون رفت از مشکلات فعلی دانست و گفت: مذاکره با بانک‌های کشور برای پرداخت تسهیلات در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری از دیگر اقدامات وزارتخانه در راستای تسهیل‌گری برای بهبود اوضاع است.
وی تشکیل یک کمیته متشکل از استاندار، شهردار، نماینده تشکل‌ها و نماینده سرمایه‌گذاران و مدیرکل میراث فرهنگی با هدف بررسی موانع سرمایه گذاری را راهگشا دانست، تصریح کرد: تبریز به عنوان قطب گردشگری ظرفیت‌های تاریخی فرهنگی متعددی دارد به طوری که شهر تبریز تمامی ۲۰ شاخص ظرفیت گردشگری را دارد.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اینکه ظرفیت تمدنی تبریز برای توسعه گردشگری چندین برابر برخی کشورهاست، خاطر نشان کرد: برای مثال کشور گرجستان با سه و نیم میلیون جمعیت، سالانه ۹ میلیون گردشگر دارد به طوری که پتانسیل‌های گردشگری تبریز کمتر از کشور گرجستان نیست.
وی با اشاره به اینکه جهش کشورهای آسیای شرقی از طریق گردشگری تحقق یافته، یادآور شد: تغییر نگرش و دیدگاه اولین شرط موفقیت در حوزه گردشگری کشور است بر همین اساس تعمیق روابط با همسایگان همچون جمهوری آذربایجان و عربستان حائز اهمیت است.
سیدرضا صالحی امیری در خصوص ارزیابی اقدامات شهرداری با بیان اینکه شهردار تبریز نگاه فرهنگی خوبی به موضوعات دارد، تصریح کرد: معتقدم قطار توسعه و نجات کشور با همراهی سرمایه گذاران به حرکت در می‌آید.
در ادامه یعقوب هوشیار شهردار تبریز در این نشست با تاکید بر ضرورت تخصیص اعتبارات ملی به احیا ظرفیت‌های گردشگری تبریز گفت: مدیریت شهری برنامه‌های راهبردی مدونی برای توسعه و احیا زیرساخت‌های گردشگری تبریز تنظیم کرده است.
وی افزود: مجموعه ۱۳ هکتاری ربع رشیدی به عنوان یکی از ظرفیت‌های گردشگری است که تنها با تخصیص اعتبار ملی و همچنین واگذاری آن به شهرداری تبریز می‌تواند به یک مجموعه فرهنگی و تاریخی و مرجع گردشگری تبدیل شود.
شهردار تبریز با اشاره به اینکه تبریز نگین گردشگری ایران است و می‌تواند نقش مؤثری در ارزآوری داشته باشد اظهار کرد: با توسعه همکاری‌های مشترک شهرداری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شهر تبریز به جایگاه واقعی خود در این حوزه باز می‌گردد.
هوشیار تصریح کرد: در برنامه و بودجه سال جاری شهرداری تبریز، اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد تومان به حوزه گردشگری تخصیص یافته است.
صدور رایگان مجوز احداث چهار هتل جدید، حذف عوارض ساخت هتل، تبدیل عمارت ساعت به موزه، تأسیس موزه آب و آتش از جمله اقداماتی بود که شهردار تبریز در این نشست به آن اشاره کرد.
هوشیار در ادامه خاطر نشان کرد: به دنبال تقویت هرچه بیشتر همکاری‌های مشترک با اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی هستیم و طی سه سال اخیر احیای چندین خانه تاریخی مانند باغ موزه ستارخان، باقرخان، جداره سازی زیرساخت‌های گردشگری و… در بافت تاریخی و فرهنگی با هماهنگی این اداره‌کل صورت گرفته است.
انتهای پیام/

پژوهشیار