سلامتی:

خواص درمانی شاه بلوط آبی

1403/07/14 - 14:55 - کد خبر: 122098
شاه بلوط آبی

نصر: شاه بلوط های آبی یک گیاه غده آبزی هستند. آنها در بخش هایی از جنوب شرقی آسیا، آفریقا، استرالیا و بسیاری از جزایر اقیانوس آرام رشد می کنند. شاه بلوط آبی شبیه به یک شاه بلوط واقعی است.

به گزلرش نصر، شاه بلوط های آبی در بسیاری از غذاها محبوب هستند و فواید بالقوه زیادی برای سلامتی دارند. در ادامه با همراه باشید.

مزایای سلامتی شاه بلوط های آبی چیست؟
آنتی اکسیدان :
شاه بلوط های آبی منبع عالی آنتی اکسیدان ها هستند. آنتی اکسیدان ها به سیستم ایمنی بدن کمک می کنند تا با رادیکال های آزاد، که مولکول های بالقوه مضر هستند، مبارزه کند. هنگامی که رادیکالهای آزاد به میزان معینی جمع می شوند، می توانند حالت ” اکسیداتیو ” ایجاد کنند که بر روی دفاع طبیعی بدن و سلولهای آسیب دیده تأثیر می گذارد.
فشار اکسیداتیو با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن از جمله سرطان در ارتباط است .
با این حال، برخی تحقیقات نشان می دهد که آنتی اکسیدان های موجود در پوست شاه بلوط آبی می توانند به خنثی کردن تاثیرات رادیکال های آزاد بر بدن کمک کنند.

کاهش رشد تومور
شاه بلوط های آبی حاوی آنتی اکسیدانی بنام اسید فولیک هستند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد اسید فولیک باعث کاهش یا کند شدن رشد سلولهای سرطانی می شود. به عنوان مثال، یک آزمایش از سرطان سینه نشان داد که اسید فولیک به کشتن و کاهش سرعت رشد سلول ها کمک می کند. با این حال، تعیین اینکه آیا ترکیبات موجود در شاه بلوط های آبی می تواند به مبارزه با سرطان کمک کند، نیاز به تحقیقات بیشتری در انسان دارد.

رادیکال های آزاد چگونه بر بردن تاثیر می گذارند/رادیکال آزاد چیست؟
استرس اکسیداتیو زمانی اتفاق می افتد که یک مولکول اکسیژن در اتمهای منفرد با الکترونهای غیر جفتی شکافته شود که به آنها رادیکالهای آزاد گفته می شود. بدن در اثر استرس اکسیداتیو در معرض حمله مداوم است. اکسیژن موجود در بدن در اتمهای منفرد با الکترونهای بدون جفت تقسیم می شود. الکترون ها دوست دارند جفت شوند، بنابراین این اتم ها که رادیکال های آزاد نامیده می شوند، بدن را به جستجوی الکترون های دیگر جستجو می کنند تا بتوانند یک جفت شوند. این باعث آسیب به سلول ها ، پروتئین ها و DNA می شود.

کاهش رادیکال آزاد با مصرف بلوط
رادیکال های آزاد با بیماری های انسانی از جمله سرطان، آترواسکلروز ( به فارسی تصلب شرایین )، بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون و بسیاری دیگر همراه هستند. آنها همچنین ممکن است ارتباطی با پیری داشته باشند که به عنوان تجمع تدریجی آسیب رادیکال های آزاد تعریف شده است.
موادی که باعث ایجاد رادیکالهای آزاد می شوند در مواد غذایی که می خوریم، داروهایی که مصرف می کنیم، هوایی که تنفس می کنیم و آبی که می نوشیم وجود دارد. این مواد شامل غذاهای سرخ شده ، الکل ، دود دخانیات ، سموم دفع آفات و آلاینده های هوا هستند.

علائم استرس اکسیداتیو:
طبق مقاله ای در سال 2010 در روش های زیست شناسی مولکولی، هیچ گونه علائم رسمی از استرس اکسیداتیو شناخته شده وجود ندارد. طبق گفته وب سایت پزشک متخصص طب سوزنی، “دونیل ویلسون”، علائم این بیماری شامل خستگی ، سردرد ، حساسیت به سر و صدا، کاهش حافظه و مه مغزی، درد عضلات و مفاصل، چین و چروک و موهای خاکستری، مشکل بینایی و کاهش ایمنی بدن است.

کالری پایین :
شاه بلوط های آبی کالری بسیار کمی دارند. نصف فنجان شاه بلوط خرد شده فقط 60 کالری دارد.
علیرغم داشتن کالری کم ، شاه بلوط های آبی حاوی بسیاری از مواد مغذی از جمله:
فیبر
پروتئین
فلز مس
پتاسیم
منیزیم
ریبوفلاوین
ویتامین B-6

کاهش فشار خون بالا و خطرات مرتبط با آن:
فشار خون بالا می تواند در چندین موضوع بهداشتی از جمله سکته مغزی و بیماری های قلبی نقش داشته باشد. پتاسیم، ماده مغذی موجود در شاه بلوط های آبی با کاهش فشار خون مرتبط است. یک بررسی در سال 2013 نشان داد که افزایش مصرف پتاسیم می تواند به کاهش فشار خون در افراد دارای فشار خون بالا کمک کند .
محققان همچنین شواهدی با کیفیت متوسط ​​پیدا کردند که نشان می دهد مصرف بالاتر پتاسیم می تواند خطر سکته مغزی را 24 درصد کاهش دهد. این بررسی میزان مصرف بالاتری را برای 3500-4،700 میلی گرم (میلی گرم) در نظر گرفته است. بررسی دیگری که با 11 مورد دیگر انجام شد ، نشان داد که مصرف بالاتر پتاسیم خطرات سکته مغزی و بیماریهای قلبی را کاهش می دهد. نصف فنجان شاه بلوط آبی خرد شده حاوی 362 میلی گرم پتاسیم است. اضافه کردن پتاسیم اضافی به رژیم غذایی سالم ممکن است به کاهش فشار خون بالا و خطرات مرتبط با آن کمک کند.

نحوه استفاده :
به راحتی تهیه و خورده می شود. فروشگاه های مواد غذایی که مواد غذایی بین المللی را عرضه می دارند، اغلب، آنها را به صورت کنسرو یا بصورت کامل به فروش می رسانند.

نحوه استفاده از شاه بلوط آبی
برای استفاده از یک شاه بلوط پوست قهوه ای بیرونی آن را پوست بگیرید تا گوشت سفید در زیر آن آشکار شود. شما می توانید گوشت آنرا را به صورت خام نیز میل بفرمایید. آنها همچنین می توانند بصورت سرخ شده، کبابی، آب پز یا به همراه انواع سس سرو شوند تا علاوه بر این یک وعده غذایی برای شما فراهم کنند.

طرز تهیه خوراک بلوط
بسته به عادت غذایی، افراد ممکن است آنها را بصورت کامل، برش خورده یا قطعه قطعه بخورند یا آنها را با سیب زمینی سرخ کرده یا در سوپ خرگوش استفاده کنند. همچنین شما می توانید به عنوان میان وعده یا ترشی لذت ببرید یا آنها را در مخلوط آرد در تهیه ی انواع نان یا شیرینی بکار ببرید.

نتیجه گیری:
شاه بلوط های آبی منبع عالی از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها هستند که این ویژگی آنها را به رژیم غذایی سالم تبدیل می کنند.
برخی شواهد نشان می دهد که مصرف شاه بلوط آبی میتواند از دیگر مزایای کاهش رادیکالهای آزاد در بدن و کاهش فشار خون باشد. شاه بلوط های آبی کاملا متنوع هستند، افراد می توانند از آنها در بسیاری از انواع پخت و پز استفاده کنند یا آنها را بصورت خام بخورند.
انتهای پیام/

پژوهشیار