خبر/
کتاب "گیتار الکتریک و درباره آن" رونمایی شد
1403/07/14 - 20:47 - کد خبر: 122072
نصر: آیین رونمایی از اثر کتاب گیتار الکتریک و درباره آن، نوشته ارسلان مدرس عصر دیروز 13 مهر در سالن شمس مرکز همایش های بین المللی خاوران توسط موسسه طنین اوای معین برگزار شد.
به گزارش نصر، کتاب گیتار الکتریک و درباره آن بعد از 15 سال به نشر رسید.
" غلامرضا میرزا زاده" رئیس انجمن موسیقی آذربایجان شرقی در ابتدای این جلسه ضمن تقدیر از تلاش هایی که برای این کتاب صورت گرفته است گفت: "ارسلان مدرس" در مسیر آموزش، صحنه ها و تمام عمرش را برای خدمت و آموختن هنر غنی به کار برده است؛ حین تورق کتاب، به تخصصی بودن آن پی بردم، آقای مدرس در این کتاب با دقت تمام، مطالب مفید و علمی را آورده اند و این موضوع بسیار قابل اهمیت است.
وی از تمامی حاضرین و هنرمندان در این جلسه خواست تا با خرید این کتاب و تبلیغ آن به دیگران تلاش کنند تا شاهد چاپ دومین کتاب از این مولف باشیم.
در ادامه "علی رضا شمس" هنرمند گیتاریست با بیان پرسش این که چرا باید این کتاب را بخریم؟ گفت: چند سال قبل ورکشاپ این کتاب برگزار شد و من نیز در آن جلسه بودم، مطالب تدریس شده در آن ورکشاپ مرا واداشت تا دست به تولید قطعات ساز بزنم.
وی اشاره کرد: در نسل ما در دهه ۷۰ تنها کسی که در جمع ما به برق الکترونیک و تمامی اشکلات و مسائل فنی گیتار آشنایی داشت آقای مدرس بود.
سپس به تمام مطالب لازم برای یک گیتاریست در کتاب اشاره نمود.
در پایان این جلسه، "ارسلان مدرس" عضو سابق هیئت مدیره انجمن موسیقی استان و مولف کتاب، ضمن تشکر از حضور هنرجویان و اساتید برجسته شهر در مراسم، سپاس خود را از خانواده اش بزبان اورد و گفت کارهای تحقیقی و هنری بدون حمایت از طرف خانواده امکان پذیر نیست. وی در ادامه از هنرجوی خود "صدرا ولی پور" برای ادیت متن کتاب و فرزاد سلیم زاده بخاطر پیگیری چاپ تشکر و قدر دانی کرد.
لازم به ذکر است کتاب توسط انتشارات سرود که یکی از انتشارات معتبر در حوزه موسیقی است به چاپ رسیده است.
وی با بیان برخی نگرش های حاکم درجامعه گفت: جامعه شرق در قبال هر اتفاقی که از جامعه غرب می آید، یک جبهه گیری دارد بطوریکه ابتدا آن اتفاق یا اختراع را رد میکند، سپس بنا به احتیاج بدون داشتن فرهنگ استفاده شروع به رفع نیازهای خود با آن وسیله مینماید، این موضوع در ورود خودرو و بسیاری از وسایل زندگی مدرن به جامعه شرق مشهود است.
مدرس گفت: اولین چیزی که مرا وادار کرد تا وارد این داستان شوم، گیتار الکتریک وقتی وارد جامعه ما شد گفتند ساز غربی است و همان داستان جبهه گیری شروع شد.
وی توضیح داد: برخی از اتفاقات مربوط به یک زمان خاص است نه مکان خاص، وی توضیح داد که بعضی موسیقی ها و سازها به جغرافیای خاصی تعلق دارند مانند موسیقی ایران، موسیقی آذربایجانی، موسیقی هند یا فلامنکو موسیقی اسپانیا، ولی بعضی از سازها و سبکها مربوط به زمان خاصی از زندگی بشر بر کره خاکیست و نه جغرافیای خاص؛ گیتار الکتریک هم مانند خودرو و یخچال و هزاران وسیله زندگی تکنولوژیک زاییده در هم تنیدگی هنر و تکنولوژی امروز است. اگر گیتار یک ساز غربی بوده و نباید از آن استفاده کرد باید با آن حساب از چهارپایان به جای خودرو استفاده کنیم! چرا که خودرو نیز یک وسیله ای است که از غرب وارد شده است.
وی تاکید کرد: وقتی قبول کرده ایم مدرنیته وارد جامعه ما شود این نیز بخشی از آن معیشت روز مره ما است.
این ساز به خاطر تکنولوژیک بودن و به روز بودن توانسته است به تمامی جوامع ورود داشته باشد و در فرمت فرهنگ روزمره انها جای گیرد.
ساختار این ساز داستان طولانی دارد و مانند مابقی ساز ها نیست، وقتی به انواع نوازندگان گیتار الکتریک گوش میدهید تُن صدا ها با همدگیر متفاوت است.
وی خاطرنشان کرد: تاثیر چوب بدنه، ساختار کلی ساز، انواع سیم های گیتار و امپلی فایر ها و افکتها همه این موارد در صدای پخش شده از ساز موثر است که به تفصیل در کتاب راجع به انها بحث شده است.
در پایان این جلسه ضمن رونمایی از کتاب؛ هنرجویان سوالات خود را پرسیدند.
لازم به ذکر است، علاقمندان جهت تهیه این کتاب می توانند با شماره زیر تماس بگیرند:
۰۴۱۳۳۳۱۹۱۹۳
انتهای پیام/