معاون بهبود تولیدات گیاهی استان؛

کشت پائیزه در آذربایجان شرقی آغاز شد

1403/06/30 - 14:08 - کد خبر: 121179
کشت

نصر: معاون بهبود تولیدات گیاهی آذربایجان شرقی از آغاز کشت پاییزه در استان با بکارگیری بیش از ۳۰۰ کارشناس نظام مهندسی و تأمین ادوات کشاورزی خبر داد.

به گزارش نصر، اکبر کرامتی افزود: برای سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ برنامه کشت پاییزه با اولویت‌ کشت سه هزار و ۷۰۰ هکتار دانه روغنی کلزا، ۵۸ هزار هکتار گندم آبی، ۴۱۰ هزار هکتار گندم دیم، ۲۲ هزار هکتار جو آبی و ۱۳۵ هزار هکتار جو دیم در استان آغاز شده است.
وی با اشاره به جلسات تدارکی برای تأمین نهاده‌های کشاورزی گفت: بیش از ۲۵ هزار تن بذر اصلاح شده شامل ارقام جدید گندم مانند صدرا، هشترود و باران و همچنین ارقام جو مانند انصار و آبیدر تهیه شده است.
کرامتی همچنین گفت: ۱۳ هزار تن بذر دانه روغنی کلزا و ۲۵ هزار تن کود شیمیایی از جمله کودهای فسفاته، پتاسه و اوره نیز تأمین شده است.
وی به برگزاری جلسات فنی و دانش‌بنیان با محققان و اساتید دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: هدف این جلسات، تهیه فرمول مصرف کود برای محصولات پاییزه و کاهش تنش خشکی در مناطق مختلف استان بوده است.
کرامتی گفت: آموزش‌های وبیناری و حضوری به کشاورزان برای استفاده از کودهای بذر مال و قارچ ماکروریزا در حال انجام است.
وی همچنین به اجرای برنامه‌های الگویی در مزارع پایلوت و سایت‌های نوآوری اشاره کرد و از همکاری با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای اجرای طرح ابر پروژه جهش تولید در دیم‌زارهای استان خبر داد.
کرامتی همچنین از برگزاری جلسات مشترک با سازمان آب منطقه‌ای برای تأمین آب مورد نیاز محصولات پاییزه خبر داد و گفت: در سطح استان بیش از یک هزار و ۸۰۰ هکتار کشت دانه روغنی کلزا انجام شده است و همچنان ادامه دارد.
وی در پایان افزود: تاکنون هفت هزار تن کود اوره، یک هزار و ۵۰۰ تن کود فسفاته و ۱۵۰ تن کود پتاسه بین کشاورزان توزیع شده است و حدود یک هزار و ۳۰۰ تن بذر گندم اصلاح شده نیز به کشاورزان تحویل داده شده است.
کرامتی اعلام کرد: در مناطق سردسیر استان، حدود ۸۰۰ هکتار از اراضی دیم و آبی به کشت گندم اختصاص یافته است.
وی با اشاره به خرید بیش از ۶۰۰ هزار تن گندم، این دستاورد را به‌عنوان نتیجه تلاش‌های کشاورزان و برنامه‌ریزی‌های دقیق در حوزه کشاورزی استان دانست.
آذربایجان شرقی دارای یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و در حدود یکصد هزار هکتار باغ و قلمستان است.
سال گذشته بیش از پنج میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید و ۳۲۰ میلیون دلار محصول به ۵۲ کشور اروپایی و آسیایی صادر شد.
انتهای پیام/

پژوهشیار