سفیر مالزی:
محصولات ایران برای بازار مالزی غریبه است
1403/06/29 - 15:29 - کد خبر: 121160
نصر: سفیر مالزی در ایران گفت: محصولات ایران برای بازار مالزی غریبه است و باید با تعاملات گستردهتر برای معرفی بیشتر تولیدات ایرانی در بازارهای این کشور تلاش کرد.
به گزارش نصر، خیری بن عمر روز پنجشنبه در جمع شماری از فعالان اقتصادی استان زنجان، افزود: بین ایران و مالزی مناسبات و اشتراکات زیادی وجود دارد که بر همین اساس ارتباطات این دو کشور نیز باید گسترش یابد.
خیری بن عمر افزود: این ۲ کشور در حوزه خوراک، تشابهات زیادی با یکدیگر دارند که اگر صادرات و واردات آنها نیز شکل بگیرد پذیرش این تشابهات آسانتر خواهد شد.
وی تاکید کرد: با توجه به محدودیت ها و تحریم های موجود گسترش روابط بین ۲ کشور و تعاملات مالی موجب رونق و پویایی اقتصاد دوطرف خواهد شد.
خیری بن عمر افزود: بر همین اساس ۲ طرف باید پای کار بیایند و ارتباطات متقابل ایجاد شود تا به نتایج عملی برسیم.
ظرفیت تعاملات تجاری ایران با بنگلادش بیش از یک میلیارد دلار است
سفیر بنگلادش در جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست، گفت: میزان تعاملات تجاری ایران با بنگلادش در زمان حاضر سالانه ۱۰۰ میلیون دلار است که این رقم ظرفیت رسیدن به بیش از یک میلیارد دلار را دارد.
منجورول کریم خان چودری با تاکید بر لزوم شناخت و ارتباط هر چه بیشتر فعالان اقتصادی ۲ کشور، افزود: بنگلادش در حوزه دارویی و نساجی فعال است و بسیاری از محصولات شیمیایی، پتروشیمی و سیمان را از ایران وارد می کند.
وی با بیان اینکه برخی از سنگهای معدنی نیز از زنجان وارد بنگلادش می شود، اظهار داشت: فعالان اقتصادی ایران از بازار بنگلادش اطلاعات کافی دارند و فعالان بنگلادش هم موقعیت های ایران را به خوبی می شناسند.
کریم خان چودری با تاکید بر اینکه نقش دولت با توجه به محدودیت های موجود، تعریف سیستم بانکی مناسب برای تسهیل در امر تجارت است، تصریح کرد: فعالان اقتصادی بخش خصوصی باید در شکل گیری مشارکت و تعاملات تجاری تلاش کنند.
وی گفت: محصولات کشاورزی خوبی در ایران و بازار مناسب آن در بنگلادش وجود دارد اما به دلیل نبود ارتباط مناسب بین تجار و فعالان اقتصادی هم اکنون مقدار کمی از این محصولات وارد بنگلادش می شود.
کریم خان چودری، ارتباط مناسب واردکنندگان و صادرکنندگان را لازمه افزایش میزان تجارت و تعاملات اقتصادی بین ۲ کشور بیان کرد و گفت: با شکل گیری همکاری های هرچه بیشتر شاهد اقتصاد پویا بین ۲ کشور خواهیم بود.
رییس اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی زنجان نیز با اشاره به مزیت های استان زنجان و پتانسیل های موجود برای تعاملات اقتصادی با دیگر کشورها گفت: زنجان یک هزار و ۲۰۰ کارخانه فعال دارد و در تمام حوزه ها فعال است.
صمد یوسفیاصل افزود: این استان در برخی حوزه ها مزیتهای منحصر به فردی دارد و به دلیل وجود کارخانجاتی مثل ایران ترانسفو و پارس سوییچ در حوزه برق سرآمد است.
وی اظهار داشت: زنجان در حوزه مس از قدیم فعال بوده است و بر این اساس کارخانجاتی نیز در این صنعت دارد و ۹۰ درصد تولیدکنندگان صنعت "روی" کشور نیز در زنجان هستند و به این لحاظ زنجان در کشور برتر است.
یوسفی اصل گفت: در حوزه کشاورزی نیز بخش عمده زیتون کشور در طارم به عنوان بزرگترین تولیدکننده زیتون کشور تولید می شود و شهرستان های خدابنده و ماهنشان نیز در تولید حبوبات و پرورش ماهی بسیار فعال و دارای ظرفیت هستند.
وی تصریح کرد: در حوزه صنایع دستی نیز از قدیم یکی از اصیلترین صنایع دستی زنجان چاقو و ملیله بوده و شهر زنجان نیز به عنوان شهر جهانی ملیله ثبت شده است.
انتهای پیام/