مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌ شرقی؛

عمده واحدهای تولیدی آذربایجان شرقی کوچک و متوسط هستند/ به حفظ محیط زیست در شهرک های صنعتی پایبند هستیم

1403/05/22 - 17:21 - کد خبر: 118678
سهراب فیض زاده

نصر: مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی گفت: چهار هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی فعال در استان وجود دارد که ۶۷ درصد آن‌ها در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند که عمده آن‌ها صنایع کوچک و متوسط است.

به گزارش نصر، “سهراب فیض‌ زاده”، در حاشیه بازدید خبرنگاران از واحدهای صنعتی به مناسبت روز حمایت از صنایع کوچک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شهرک‌های صنعتی از سال‌ها پیش تشکیل شده است که زیرمجموعه آن شهرک‌های صنعتی کوچک و متوسط است. 
وی افزود: کل اراضی شهرک های صنعتی استان ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار است که حدود ۵۰ درصد از این شهرک وارد فاز عملیاتی شده و برای ۵۱ شهرک صنعتی امکانات و زیرساخت های لازم مانند آب، برق و گاز تامین شده است.
فیض‌زاده ابراز کرد:۲۱ مرداد روز حمایت از صنایع کوچک است که حدود ۹۴ درصد اقتصاد کشور دراختیار صنایع کوچک و متوسط است. در زمان کنونی شرکت شهرک های صنعتی استان، ۵۷ شهرک صنعتی مصوب دولتی، ۱۰ شهرک صنعتی غیردولتی دارای پروانه بهره برداری و ۲ شهرک غیرخصوصی صنعتی دارای پروانه تاسیس زیرپوشش دارد.
 
 
وی تصریح کرد: هم اکنون چهار هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی فعال در استان وجود دارد که ۶۷ درصد آن‌ها در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند که عمده آن‌ها صنایع کوچک و متوسط است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با بیان‌اینکه برای ۵۳ شهرک صنعتی استان زمین واگذار شده است، اذعان کرد: چهار شهرک صنعتی در حال ساخت و ساز بوده و از مجموع شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی ۵۱ شهرک در حال بهره برداری است؛ همچنین برای پنج هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی استان زمین واگذار شده و از این تعداد سه هزار و ۲۰۰ واحد در مرحله بهره برداری است.
فیض‌زاده با بیان اینکه حدود هشت درصد از واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی استان غیرفعال است، اظهار کرد: در زمان کنونی سه هزار و ۲۴۵ واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در استان وجود دارد که ۲ هزار و ۹۷۰ واحد آن در داخل شهرک های صنعتی فعال است.
وی با تاکید بر فعالسازی واحدهای راکد، عنوان کرد: ۲۷۰ واحد راکد وجود داشت که ۵۷ مورد از آن احیا شده و به چرخه تولید بازگشته‌اند. قطعا با رفع مشکل واحدهای راکد، این آمار کمتر شده و در صورت بروز مشکل برای تعدادی از واحدها، این آمار افزایش می یابد. در صدد آن هستیم تا با ارایه تسهیلات از طریق بانک توسعه تعاون و رفع مشکل آن‌ها از طریق ستاد تسهیل، دوباره واحدهای راکد و غیرفعال را به چرخه تولید بازگردانیم.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی تصریح کرد: عمده مشکل واحدهای راکد مستقر در شهرک های صنعتی استان مربوط به مشکل بازاریابی، کمبود نقدینگی، اختلاف شرکا و عدم وارد کردن ماشین آلات صنعتی اعلام کرد.
وی با بیان اینکه واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی استان با ظرفیت های متفاوت فعالیت می‌کنند، گفت: ۷۲۰ واحد صنعتی زیر ۵۰ درصد ظرفیت، یک هزار و ۴۲۱ واحد بین ۵۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت و ۸۲۹ واحد با ظرفیت بالای ۷۰ درصد فعالیت می کنند.

اشتغال 14 هزار نفری در شهرک‌های صنعتی استان
فیض‌زاده به شهرک‌های خصوصی و غیردولتی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۵ پرونده در دست اقدام وجود دارد؛ ۹ شهرک تخصصی وجود دارد و در ۱۲ شهرک صنعتی غیردولتی استان برای حدود ۱۴ هزار و ۹۰۰ نفر اشتغال ایجاد شده است. طبق آمار به ازای هر لیتر مصرف آب در ثانیه برای ۸۵ نفر شغل ایجاد شده است.
وی با تاکید بر ضرورت ایجاد خوشه های صنعتی برای توسعه صنعت در استان، گفت: خوشه ‎‌های صنعتی ظرفیتی است که در کل دنیا از آن استفاده می‌شود و تاکنون ۴۱ خوشه صنعتی در سطح استان شناسایی شده که از این تعداد ۱۵ خوشه عملیاتی شده است. در سال جاری راه اندازی سه خوشه صنعتی نیز در برنامه این شرکت قرار دارد که مراحل پیاده سازی آن ها در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه دولت برای پشتیبانی از صنایع کوچک و متوسط برای آن ها دوره های آموزشی برگزاری می کند، اظهار کرد: تاکنون ۲ هزار و ۴۶۵ دوره به صورت رایگان برای مدیران و کارگران این واحدها در استان برگزار شده که تاکنون برای ۵۹ هزار نفر دوره آمورشی برگزار شده است.
وی حمایت از ۲ هزار و ۱۴۰ واحد برای حضور در نمایشگاه‌های داخل و خارج کشور، پشتیبانی از مراکز کسب و کار در شهرک های صنعتی با راه اندازی ۲ مرکز فناوری کسب و کار و استقرار ۴۵ مشاور در این مراکز برای رفع نیازهای واحدها، راه اندازی کلینیک های کسب و کار برای شناسایی مشکلات واحدهای صنعتی و استقرار ۲۱ مشاور در این کلینیک ها و پرداخت هزینه ۷۷ پروژه منعقد شده در این کلینیک ها از سوی شرکت شهرهای صنعتی استان را از فعالیت های این شرکت اعلام کرد.
فیض‌زاده با بیان اینکه برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط استان ۶۵۰ میلیارد ریال از سوی این شرکت کمک شده است، ادامه داد: علاوه بر کمک های مالی، نیازهای فناورانه واحدهای صنعتی نیز شناسایی و نسبت به رفع آن ها اقدام می شود که تاکنون ۷۶ مورد اعلام نیاز شده که ۲۶ مورد آن ها رفع شده است.
وی افزود: حمایت از شرکت‌های دانش بنیان نیز جزو اولویت‌های برنامهذماست که با واگذاری زمین و سایر حمایت‌ها انجام می‌گیرد به‌طوریکه تاکنون ۸۹ واحد مستعد دانش بنیان در شهرک های صنعتب شناسایی شده و ۵۷ واحد از آن تبدیل به دانش بنیان شده است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه به دنبال ایجاد صنعت با ایجاد مشکلات زیست محیطی نیستیم، تصریح کرد: در شهرک صنعتی بناب و آیت‌الله هاشمی و شهرک صنعتی شهید سلیمانی نیز در حال اجرای تصفیه‌خانه هستیم.
فیض‌زاده اظهار کرد: در حال حاضر 14 مدول تصفیه‌خانه در 12 شهرک استقرار یافته است و به عنوان اولین استان پساب صنعتی را به آب قابل شرب تبدیل کرده‌ایم.
وی تاکید کرد: در روزهای گرم سال با ناترازی برق در صنعت مواجه هستیم به طوریکه میزان مصرف 5 درصد افزایش یافته است. 
وی با اشاره به اینکه هر هفته یک روز قطعی برق در صنعت وجود دارد تا خاموشی در مصرف خانگی ایجاد نشود ابراز کرد: 44 درصد مصرف برق در حوزه صنعت است و ناترازی بین تولید و صنعت حدود 10 هزار مگاوات بود که در روزهای پیک افزایش می‎‌یابد. 
وی با اشاره بر جهت پیگیری ایجاد نیروگاه خورشیدی تصریح کرد: در سفر دوم ریاست جمهوری به استان مقرر شد تا با ایجاد نیروگاه خورشیدی مشکل ناترازی و کمبود برق، رفع شود. یکی دیگر از راهکارهای پیشنهادی جهت حل ناترازی برق، مجهز شدن سقف سوله‌های واحدهای شهرک‌های صنعتی به نیروگاه خورشیدی است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: با مطالعات صورت گرفته در منطقه استفاده از نیروگاه خورشیدی پاسخگو به مشکلات ما خواهد بود از این‌رو 11 ساختگاه شناسایی شده است که 4 مورد از آن مورد تائید قرار گرفته است.

شهرک صنعتی بعثت، بزرگترین شهرک صنعتی خاورمیانه
وی عنوان کرد: شهرک صنعتی بعثت یکی از افتخارات استان است و به عنوان یکی از بزرگترین شهرک‌های صنعتی خاورمیانه است. 
فیض‌زاده با بیان اینکه شهرک صنعتی بعثت در فازهای مختلف اجرا می‌شود، گفت: البته بخشی از این شهرک اوقافی، اراضی دولتی و غیره است که در حال حاضر بخشی از زمین‌های اوقافی و دولتی در فاز اول آن شروع شده است. 
وی ابراز کرد: شهرک صنعتی بعثت یک زمین بدون آب و علف است و با بررسی صورت گرفته تبدیل به شهرک صنعتی شده است که قطعا تاثیرات مثبت زیست محیطی هم خواهد داشت و جلوی گرد و غبار را می‌گیرد. 
 

انتهای پیام/

پژوهشیار