رئيس موسسه تحقيقات واکسن و سرم سازي رازي شمال غرب کشور خبر داد:

سرم سازی رازی پاسدار امنیت غذایی جامعه است/ جشن صدمین سال فعالیت، امسال برگزار می‌شود 

1403/05/21 - 15:16 - کد خبر: 118603
علی آمقی رودسری

نصر: رئيس موسسه تحقيقات واکسن و سرم سازي رازي شمال غرب کشور گفت: موسسه تحقيقات واکسن و سرم سازي رازي نزديک به یکصد سال است که در زمينه توليد فرآورده‌هاي بيولوژيک فعاليت کرده و بيش از ۷۰ نوع محصول بيولوژيک توليد مي‌کند.

به گزارش نصر، "علی آمقی رودسری" رئيس موسسه تحقيقات واکسن و سرم سازي رازي شمال غرب کشور در نشست صمیمی با خبرنگاران گفت: بيش از ۷۰ درصد واکسن‌هاي اجباري انسان از جمله سرخک، سرخچه و اوريون،.... وحدود ۹۰ درصد واکسن دامي و ۳۰ درصد از واکسن‌هاي طيور کشور توسط موسسه رازي در سراسر کشور توليد و تامين مي‌شود.
وي با اشاره به فعاليت شش شعبه موسسه رازي در اقصي نقاط  کشور، گفت: شعبه شمال غرب موسسه رازي واقع در شهرستان مرند از سال ۱۳۷۲ فعاليت خود را شروع کرده و وظيفه اصلي آن تحقيق و توليد واکسن‌هاي کشته طيور است.
آمقی خبر داد: موسسه تحقيقات واکسن و سرم سازي رازي نزديک به یکصد سال است که در زمينه توليد فرآورده‌هاي بيولوژيک فعاليت کرده و بيش از ۷۰ نوع محصول بيولوژيک توليد مي‌کند.
وی ادامه داد: در این موسسه 107 نفر مشغول به کار هستند و در صورت ایجاد خط تولید جدید نیازمند جذب نیرو خواهیم بود. 
آمقی به میزان تولید این مجموعه پرداخت و گفت: ظرفیت تولید روزانه موسسه رازي 400 میلیون دوز واکسن دوگانه و 60 میلیون دوز واکسن تکی است. 
وی با اشاره به بازار خارجی افزود: صادرات نداریم و تمامی تولیدات برای بازار داخلی است، محصولی که در این موسسه تولید می شود منحصر به استان نیست. 
دلیل این که صادرات نداریم بخاطر این است که بازار داخل نیازمند است و باید اشباع شود، برای صادرات نیز لازم است زیرساخت های پیشرفته تری صورت بگیرد، سرمایه گذاری که در استان فارس صورت گرفته است استاندارد های لازم را دارد و در صورت تاییدیه لازم می‌تواند محصولات را صادر کند.
وی با بیان این‌که سرم سازی رازی پاسدار امنیت غذایی جامعه است، خبرداد: امسال همزمان جشن صدمین سال فعالیت سرم سازی رازی را با مجموعه سرم سازی رازی شمالغرب کشور که در آستانه سی و یکمین سال فعالیت است جشن خواهیم گرفت. 
وی به دیگر فعالیت های این مجموعه پرداخت و توضیح داد: روی دو آنتی ژن کار می کنیم و امیدواریم با تولید نیمه صنعتی این دو آنتی ژن، واکسن های مورد نیاز را تولید کنیم.
وی اضافه کرد: با روش تزریق ویروس داخل تخم مرغ واکسن را با همان روش قدیمی تولید می کنیم. 
وی خاطرنشان کرد: برنامه بهسازی و نوسازی برای ساختمان های شمالغرب کشور داریم چون در حال فرسایش است.
آمقی افزود: تجهیزات به روز و دانش به روز نیازمند بودجه بیشتری دارد که این دو از چالش های مجموعه است و در صورت تقویت بودجه وضعیت بهتری را شاهد خواهیم بود.
انتهای پیام/

پژوهشیار