رییس سازمان جهاد دانشگاهی خبر داد؛

بهره‌مندی ۲۵ هزار نفر خدمت از مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی 

1403/05/16 - 08:43 - کد خبر: 118190
علی اصغر فاتحی‌فر

نصر: رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی گفت: مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان بیش از یک دهه راه اندازی و تا امروز تعداد یک هزار و 700 نوزاد با کمک متخصصان این مرکز به دنیا آمده است.

به گزارش نصر، علی اصغر فاتحی‌فر در نشست با نمایندگان رسانه‌های آذربایجان شرقی با بیان این که جهاد دانشگاهی با تاسی از نگرش رهبر معظم انقلاب، کارهای بر زمین مانده کشور را عهده دار شده و تولید علم و فناوری می‌کند، اظهار کرد: این نهاد در حوزه جوانی جمعیت در کشور نقش ایفا می‌کند و امروز ۴۵ درصد از مراکز ناباروری کشور در اختیار جهاددانشگاهی است.
وی در ادامه با اشاره به تاریخچه فعالیت‌های جهاددانشگاهی، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی با ساختار نهاد عمومی غیر دولتی در پی فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی در سال 1359 به  منظور تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب فرهنگی ، در دانشگاه‌ها و اسلامی کردن دانشگاه‌ها تشکیل شد که بعد از سال‌ها فعالیت در این زمینه با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی دو وظیفه عمده انجام تحقیقات علمی و فعالیت‌های فرهنگی را در دانشگاه‌ها و جامعه عهده دار شد.
فاتحی فر افزود: اکنون جهاددانشگاهی با گذر از فراز و نشیب‌ها و کوله باری از تجربه و اجتماع جمعی از بهترین نیروهای انسانی به سمت ایفای نقش در توسعه کشور رفته و میان صنعت و دانشگاه نقش ایفا می‌کند.
وی با اشاره به تشکیل جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی همزمان با کل کشور، ادامه داد: نخستین گام‌های این نهاد در استان در بخش فرهنگی بوده، ولی با توجه به هم‌زمانی با جنگ تحمیلی، تحقیقات علمی در زمینه تجهیزات جنگی نیز در دستورکار قرار گرفت و حتی کارگاه دانشکده فنی دانشگاه تبریز با مدیریت جهاد دانشگاهی برای تولید تجهیزات جنگی شروع به کار کرد که پس از مدتی مورد رصد دشمن بعثی قرار گرفت و با بمباران شبانه، ۲۲ نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز و همکاران جهاددانشگاهی در 27 دی ماه به فیض شهادت نائل شدند.
فاتحی فر با اشاره به فعالیت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، مرکز گردشگری و سازمان انتشارات در زیرمجموعه معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان، اظهار کرد: خبرگزاری دانشجویان ایران نخستین خبرگزاری با هویت دانشجویی و نخستین خبرگزاری غیردولتی بعد از انقلاب اسلامی است. مرکز افکارسنجی دانشجویان نیز از سال 80 راه اندازی شده و در ۳۱ استان دفتر دارد.
وی اظهار کرد: مرکز افکارسنجی ایسپا به نظام تصمیم گیری کشور کمک کرده و در بزنگاه‌هایی چون انتخابات نقش ایفا می‌کند، سال گذشته تعداد ۱۰ طرح ملی و استانی نظرسنجی در این مرکز کار شده و بخش انتشارات سازمان که سال گذشته پس از سال‌ها وقفه شروع به کار کرده، تعداد چهار کتاب چاپ کرده است.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی با اشاره به فعالیت مرکز درمان ناباروری این نهاد به نام زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، گفت: دکتر آشتیانی نخستین فردی بود که تحقیقات خود را در زمینه ناباروری در دانشگاه انجام داد و با حمایت‌های رهبر معظم انقلاب تا امروز شاهد رشد و توسعه مراکز درمان ناباروری و پژوهشگاه رویان و ابن سینا در سطح کشور هستیم.
وی ادامه داد: مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان بیش از یک دهه راه اندازی و تا امروز تعداد یک هزار و 700 نوزاد  با کمک متخصصان این مرکز به دنیا آمده است. این مرکز درمانی با تجهیزات به روز و کادر مجرب در سطح ملی و بین المللی دارای بخش‌های زنان، مامایی، جراحی، مشاوره روانشناسی، جنین شناسی، رحم اجاره‌ای، تعیین جنسیت، خون بند ناف، کلینیک اهدا، مشاوره و آزمایشگاه ژنتیک، لنفوسیت تراپی و ... است.
وی با اشاره به بهره مندی  ۲۵ هزار نفر- خدمت از خدمات مرکز درمان ناباروری استان طی یک سال گذشته، اظهار کرد: مرکز پزشکی جهاددانشگاهی دارای بخش‌های تخصصی تشخیص طب و پاتولوژی، خون شناسی، هورمون شناسی، میکروبیولوژی، آنالیز اسپرم، غربالگری سلامت جنین، طب کار، طب پیشگیری و درمان زخم بوده و سال گذشته مرکز تشخیص آزمایش تخصیص طب به ۷۵ هزارنفر، طب کار به ۱۰ هزار نفر و کلینیک زخم به پنج هزار خدمات ارائه کرده است و از هشت هزار نفر مراجعه کننده بانک خون بند ناف نیز خون گیری انجام گرفته است.
فاتحی فر با اشاره به فعالیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه فناوری گفت: بیش از یک دهه است که مرکز خدمات تخصصی انرژی‌های نو و تجدیدپذیر در استان تاسیس شده و بیش از ۱۰۰ طرح تا به امروز انجام و چندین مورد نیروگاه خورشیدی و هیبریدی در سطح کشور نصب شده است؛ هم‌چنین در راستای کمک به قشر محروم جامعه نیز طراحی و تحویل نیروگاه های پرتابل‌ خورشیدی برق را به قشر روستایی و عشایر انجام داده است.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین سیاستگذاری‌ها، صنعت باید ۲۰ درصد انرژی مورد نیاز خود را خودش تامین کند که در این راستا جلسات هم اندیشی با دستگاه‌های متولی برق استان برای مدیریت کلان انرژی، ارائه راهکارهای سرمایه گذاری، کاهش مصرف و بهره وری مصرف برق برگزار می‌کنیم و عضو کمیته انرژی استان هستیم.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی در خصوص فعالیت‌های این نهاد در حیطه فناوری نیز افزود: هفته گذشته نخستین مرکز نوآوری قطعه سازی و ماشین آلات پیشرفته با رویکرد انرژی را با حضور مسئولان کشوری و استانی راه ندازی کردیم.
فاتحی فر با اشاره به مشکل اشتغال در جامعه و پیشتازی جهاد دانشگاهی برای حل آن، ادامه داد: جهاددانشگاهی در سراسر استان‌های کشور دفتر داشته و دارای گسترده ترین مراکز آموزشی کشور است و علاوه بر برگزاری آزمون‌های استخدامی، دوره‌های دهیاری در سطح استان نیز برگزار می‌شود. 
وی خاطرنشان کرد: تمامی دوره‌ها با رویکرد تخصصی و مهارت محور است تا فراگیران بتوانند پس از تکمیل دوره به شغل مدنظر خود دست یابند که در این راستا سال گذشته تعداد ۲۵ هزار نفر از عموم مردم از خدمات آموزشی این سازمان بهره مند شده و برای سه هزار و 200 نفر از سازمان‌ها و دستگاه های اجرایی دوره آموزشی و مهارتی برگزار شده است.
فاتحی فر گفت: گواهی اهدایی جهاد دانشگاهی در پایان دوره‌های آموزشی، قابل ترجمه بوده و هدف از گسترش خدمات آموزشی، برقراری عدالت آموزشی است. دوره های آموزشی این نهاد به صورت کاربردی و بر حسب نیاز فراگیران طراحی می‌شود.
وی گفت: پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی نیز دارای گروه های پژوهشی مدیریت توسعه، جامعه شناسی توسعه، برنامه ریزی منطقه ای و مرکز خدمات تخصصی GIS و  RS می باشد که طی سال گذشته عقد بیش از 10 عنوان قرارداد پژوهشی با سازمان ها و نهادها، اجرایی 22 طرح پژوهشی و خدمات تخصصی ، تالیف چهار عنوان کتان تخصصی، تالیف، چاپ و ارائه بیش از 25 عنوان مقاله تخصصی و برگزاری بیش از 10 عنوان کارگاه و نشست تخصصی از جمله فعالیت های این پژوهشکده بوده است. اخذ موافقت قطعی مرکز خدمات تخصصی GISو RS در پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی از جمله فعالیت های شاخص سال گذشته است.
وی تاکید کرد: اصلی ترین سرمایه جهاددانشگاهی، نیروی انسانی آن است و اگر این نهاد توانسته تا به امروز رشد کند، به خاطر روحیه جهادی و خستگی ناپذیر کارکنان است که همزمان در چند مسئولیت کار می‌کنند.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی با اشاره به راه اندازی دفتر این نهاد در دانشگاه‌های هنر اسلامی تبریز و صنعتی سهند در یک سال گذشته و توسعه فعالیت‌های این نهاد در دانشگاه، گفت: جهاددانشگاهی مطابق قانون می‌تواند در تمامی دانشگاه‌های سطح کشور حضور داشته باشد.
وی افزود: مرکز آموزشی علمی کاربردی جهاددانشگاهی تبریز بر اساس قانون و سیاستگذاری کلان در حال جمع آوری است و آخرین دانشجویان در حال تحصیل هستند و سال گذشته تعداد ۴۴۰ دانشجو در ۱۲ عنوان رشته فارغ التحصیل شدند. ساختمان این مرکز نیز برای حضور فناوران و نخبگان حوزه نوآوری با رویکرد انرژی تخصیص می‌یابد. 
وی با اشاره به فعالیت معاونت تجاری سازی جهاددانشگاهی استان با هدف گسترش تعاملات سازمانی، گفت: همکاری و امضای تفاهم نامه‌ها و قراردادها با واحدهای جهادی استان‌های همجوار (زنجان، اردبیل و آذربایجان غربی) نیز با هدف شبکه سازی منطقه‌ای شروع شده و دبیرخانه آن برعهده آذربایجان شرقی است و کارگروه‌هایی نیز ایجاد شده است.
فاتحی فر با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای درمان ناباروری، اظهار کرد: جهاددانشگاهی علاقمند به کمک به آحاد مردم است. تمامی امکانات، تجهیزات، حقوق پزشکان و سایر هزینه‌ها مانند بخش خصوصی و آزاد است ولی خدمات درمانی با تعرفه نیمه دولتی ارائه می‌شود که یک چالش برای ما است. 
انتهای پیام/

پژوهشیار