رئیس سازمان جهادکشاورزی استان؛

برداشت ۴۰۰ هزار تن گوجه ‌فرنگی از مزارع آذربایجان‌غربی آغاز شد

1403/05/14 - 19:00 - کد خبر: 118087
برداشت گوجه

نصر: رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: برداشت گوجه فرنگی از سطح پنج هزار و ۳۰۰ هکتار از مزارع استان آغاز شده و پیش بینی می شود که امسال ۴۰۰ هزار تن از این محصول برداشت شود.

به گزارش نصر، خسرو شهبازی روز یکشنبه در گفت و گویی افزود: این محصول در ارقام مختلف مانند متین، سان‌ست، سما، پارس،۸۳۲۰ کارن، لونا، سوپر لونا، کومودور و کامنتا، اناری برداشت می شود.
وی اضافه کرد: ۴۵ تا ۵۰ درصد این محصول در داخل استان به اشکال مختلف اعم از تازه خوری و فرآوری شده مصرف می‌شود.
وی ادامه داد: شهرستان های ارومیه، میاندوآب، شاهین‌دژ بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده‌اند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: گوجه فرنگی در استان به صورت رب و سس بیشتر مصرف می‌شود و کار عمل آوری آن در کارخانه های داخل استان و یا به صورت خانگی صورت می‌گیرد.
شهبازی بیان کرد: ۳۰ کارخانه فرآوری رب و پوره گوجه فرنگی در سطح استان فعال است و سالانه ۵۵۰ هزار تن ظرفیت این واحدهای تولیدی است.
به گفته وی متوسط عملکرد در هکتار این محصول ۷۰ تن است که علاوه بر تامین نیاز مردم داخل استان، مازاد محصول تولید شده به سایر استان های کشور نیز صادر می‌شود.
وی گفت: نیاز آبی گوجه فرنگی حدود هشت هزار مترمکعب در هکتار است که این میزان بسته به روش آبیاری تغییر می‌کند و در حال حاضر ۸۵ درصد سبزی و صیفی کشت شده در مزارع استان با استفاده از نوار تیپ است.
رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای صرفه جویی در مصرف آب در گوجه فرنگی و سایر محصولات سبزی و صیفی جایگزینی روش آبیاری از غرقابی به آبیاری نوار تیپ، توسعه کشت نشایی و انتقال نشا به مزرعه از اواسط اردیبهشت ماه است.
شهبازی گفت: از اقدامات دیگر در زمینه کشت کوجه فرنگی احداث دو واحد بانک نشاء مکانیزه است.
وی اظهار کرد: علاوه بر صرفه جویی آب در خزانه کشت از هدر رفت آب ناشی از کشت نشاهای ناسالم که باعث از بین رفتن محصول در اواسط دوره رشد می‌شوند و کشاورز مجبور به شخم مزرعه و کشت مجدد می‌ شودجلوگیری می‌کند.
به گفته وی با بیان اینکه سرانه مصرف این محصول در استان ۵۰ کیلوگرم است، اظهار کرد: ۶۰ هزار تن از گوجه فرنگی تولید شده در استان به صورت تازه خوری مصرف و بقیه توسط کارخانه های تبدیلی خریداری می‌شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم تولیدی در آذربایجان‌غربی است که علاوه بر مصرف داخلی به صورت تازه خوری پس از فرآوری در کارخانه های استان به صورت رب و سس به خارج از استان و حتی کشورهای همسایه نیز صادر می‌شود و نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارد.
انتهای پیام/

پژوهشیار