سرپرست استانداری آذربایجان‌شرقی؛

موسسه تحقیقات دیم کشور نقش مهمی در امنیت غذایی دارد

1403/05/14 - 17:14 - کد خبر: 118080
تراب محمدی

نصر: سرپرست استانداری آذربایجان‌شرقی گفت: موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور که ستاد مرکزی آن در مراغه مستقر است، نقش مهمی در تامین امنیت غذایی و تولید محصول استراتژیک گندم دارد.

به گزارش نصر، «تراب محمدی» روز یکشنبه در حاشیه بازدید از ایستگاه تحقیقاتی سرسیری این موسسه در مراغه به خبرنگاران بیان کرد: این موسسه تاکنون برای اقلیم‌های مختلف کشور ۱۱۴ رقم جدید و مقاوم در برابر بیماری‌ها و تنش خشکسالی معرفی کرده است که ۵۱ مورد از آنها به گندم اختصاص دارد.
وی اضافه کرد: این ارقام عملکرد بالاتری هم نسبت به ارقام سنتی و قدیمی دارد و میانگین تولید را در اراضی دیم در برخی از موارد تا چند برابر افزایش می‌دهد.
سرپرست استانداری آذربایجان‌شرقی با تاکید بر اینکه زراعت دیم با استفاده از آب باران یا «آب سبز» به دنبال تولید محصول اقتصادی و تامین امنیت غذایی است، اظهار کرد: اکنون دانش انباشته قابل توجهی برای زراعت دیم در موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور وجود دارد که باید به کار گرفته شود.
وی به دیمکاران توصیه‌ کرد که استفاده از ارقام این موسسه و عمل به توصیه‌های به‌زراعی را در اولویت قرار دهند و بیان کرد: اینکه جزئیات فنی کدام بوده و رعایت کدامین اصول ضامن تولید در شرایط دیم است، توسط کارشناسان این موسسه برای هر محصول به صورت جداگانه تبیین می‌شود و دستورالعمل‌های روزآمد مربوطه نیز در سایت این موسسه در دسترس است.
«محمدی» تصریح کرد: برای رسیدن تولید مناسب در شرایط دیم، نقشه راه مشخصی قابل طرح است که با مدیریت همه‌جانبه دانش موجود برای زمان و مکان دلخواه معنا پیدا می‌کند و شروع این ماجرا با قبول این واقعیت آغاز می‌شود که زراعت دیم تابع اصول خاصی است و دقت بالایی طلب می‌کند.
سرپرست استانداری آذربایجان‌شرقی که در بدو ورود به مراغه به واسطه حضور در مزار دکتر شهید «مالک رحمتی» با شهدای خدمت تجدیدبیعت کرده بود، این را هم بیان کرد: انتقال یافته‌های پژوهشی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم به دیمکاران خدمتی بزرگ و تامین‌کننده امنیت غذایی است.
به گزارش نصر بخش ستادی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه و معاونت آن در کرمانشاه قرار دارد؛ این موسسه دارای پنج ایستگاه‌ اصلی در مناطق مختلف کشور است که نماینده آن اقلیم به شمار می‌رود.
ایستگاه تحقیقاتی «مراغه» نماینده اقلیم سرد، ایستگاه «قاملو» در کردستان نماینده اقلیم بسیار سرد، ایستگاه «سرارود» در کرمانشاه به عنوان نماینده اقلیم معتدل سرد، ایستگاه گچساران در کهکیلویه و بویراحمد نماینده اقلیم گرمسیری و ایستگاه «شیروان» در خراسان شمالی نماینده اقلیم معتدل سرد و خشک است.
انتهای پیام/

پژوهشیار