نمایشگاه نقاشی های آبرنگ در گالری آرتمیس؛
کلبه به مثابه آرامش در دل طبیعت
1403/05/06 - 16:10 - کد خبر: 117389
نصر: نمایشگاه آثار «الناز شایان سرشت» رنگ و بوی بهار در اواسط تابستان را داشت؛ سرسبزی طبیعت و رقص ابرها در آسمان هایی که رنگ و لعابشان، خاصه تعلق خاطر هنرمند به طبیعت را نشان می دادند.
به گزارش نصر، «الناز شایان سرشت» تحصیل کرده رشته فنی در دانشگاه، خود را از طرفداران پر و پا قرص تکنیک آبرنگ می شمارد و عشق و علاقه اش به این حرفه، نه از روی احساسات که عشقی عمیق هنری است و ریشه در ده سال آموزش نزد اساتیدی چون استاد صدق روحی دارد. «آموزشگاه سوفیا» محلی است که به نام دخترش نام گذاری کرده و دو سال است که در پی تعلیم هنرجویان در آنجا بر آمده است و آبرنگ تدریس می کند.
شایان سرشت تجربه شرکت در نمایشگاه های گروهی خارج از کشور بسیاری در رزومه خود دارد و در هفته آغازین مرداد، از تجربه اولین نمایشگاه انفرادی آثارش برایمان می گوید: برگزاری این نمایشگاه از این حیث که ارتباطی بین من و بازدید کنندکان آثارم و هنردوستان برقرار می کند، برایم بسیار دلچسب است و امتیاز بزرگی محسوب می شود.
از وی ویژگی منحصر به فرد تکنیک آبرنگ را جویا شدم:
ویژگی خاص تکنیک آبرنگ، چالش برانگیز بودن آن در حین کار کردن است.
«در این تکنیک، تنظیم نسبت غلظت آب و رنگ سخت است و نیاز به مهارت دارد ولی از یک جایی به بعد، غیر قابل پیش بینی است. یعنی هنرمند در جایی از نقاشی، فقط وظیفه جهت دهی به موج آب و رنگ جریان یافته بر روی کاغذ را دارد.»
این هنرمند عشق و علاقه اش به طبیعت را در کثرت آثاری که این موضوع را با رنگ و لعاب متنوع، در قاب نقاشی ها نمایش می دهند، نشان می دهد و اذعان می دارد: من زمان کافی برای طبیعت گردی ندارم و انتخاب مدل هم نمی کنم. بر اساس تجارب زیسته و تجارب هنری، المان هایی از طبیعت در ذهن من هست که در اینجا، ناخود اگاه گزینش می کنم و به صورت ذهنی می چینم و در نهایت، نقاشی را با تکنیک ابرنگ، آزادانه به روی کاغذ می آورم.
فضای هنری تبریز
وی در این خصوص، خاصه به تکنیک آبرنگ می پردازد: من در مورد مدیوم آبرنگ، احساس می کنم استقبال کمتر است و مردم تبریز، هنر های تجسمی را در رنگ روغن و سیاه قلم خلاصه می کنند.
وی افزود: باید مدیران و متولیان امور فرهنگی بیشتر تلاش کنند و با دعوت از اساتید و بزرگان، نمایشگاه هایی در فضاهای عمومی راه بیندازند و خرید آثار اتفاق بیفتد. آرزو دارم تکنیک آبرنگ، در نگاه مردم نمود بهتری بیابد و هنرمندان نامدار معاصر این تکنیک در شهر، معرفی شوند.
تعریف وی از هنر و هنرمند چه بود؟
«هنر از اشتیاقی ذاتی نشات می گیرد؛ اشتیاقی که تعامل هنرمند با مخاطبانش را به واسطه همین هنر رقم بزند.»
در پایان تابلوی مورد علاقه اش را برایمان تشریح کرد: تابلویی که در پوستر هم هست، حال عجیب و آرامش جذابی دارد.
در آن، جاده زندگی می بینم که به کلبه آرامشم ختم می شود و آسمانی که ابرها را به ستایش این آرامش، وا میدارد.
انتهای پیام/