خبر/
تاثیر نخود فرنگی برای تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر
1403/04/14 - 17:33 - کد خبر: 115949
نصر: نخودفرنگی از جمله سبزیجات محبوب و پرخاصیتی است که استفاده از آن میتواند نقش بسیار موثری در حفظ سلامت انسان داشته باشد. نخود سبز دارای انواع ویتامینها و مواد مغذی مانند فیبر و پروتئین است و مصرف روزانه آن به تمامی افراد توصیه میشود.
به گزارش نصر، از مهمترین مزایای نخود سبز میتوان به کاهش وزن، تقویت استخوانها، پیشگیری از سرطان معده، بهبود سیستم عصبی و پیشگیری از کمخونی اشاره داشت. کاهش کلسترول، حفظ سلامت پوست و مو، تقویت بینایی و پیشگیری از آلزایمر از دیگر خواص نخود سبز محسوب میشوند.
متاسفانه امروزه آلزایمر مشکل بسیار جدی و نگرانکنندهای میباشد که بسیاری از افراد را درگیر خود نموده است. این بیماری موجب میشود تا فرد قسمتی از حافظهاش را از دست داده و بسیاری از موضوعات را فراموش کند. به همین دلیل، پیشگیری از بروز آلزایمر برای تمامی افراد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. نخود سبز میتواند با تامین مواد مغذی و ویتامینهای مورد نیاز مغز از بروز این بیماری به میزان قابل توجهی پیشگیری نماید. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با تاثیرات نخود فرنگی بر آلزایمر به طور کامل آشنا کنیم.
خواص نخودفرنگی برای تقویت حافظه
متاسفانه دلایل مختلفی وجود دارند که میتوانند منجر به بروز بیماری آلزایمر شوند که مهمترین آنها بالا رفتن سن است. با کاهش عملکرد مغز، حافظه شروع به تخریب شده و به همین دلیل پس از مدت کوتاهی عملکرد بخش قابل توجهی از مغز مختل میشود. برخی از مواد معدنی و ویتامینها میتوانند تاثیر مستقیم بر عملکرد مغز داشته باشند و از فرسودگی آن پیشگیری نمایند.
منگنز، اسید فولیک، فسفر، ویتامین K و ویتامین B از جمله مواد مغذی موثر بر عملکرد مغز هستند. از طرفی نخود فرنگی منبع کامل و غنی از این مواد میباشد. به همین دلیل است که امروزه اکثر متخصصین تغذیه توصیه میکنند که نخود سبز را در برنامه غذایی خود جای دهید.
استفاده از نخود فرنگی میتواند به بهبود سیستم عصبی کمک کرده و از بروز اختلال در این سیستم پیشگیری نماید. همچنین مغز مهمترین بخش متصل به عصبهای بدن است و هرگونه ضعف در این سیستم میتواند منجر به اختلال در عملکرد مغز شود. با توجه به این موضوع مصرف روزانه نخود سبز نقش بسیار موثری در پیشگیری از ضعف عصبها و اختلالات مغزی دارد.
تاثیرات نخود فرنگی در پیشگیری و درمان آلزایمر
همانطور که پیشتر به آن اشاره شد نخودفرنگی سرشار از مواد مغذی است و میتواند به تقویت حافظه کمک کند. ویتامین K یکی از مهمترین ویتامینهای موثر بر عملکرد حافظه است. به طور کلی افرادی که در طول روز به میزان کافی این ویتامین را دریافت میکنند، کمتر از سایر افراد در معرض بیماری آلزایمر قرار دارند. از طرفی نخودفرنگی یکی از مهمترین منابع ویتامین K شناخته میشود.
اسید فولیک و دیگر آنتیاکسیدانهای موجود در نخود فرنگی نیز میتوانند از زوال عقل جلوگیری نمایند. بنابراین استفاده از نخود سبز به حفظ سلامت عقل کمک کرده و از آلزایمر در سنین بالا پیشگیری میکند. افرادی که از رژیمهای لاغری سخت و طولانی مدت استفاده مینمایند نیز در معرض ابتلا به این بیماری قرار میگیرند.
این افراد بخش قابل توجهی از مواد غذایی را از برنامه تغذیه خود حفظ کرده و نمیتوانند نیازهای بدن خود را برطرف نمایند. کاهش اسید فولیک، ویتامین K و فسفر از برنامه غذایی، موجب شده تا مغز نتواند خود را بازیابی کرده و دچار ضعف میشود. نخود سبز کمک میکند تا علاوه بر حفظ سلامت مغز فرد بتواند با دریافت فیبر بالا رژیم لاغری سالمتری داشته باشد.
فسفر نیز از دیگر مواد مغذی موجود در نخود فرنگی است که مهمترین مواد ضروری مورد نیاز مغز میباشد. اکثر افراد این موضوع را میدانند که فسفر مهمترین نیاز بدن برای تقویت حافظه شناخته میشود. افرادی که در طول روز فسفر کافی دریافت میکنند معمولا افراد باهوشتر و دقیقتری میباشند. این افراد حافظه قویتر و توانایی مغز آنها نیز برای تجزیه و تحلیل مسائل بیشتر از سایر افراد است.
نکات کلیدی در رابطه با استفاده از نخود فرنگی
با توجه به موارد فوق متوجه شدهاید که استفاده روزانه از نخودفرنگی میتواند چقدر در حفظ سلامت عقل و پیشگیری از آلزایمر موثر باشد. از طرفی آلزایمر درمان قطعی ندارد و بهترین روش برای درمان آن، پیشگیری از بروز این بیماری است. با این وجود فراموش نکنید که مصرف بیش از اندازه هر نوع مواد غذایی مفید نیز میتواند با عوارضی همراه باشد. نخود سبز از این قاعده جدا نیست و افراط در مصرف آن میتواند شما را دچار مشکل کند.
در صورت استفاده بیش از اندازه نخود فرنگی با مشکلات جدی مواجه خواهید شد. یکی از مهمترین مشکلات ناشی از مصرف زیاد نخود سبز از دست دادن کلسیم بدن است. این موضوع موجب میشود تا دچار ضعف عضلانی و دردهای استخوانی شوید. از طرفی نخود سبز حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین است و دریافت بیش از حد پروتئین توسط بدن باعث بروز اسهال و یبوست میشود.
نخودفرنگی طبع سرد و تر دارد و استفاده مداوم از آن میتواند منجر به دلپیچه و نفخ شود. به همین دلیل بهتر است آن را به همراه مواد غذایی و ادویههای گرم میل کنید. همچنین فراموش نکنید که مصرف زیاد نخود سبز میتواند باعث آلرژی شود. بنابراین در صورتی که سابقه آلرژی دارید در مصرف آن احتیاط نمایید. برای کاهش آلزایمر و استفاده از خواص بینظیر نخود سبز نیز بهتر است آن را به صورت پخته مصرف کنید.
انتهای پیام/