رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات آذربایجان شرقی خبر داد:
ساخت نیم ضریح تل زینبیه به دست هنرمندان تبریزی
1403/04/11 - 14:29 - کد خبر: 115738
نصر: رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات آذربایجان شرقی گفت: ساخت نیم ضریح تل زینبیه به دست هنرمندان دانشگاه هنر اسلامی تبریز انجام گرفته و پس از تکمیل پروژه صحن عقیله بنی هاشم(ع) در کربلا نصب میشود.
به گزارش نصر، علی داداش زاده روز دوشنبه در جلسه هم اندیشی با اصحاب رسانه، اظهار کرد: ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در طول ۲۰ سال گذشته خدمات ارزندهای برای توسعه و بازسازی حرمهای مطهر در عراق انجام داده که زبانزد است.
وی افزود: نمونه بارز این خدمات، صحن و سرای حضرت زهرا (س) بوده که یک ابرپروژه و افتخاری برای جهان اسلام با مساحت ۲۲۰ هزار مترمربع است و در جوار حرم امیرالمومنین(ع) ساخته شد.
وی با بیان اینکه در طول این سالها حدود ۱۹۵ پروژه کوچک و بزرگ توسط محبان اهل بیت(ع) از طریق ستاد بازسازی اجرایی شده است، افزود: حرم حضرت زهرا(س) که از ۱۱ هزار مترمربع بیشتر مساحت نداشت امروز به ۲۲۰ هزار مترمربع ارتقا یافته است.
داداش زاده گفت: فاز نخست صحن و سرای حضرت زینب(س) در کنار مرقد امام حسین (ع) نیز با مساحت ۱۵۰ هزار مترمربع در حال احداث و مرحله نازک کاری است و سه فاز بعدی آن نیز در سالهای آینده اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه کارهای تملک توسعه صحن و سراها بر عهده شیعیان عراقی و احداث بناها به برکت خون شهدا بر عهده شیعیان ایرانی است، افزود: شهید قاسم سلیمانی، بنیانگذار ستاد بازسازی بوده و امروز ایران اسلامی تنها کشوری است که اجازه اجرای پروژه مستقل دارد.
وی ادامه داد: ستاد بازسازی آذربایجان شرقی نیز در تمام عرصهها پیشقدم بوده و از سال ۷۹ که هنوز ستاد بازسازی در کشور شکل نگرفته بود، داوطلبانی از تبریز به حرم امیرالمومنین (ع) رفته و اقدام به بازسازی محوطه بیرونی و حسینیه حیدریه کردند و ۲ سال بعد، ستاد بازسازی در کشور شکل گرفت.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات آذربایجان شرقی در خصوص دلیل اهمیت اجرای این پروژهها، اظهار کرد: ستاد بازسازی بزرگترین کارآفرین نظام جمهوری اسلامی بوده و بدون ریال اعتبار دولتی، تمام مبالغ نذورات را تبدیل به مصالح ایرانی کرده و آنها را با کمک هنرمندان ایرانی به بنای عظیم ماندگار تبدیل میکند.
وی با بیان اینکه برخی پروژههای بازسازی به صورت داوطلبانه انجام میگیرد، گفت: نذورات به صورت نقدی و طلا جمع آوری شده و در جای خود هزینه میشود.
اجرای طرح «کاشی حرم» با نذورات عاشقان اباعبدالله
وی از اجرای طرحها و امضای تفاهم نامههای همکاری با ادارات و آموزش و پرورش خبر داد و افزود: طرح کاشی حرم برای مشارکت با نذورات مردم در ساخت و توسعه حرم که با نوشتن نام علاقمندان و عاشقان اباعبدالله حسین(ع) در پشت کاشی برای نصب در حرم اجرایی میشود.
۳۰ موکب برای دریافت مجوز در پیاده روی اربعین ثبت نام کردهاند
داداش زاده تاکید کرد: یکی از ماموریت های اصلی ستاد بازسازی، حمایت و پشتیبانی از مواکب حسینی در اربعین است که تا امروز ۳۰ موکب برای دریافت مجوز ثبت نام کردهاند و پیش بینی میشود تا این عدد به ۵۰ تا ۶۰ موکب در مراسم پیاده روی اربعین برسد.
وی با اشاره به اعزام گروههای فرهنگی به عتبات عالیات، گفت: در ۲۰ سال گذشته بیش از ۵۰ مورد گروه هنری فرش آذربایجان جهت رفو و بازسازی فرشهای فرسوده حرمهای مطهر اعزام شدهاند.
وی ادامه داد: موکبهای حسینی تبریز در مناسبتهای مختلف و حوادث و رخدادها حضور داشته و در زلزله میانه، سراب و خوی به صورت داوطلبانه چند روز خدمات ارائه کردند.
انتهای پیام/