یادداشت/
انتخاب می کنیم
1403/04/07 - 11:27 - کد خبر: 115487
نصر: ایران در آستانه انتخاب چهاردهمین رئیس جمهور خود و سپردن مدیریت کلان اجرائی کشور به یکی از شش نامزد محترم تصدی ریاست جمهوری است.
علی رغم زود هنگام بودن انتخابات این دوره بدلیل حادثه تاسف بار فقدان رئیس جمهور شهید، شور انتخاباتی احساس می شود وحضور یکنامزد از جناح اصلاح طلبان در کنار ۵ نامزد اصولگرا در لیست تایید شدگان شورای محترمنگهبان، رقابت برای ورود به پاستور را جدی تر نموده و این خود می تواند موجب تحرک در افزایش مشارکت سیاسی مردم باشد که وظیفه ملی همه ایرانیان غیور است.
اهمیت انتخاب رئیس جمهور به حدی است که کل فصل نهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به نحوه ی انتخاب و وظایف رئیس جمهور اختصاص یافته است. گستره اختیارات و مسئولیت های شخص رئیس جمهور به حدی است که بعنوان دومینمقام اجرایی و مسئول اجرای قانون اساسی، بسیاری از اختیارات و تصمیمات او مانند یک موتور محرک، اقتصاد و اشتغال و معیشت مردم و کسب کار ها و توسعه اقتصادی و تجاری و بسط کنش های اجتماعی و فرهنگی،احترام به آزادی های قانونی و سلایق سیاسی ،روابط بین المللی و منطقه ای را تحت تاثیر مستقیم قرار می دهد..شخص رییس جمهور با این همه اختیار و مسئولیت مستقیما در امنیت اقتصادی و اجتماعی و معیشت مردم و تسهیل توسعه کشور و احقاق حقوق شهروندی تک تک ایرانیان نقش برجسته ای دارد.کیست در ایران عزیز که عدالت، امنیت،اشتغال جوانان، رفاه اقتصادی ، رفع تورم، آزادی های قانونی و احترامبه سلایق فکری متعدد و رفاه سیاسی، معیشت، توسعه، فساد ستیزی، اعتبار و عزت منطقه ای و بین المللی ورفع تحریم های ظالمانه و سربلندی این سرزمین را نخواهد؟!
رئیس جمهور در بسیاری از موارد فوق میتواند تاثیر مستقیم بگذارد. برای پاسداشت این همه الویت باید دست به انتخاب زد. انتخابی که بر اساس آگاهی و تشخیص و شناخت از قانون اساسی و مشکلات و امکانات موجود کشور باشد. در انتخابات ۸ تیر امسال هر دو سلیقه یعنی طرفداران،ادامه وضع موجود وطرفداران تغییر شرایط اجرایی فعلی، می توانند نامزد مورد نظر خویش را برگزینند.هر شهروند ایرانی حق دارد تغییر در سیاست های اجرایی را مطالبه کند و بهترین روش برای اجرای این تغییر بازهم صندوق های رای است. قهر با صندوق نتیجه ای جز دوری از نیاز های فوق برای کشور ندارد. نگارنده این سطور بر این باور است که به پدیده انتخابات ریاست جمهوری بعنوان صفر و صد نباید نگاه کنیم.هیچانتخابی ایده آل نیست ولی انتخاب کردن حق همه ایرانیان و عدم شرکت،محدود کردن خود از حق قانونی شهروندی است. اگر حتی ما از صندوق قهر کنیم، باز هم فردی از بین این نامزدها با اکثریت مطلق،مطابق قانون انتخابات، بعنوان رییس جمهور انتخاب خواهد شد، ولی حضور ما منجر به تاثیر گذاری در مدیریت کلان کشور است. خوشبختانه مناظره ها و تبلیغات انتخاباتی هم فرصتی بود برای هویدا شدن الویت های امروز مردم و سریع ترین راه برای ایجاد یک زیست شرافتمندانه و عزتمند و در شان هر ایرانی که سالهاست برای خیلی از هموطنان آرزو شده است.
به قلم محمد باقر واصلی باسمنجی،پژوهشگر حقوق و توسعه
انتهای پیام/