معاون وزیر جهاد کشاورزی؛

ایران غیرقابل سکونت نمی‌ شود

1403/04/03 - 20:07 - کد خبر: 115308
ایران

نصر: معاون وزیر جهاد با تاکید بر اینکه برخلاف گفته‌ها، ایران محکوم به خشکی و غیرقابل سکونت شدن نیست، گفت: فقط در ۴ استان حاشیه خلیج‌فارس با توسعه جنگل‌کاری امکان افزایش ۲۰ درصدی رطوبت وجود دارد.

به گزارش نصر، ۲۸ ژوئن مصادف با ۲۸ خرداد روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی و خشکسالی است. امروز یکشنبه سوم تیر همایش مقابله با بیابان‌زایی، در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد. عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در مراسم بزرگداشت روز مقابله با بیابان‌زایی و خشکسالی با اشاره به شعار «اتحاد برای سرزمین؛ میراث طبیعی، آینده ما» گفت: در حال حاضر چالش‌های مهم منابع طبیعی در جهان، نوسانات اقلیمی و تغییرات جوی، کمبود آب شیرین و پدیده بیابان‌زایی است.
وی افزود: پدیده بیابان‌زایی در قالب خشک شدن پوشش گیاهی و سفره‌های آب زیرزمینی، منجر به فقر و مهاجرت اکولوژیکی شده و پدیده‌های از قبیل سیل و فرسایش خاک را به دنبال خواهد داشت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ایران سابقه طولانی در مبارزه با بیابان‌زایی دارد، عنوان کرد: ایران بیابان زدایی را از سال ۱۳۳۸ آغاز کرده است و پس از انقلاب روی بیابان زدایی حدود ۱.۴ میلیون هکتار کار شده و ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی نیز مالچ پاشی شده است.
وی با تاکید بر اینکه بر خلاف گفته‌ها، ایران محکوم به خشکی و غیر قابل سکونت شدن نیست، گفت: با دانش امروز و بهره‌گیری از هوش مصنوعی مشخص شده است که فقط در ۴ استان حاشیه خلیج فارس و دریای عمان در کشور، در صورت توسعه جنگل کاری امکان افزایش ۲۰ درصدی رطوبت و کاهش میانگین دمای ۳ درجه سانتیگراد وجود دارد.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶۰ میلیارد متر مکعب به آبخوان‌های کشور بدهکاریم، افزود: اقدامات خوبی در زمینه آبخیزداری و آبخوان داری در کشور انجام شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: امروز با انجام اقدامات آبخوان داری در بالادست ۱۰ هزار رشته قنات، افزایش آب قنوات، مهاجرت معکوس و توسعه کشاورزی در حوزه این قنوات محقق شده است که در صورت ادامه این فعالیت‌ها می‌توان این دستاورد را به ۳۰ هزار رشته قنات دیگر نیز توسعه داد.
نوبخت در پایان عنوان کرد: از ۱۶۵ میلیون هکتار اراضی وسعت کشور، ۱۲۵ میلیون هکتار در قلمرو فرسایش خاک قرار دارد که ۱۲۰ میلیون هکتار آن در حوزه آبخیزداری و ۱۴ میلیون هکتار آن در حوزه آبخوان داری قرار می‌گیرد.
انتهای پیام/

پژوهشیار